Γαριδάκι Συμιακό, περασμένο από καλαμποκάλευρο σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνηθο και γαρνιρισμένο με πέρλες φρέσκων λαχανικών.
Υλικά συνταγής για 4 άτομα
- 800 γρ γαριδάκι Συμιακό
- 500 γρ πατάτες
- 250 γρ ραδίκια
- 1 lt έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 ml ηλιέλαιο
- 250 γρ καλαμποκάλευρο
- 30 γρ μουστάρδα
- 10 γρ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 1/2 τμχ ρέβες
- 2 παντζάρια
- 2 αβγά
- 15 γρ μέλι
- 30 ml ούζο
- 2 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τρίψτε τες στο χοντρό του τρίφτη. Τοποθετήστε μία λεπτή στρώση από τις τριμμένες πατάτες στο εσωτερικό του ειδικού εργαλείου για να δημιουργήσετε φωλιές και τηγανίστε τες μέσα σε αυτό σε καυτό ελαιόλαδο. Συνεχίστε τη διαδικασία.
2. Για να κάνετε τη σάλτσα, βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το μέλι, τη μουστάρδα, το ούζο, το ηλιέλαιο, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα για ένα λεπτό με το ραβδομπλέντερ, ώστε να σχηματιστεί μία πηχτή σάλτσα. Προσθέστε τον άνηθο, ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο.
3. Καθαρίστε τα ραδίκια, ξεπλύνετε τα καλά και ζεματίστε τα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 3 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας το κουταλάκι παριζιέν κόψτε τα λαχανικά σε στρογγυλές πέρλες. Ζεματίστε τες σε βραστό νερό για 5 λεπτά.
4. Τέλος αλευρώστε το γαριδάκι σε καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγανίστε το σε καυτό ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί.
5. Για να στήσετε το πιάτο, τοποθετήστε τη φωλιά στη μέση, μέσα σε αυτή βάλτε μία στρώση από τα ραδίκια και από πάνω τις γαρίδες. Συνοδεύετε με τις πέρλες λαχανικών και τη σάλτσα. Γαρνίρετε το πιάτο με ανθό βρούβας και σχοινόπρασσο.
Υλικά συνταγής για 4 άτομα
- 800 γρ γαριδάκι Συμιακό
- 500 γρ πατάτες
- 250 γρ ραδίκια
- 1 lt έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 ml ηλιέλαιο
- 250 γρ καλαμποκάλευρο
- 30 γρ μουστάρδα
- 10 γρ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 1/2 τμχ ρέβες
- 2 παντζάρια
- 2 αβγά
- 15 γρ μέλι
- 30 ml ούζο
- 2 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τρίψτε τες στο χοντρό του τρίφτη. Τοποθετήστε μία λεπτή στρώση από τις τριμμένες πατάτες στο εσωτερικό του ειδικού εργαλείου για να δημιουργήσετε φωλιές και τηγανίστε τες μέσα σε αυτό σε καυτό ελαιόλαδο. Συνεχίστε τη διαδικασία.
2. Για να κάνετε τη σάλτσα, βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το μέλι, τη μουστάρδα, το ούζο, το ηλιέλαιο, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα για ένα λεπτό με το ραβδομπλέντερ, ώστε να σχηματιστεί μία πηχτή σάλτσα. Προσθέστε τον άνηθο, ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο.
3. Καθαρίστε τα ραδίκια, ξεπλύνετε τα καλά και ζεματίστε τα σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 3 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας το κουταλάκι παριζιέν κόψτε τα λαχανικά σε στρογγυλές πέρλες. Ζεματίστε τες σε βραστό νερό για 5 λεπτά.
4. Τέλος αλευρώστε το γαριδάκι σε καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγανίστε το σε καυτό ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί.
5. Για να στήσετε το πιάτο, τοποθετήστε τη φωλιά στη μέση, μέσα σε αυτή βάλτε μία στρώση από τα ραδίκια και από πάνω τις γαρίδες. Συνοδεύετε με τις πέρλες λαχανικών και τη σάλτσα. Γαρνίρετε το πιάτο με ανθό βρούβας και σχοινόπρασσο.
από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΑΣΗΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
from anatakti.gr http://ift.tt/YqZduN
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου