Ολόφρεσκα μπαρμπούνια στο τηγάνι, ζουμερές γαρίδες, λαχταριστές αστακομακαρονάδες, σπιτική ταραμοσαλάτα, παέγια με θαλασσινά, γαριδάκι Συμιακό και ένα σωρό άλλα
γευστικά καλούδια από το βυθό της θάλασσας, πού δύσκολα τα μαγειρεύουμε μόνοι μας, ωστόσο πολύ εύκολα τα καταναλώνουμε όταν τα βρίσκουμε έτοιμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις καλύτερες ψαροταβέρνες και fish restaurants στην Αθήνα.
To GreekGuide.com βρήκε για εσάς τα καλύτερα στέκια για ψαροφαγία για να μην ψάχνετε στα «τυφλά».
Τραβόλτα
Ιδιοκτήτες της είναι τα αδέρφια Λιάκου από το επιτυχημένο Base Grill. Σχεδόν πίσω από το σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου, η ψαροταβέρνα Τραβόλτα, σερβίρει ψάρια που φτάνουν καθημερινά φρέσκα από καΐκια της Χαλκίδας, της Καλύμνου και της Αθήνας. Πιάτα όπως σαγανάκι με γαρίδες και ντομάτα, σουπιά με μαύρο μελάνι και χταπόδι με σαφράν και ξύδι από ρόδι με παντζάρια και σάλτσα αγιολί, ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο Τρικαλινού, και ολόφρεσκα ψάρια (στο τηγάνι ή τη σχάρα) ικανοποιούν τον ουρανίσκο σας και με το παραπάνω. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στον Λάκη τον Τραβόλτα, που φημιζόταν για τις χορευτικές του ικανότητες και διατηρούσε την ταβέρνα Πηγάδι στο Περιστέρι. Σήμερα, ο γιος του είναι συνιδιοκτήτης των επιτυχημένων δίδυμων.
Info
Τρίτη-Κυριακή: από τις 12.00
Τιμές: από 25-35 ευρώ/άτομο
Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
Τηλ. +30 210 5719222
Άι Νικόλας
Σημείο αναφοράς του εστιατορίου Άι Νικόλας, στη λεωφόρο Συγγρού, δεν είναι άλλο, από τα ολόφρεσκα ψάρια, τα οποία με τη μαεστρία του Ιταλού σεφ Pino Saccheri μετατρέπονται σε μοναδικές γαστριμαργικές εμπειρίες. Από τα best seller πιάτα του τα σπαγγέτι με φρέσκο μπαρμπούνι, φινόκιο, κουκουνάρι και κρόκο Κοζάνης, η παέγια του σεφ με ιωδιούχα θαλασσινά, τα σπιτικά ραβιόλι με κακάο και σφυρίδα.
Info
Καθημερινά: 13.00-01.00
Τιμές: από 25-35 ευρώ/άτομο
Λεωφόρος Συγγρού 156, Αθήνα
Τηλ. +30 210 9232918
www.ainikolas.com
http://ift.tt/YllhqL
Ψάριστον
Το Ψάριστον, στο Νέο Ηράκλειο, αποτελεί σταθερή αξία για εκλεκτούς μεζέδες με καλούδια του βυθού της θαλάσσης. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι οι μεζέδες με θαλασσινά, όπως γαρίδες με χειροποίητο μακαρονάκι Μυτιλήνης, καπνιστά μύδια Θεσσαλονίκης, χταπόδι ψητό μαστιχάτο, γαριδάκι Συμιακό και τα άγρια όστρακα, όπως στρείδια, χτένια κ.ά. Την προσοχή σας αξίζουν, επίσης, τα πολύ ιδιαίτερα αλίπαστα, όπως ο κολιός Λέρου και η καπνιστή γλώσσα Νορβηγίας, καθώς και τα φρέσκα ψάρια.
Info
Καθημερινά: 13.00-01.00
Τιμές: από 25-35 ευρώ/άτομο
Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο
Τηλ. +30 210 2850746
info@psariston.gr
www.psariston.gr
Σαρδελάκι
Ο κατάλογός του έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στους θαλασσινούς μεζέδες, για τους οποίους άλλωστε είναι και γνωστό. Σήμα κατατεθέν του η ψητή σαρδέλα (αναμενόμενο αν το συνδυάσει κανείς και με το όνομά του), ενώ αξιόλογα συνοδευτικά η αγιορείτκη μελιτζανοσαλάτα, η ταραμοσαλάτα και οι φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Απλό περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές, αποτέλεσμα του ότι η έμφαση δίνεται κυρίως στην ποιότητα της κουζίνας. Στα συν του οι αγνές πρώτες ύλες και οι καλές τιμές.
Info
Καθημερινά: 12.00-01.00
Τιμές: από 15-20 ευρώ/ άτομο (με κρασί/τσίπουρο)
Φοίβης 15, Γλυφάδα
Τηλ. +30 6948 609715
Βαρούλκο
Το φημισμένο Βαρούλκο, με το βραβείο Michelin να το κατατάσσει στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, μετακόμισε στο Μικρολίμανο, στην αρχική τοποθεσία του και υπόσχεται να σας προσφέρει τις ίδιες ποιοτικά γευστικές δημιουργίες του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Η μόνη διαφοροποίηση από το εστιατόριο στον Κεραμεικό είναι το ότι έχει απλοποιηθεί το μενού για το μεσημέρι και έχει διαμορφωθεί με μια value for money φιλοσοφία.
Info
Καθημερινά: 13.00-17.00 & 20.00-00.00
Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 5228400
info@varoulko.gr
www.varoulko.gr
http://ift.tt/1szfgF2
Ψαράκια & Θαλασσινά
Με θέα στη θάλασσα και τη μυρωδιά του ιωδίου στο τραπέζι σας, δοκιμάστε τους γευστικούς μεζέδες που ετοιμάζονται καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου Ψαράκια & Θαλασσινά. Από τις προτάσεις του καταλόγου, δοκιμάστε κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, μύδια πικάντικα με ούζο και ντομάτα, γαριδομακαρονάδα και ό,τι άλλο αναγράφεται στο μαυροπίνακα, ο οποίος ανανεώνεται καθημερινά, αναλόγως την εποχή και την ψαριά. Καιρού επιτρέποντος, επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο.
Info
Καθημερινά: 13.00-00.00, έως 01.00 (καλοκαίρι)
Τιμές: από 15 ευρώ/άτομο (με ποτό)
Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα
Τηλ. +30 210 9654138
http://ift.tt/iyOtrm
Ιθάκη
Στον κόλπο της Βουλιαγμένης και με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, το εστιατόριο Ιθάκη αποτελεί μία από τις πιο κοσμοπολίτικες επιλογές υψηλής ποιότητας θαλασσοφαγίας. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά χαρίζουν την πιο ευχάριστη γευστική εμπειρία. Στα plus η λίστα κρασιών, από τις πιο ενημερωμένες εστιατορίων της χώρας.
Info
Καθημερινά: 12.30-01.00
Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη
Τηλ. +30 210 8963747, +30 210 8963739
info@vsgroup.gr
http://ift.tt/1szfgF6
Δουράμπεης
Με ιστορία που ξεκινά από το 1932 και ξακουστό όνομα στην πόλη του Πειραιά, ο Δουράμπεης αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλων όσοι αναζητούν το εξαιρετικής ποιότητας ψάρι ή τα ολόφρεσκα όστρακα και μαλάκια, μαγειρεμένα με μαεστρική δεξιοτεχνία. Δημιουργικά και χωρίς περιττές φανφάρες, άλλωστε εδώ η πρώτη ύλη δεν χρειάζεται επισκίαση, τα πιάτα του Δουράμπεη μυρίζουν θάλασσα. Συνοδευόμενα από προσεγμένες οινικές επιλογές ελληνικών αμπελώνων, συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης εμπειρίας.
Info
Καθημερινά: 12.00-01.00
Τιμές: από 30-35 ευρώ/άτομο
Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4122092
Παπαδάκης
Δημοφιλές στέκι πολιτικών, ο Παπαδάκης στο Κολωνάκι αποτελεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι, στο κέντρο της Αθήνας. Η διάσημη Αργυρώ Μπαρμπαρήγου είναι αυτή που δίνει το δικό της στίγμα στην ελληνική κουζίνα του, ενώ το προσεγμένο περιβάλλον και ο ατμοσφαιρικός μίνιμαλ χώρος αντικατοπτρίζουν την ποιότητα, την κομψότητα και την κοσμικότητα που κυριαρχούν. Το εστιατόριο φημίζεται για τα θαλασσινά και τα ψάρια του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα πιάτα υστερούν.
Info
Δευτέρα-Σάββατο: 13.30-00.00
Τιμές: από 35/άτομο
Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου, Αθήνα
Τηλ. +30 210 3608621
Μπόμπαινα
Από τις πιο φημισμένες ψαροταβέρνες, η Μπόμπαινα στην Καισαριανή αποτελεί σημείο αναφοράς για φρέσκο ψάρι όχι μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα. Οι εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις, η προσωπική εξυπηρέτηση και η ενημερωμένη λίστα κρασιών το κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες ψαροταβέρνες της πόλης. Πιάτα- σύμβολα της Μπόμπαινας η περίφημη αστακομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά καθώς και τα ψάρια από το Αιγαίο.
Info
Δευτέρα-Σάββατο: 13:00-01:00, Κυριακή: 13:00-18:00
Αναξαγόρα 46, Καισαριανή, Αθήνα
Τηλ. +30 210 7213267
Μαργαρώ
Με τρία μόλις πιάτα στον κατάλογό της, κι όμως η Μαργαρώ στην Πειραϊκή αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών. Τηγανιτά μπαρμπούνια (ενίοτε κουτσομούρες ή κάποιο άλλο φρέσκο ψάρι εποχής), γαρίδες και χωριάτικη οι επιλογές σας, για μία απλή αλλά άκρως γευστική εμπειρία. Θα συνοδεύσετε με χύμα κρασί λευκό, δεν έχετε και άλλη επιλογή! Η Μαργαρώ λειτουργεί από το 1941, ενώ σήμερα στα ηνία της βρίσκεται ο γιος της ιδρύτριάς της, Λάζαρος.
Info
Δευτέρα- Σάββατο : 12.00-00.00, Κυριακή 12.00-17.00
Τιμές: από 20 ευρώ/άτομο
Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4514226
Ψαροπούλα
Σε μια πέτρινη μονοκατοικία στην Καλλιθέα, η Ψαροπούλα για περισσότερα από 25 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Σε όλες τις σπιτικές γεύσεις που θα δοκιμάσετε το θαλασσινό άρωμα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ψαροκεφτέδες, ψαρόσουπα, γαριδάκι συμιακό, γαύρος μαρινάτος, φρέσκο ψάρι ημέρας στο τηγάνι, στις επιλογές που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Info
Τιμές: από 20-25 ευρώ/άτομο
Σωκράτους 237, Καλλιθέα
Τηλ. +30 210 9431209
Ο Ψαράς
Από τις πιο παραδοσιακές και πιο παλιές ψαροταβέρνες στην παραλία του Μαραθώνα (στο ανατολικό τμήμα της) Ο Ψαράς έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της εστίασης από το 1950. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στον ιστορικό δήμο, 28 χλμ. περίπου από το κέντρο της Αθήνας, με ένα απολαυστικό γεύμα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ποικίλους ουζομεζέδες. Μπαρμπούνια, κουτσομούρες, σφυρίδες, μπακαλιάρος και φαγκρί είναι κάποιες από τις best seller επιλογές. Πιάτα-σημεία αναφοράς για την ψαροταβέρνα είναι η ολόφρεσκη, σπιτική ψαρόσουπα, η γαριδομακαρονάδα, το συμιακό γαριδάκι και η καραβιδόψυχα.
Info
Καθημερινά: από τις 12.00
Τιμές: από 12 ευρώ/άτομο (μεζέδες), από 20 ευρώ/άτομο (ψάρι)
Ποσειδώνος 3, Παραλία Μαραθώνα
Τηλ. +30 22940 55237
www.opsaras.gr
from anatakti.gr http://ift.tt/1ncMEiW
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου