Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Έσκαβαν για αρχαία σε αρχαιολογικό χώρο





Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και ο εκσκαφέας του κατασχέθηκε, αλλά του αποδόθηκε με μεσεγγύηση

Σαν κύριοι τρύπωσαν μέρα-μεσημέρι δυο αρχαιοκάπηλοι μέσα σε μια περιοχή που έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος στον Αλμυρό Μαγνησίας και άρχισαν με την ησυχία τους να σκάβουν με έναν ολόκληρο... εκσκαφέα που είχαν φέρει μαζί τους, αναζητώντας πολύτιμα αρχαία αντικείμενα.



Για κακή τους τύχη, οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή, άκουσαν τον θόρυβο του εκσκαπτικού μηχανήματος και έτρεξαν αμέσως να δουν τι συνέβαινε. Ο 34χρονος Έλληνας χειριστής του δεν πρόλαβε να τραπεί σε φυγή, όπως έκανε ο 29χρονος συνεργός του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.



Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και ο εκσκαφέας του κατασχέθηκε, αλλά του αποδόθηκε με μεσεγγύηση.



Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.







from anatakti.gr http://ift.tt/1ypMoLN

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου