Αυτή η σούπα είναι καλύτερη όταν έχει γίνει από την προηγουμένη.
Υλικά
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
2 αγγούρια
3 πράσινες πιπεριές
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 μικρό κρεμμύδι
8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6-7 κ.σ. καλό ξίδι
3 φέτες χθεσινό ψωμί
1/2 κ.κ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
2 αγγούρια
3 πράσινες πιπεριές
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 μικρό κρεμμύδι
8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6-7 κ.σ. καλό ξίδι
3 φέτες χθεσινό ψωμί
1/2 κ.κ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τις ντομάτες.
Κρατάμε τρεις, που τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
//
Καθαρίζουμε το ένα αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε, επίσης, τις δύο πιπεριές, ενώ την τρίτη την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη φυλάμε για το γαρνίρισμα.
Σε μια σουπιέρα αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι, το μπούκοβο, το ξίδι και όσο αλάτι θέλουμε.
Προσθέτουμε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες, ιδανικά μια νύχτα.
Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξίδι.
Η γεύση πρέπει να είναι πικάντικη και ορεκτική.
Καθαρίζουμε το άλλο αγγούρι και κόβουμε το 1/3 σε κυβάκια και το υπόλοιπο σε φετάκια.
Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το γκασπάτσο σε ποτήρια του μαρτίνι.
Βάζουμε πάνω στη σούπα από λίγα κυβάκια αγγουριού και πιπεριάς και στερεώνουμε ένα φετάκι αγγουριού στο χείλος του ποτηριού.
Πλένουμε τις ντομάτες.
Κρατάμε τρεις, που τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
//
Καθαρίζουμε το ένα αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε, επίσης, τις δύο πιπεριές, ενώ την τρίτη την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη φυλάμε για το γαρνίρισμα.
Σε μια σουπιέρα αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι, το μπούκοβο, το ξίδι και όσο αλάτι θέλουμε.
Προσθέτουμε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες, ιδανικά μια νύχτα.
Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξίδι.
Η γεύση πρέπει να είναι πικάντικη και ορεκτική.
Καθαρίζουμε το άλλο αγγούρι και κόβουμε το 1/3 σε κυβάκια και το υπόλοιπο σε φετάκια.
Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το γκασπάτσο σε ποτήρια του μαρτίνι.
Βάζουμε πάνω στη σούπα από λίγα κυβάκια αγγουριού και πιπεριάς και στερεώνουμε ένα φετάκι αγγουριού στο χείλος του ποτηριού.
from anatakti.gr http://ift.tt/1dHpwpo
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου