Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Φύλλο και φτερό τα αυτοκίνητα από τους Αλβανούς για το φόβο μεταναστών από την Ελλάδα

Φύλλο και φτερό τα αυτοκίνητα από τους Αλβανούς για το φόβο μεταναστών από την Ελλάδα
Στο φυλάκιο της Κακαβιάς δεν περνάει... κουνούπι - Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι. Με την Βαλκανική Οδό «de facto» κλειστή γειτονικές της Ελλάδας χώρες επιχειρούν και αυτές τον όσο το δυνατό αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων τους.

Ετσι, ήρθε και η σειρά της Αλβανίας να βάλει την Ελλάδα στην... απομόνωση για το φόβο προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που μπορεί να περάσουν από το έδαφός μας στο δικό της.



//
Είχε προηγηθεί το αίτημα των Τιράνων για την ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοαλβανικών συνόρων με την παρουσία Ιταλών αστυνομικών, με τη Βουλγαρία να έχει ήδη αναπτύξει στρατό κατά μήκος της συνοριογραμμής.

Οι σημερινές εικόνες από την Κακαβιά που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν πως δεν περνάει... κουνούπι αν προηγουμένως δεν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο.
Τα αυτοκίνητα που κάποτε περνούσαν ελεύθερα τα σύνορα από και προς την ΑΛβανία, τώρα υφίστανται ελέγχους λεπτομερείς μήπως και μεταφέρουν κρυμένους μετανάστες ή πρόσφυγες.
Οι Αλβανοί αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη και στα πορτ-μπαγκάζ αλλά και κάτω από τα αυτοκίνητα και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει αν προηγουμένως δεν είναι βέβαιοι πως το αυτοκίνητο είναι «καθαρό».

«Λα Ρεπούμπλικα»: Η Ελλάδα σπρώχνει 2.000 πρόσφυγες προς την Αλβανία.

Σήμερα εξάλλου υπήρξε και το δημοσίευμα της ιταλικής «Λα Ρεπούμπλικα» η οποία λέει πως η Ελλάδα σπρώχνει 2.000 πρόσφυγες προς την Αλβανία.
«Προς το παρόν είναι 162 αλλά τις επόμενες ημέρες μπορεί να αφιχθούν 2.000. Είναι Σύροι πρόσφυγες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση μετέφερε με λεωφορεία στην Κόνιτσα, όλο και πιο κοντά στην Ιταλία», σημειώνει η δημοσιογράφος Κιάρα Σπανιόλο.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «το χωριό στο οποίο στήθηκε το κέντρο υποδοχής βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα αλβανικά σύνορα, και σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων από την βόρεια ακτή της Ελλάδας, την οποία χωρίζουν λίγα ναυτικά μίλια από την ιταλική περιοχή της Απουλίας, όπου η στιγμή μιας νέας "ώρας Χ" των αποβιβάσεων μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο».



Η Λα Ρεπούμπλικα υπογραμμίζει ότι στο Λέτσε της Κάτω Ιταλίας έχει ετοιμασθεί προληπτικό σχέδιο της πολιτικής προστασίας, ενώ η ακτοφυλακή και η οικονομική αστυνομία ελέγχουν διαρκώς τον θαλάσσιο ορίζοντα. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα «ζει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με 14.000 απελπισμένους που συνεχίζουν να συνωστίζονται στην Ειδομένη, χωρίς ελπίδα να εισέλθουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και άλλους 4.500 οι οποίοι αναγκάζονται να μείνουν σε κάμπιγκ τρόμου στο λιμάνι του Πειραιά».

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Αλβανός υπουργός εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με την Ιταλία.

Σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο Ταχίρι συμπληρώνει: «συμφωνήσαμε με τον Ιταλό υπουργό εσωτερικών Αλφάνο η χώρα του να μας βοηθήσει με υποδομές, με ανταλλαγή πληροφοριών και κοινή δράση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δεν μπορεί να αφορά μόνον την Αλβανία ή την Ιταλία, αλλά πρέπει να θεωρηθεί κοινό πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία είναι προ των πυλών μας».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Η Ιταλία, στο παρελθόν, είχε την εμπειρία προβλημάτων που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς, πριν να είναι πολύ αργά. Θυμηθείτε την περίοδο κατά την οποία η Ιταλία βρέθηκε μόνη, αλλά και η Ελλάδα».


from anatakti.gr http://ift.tt/1PsZbFT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου