Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πύραυλος προσγειώθηκε σε πόλη της Κίνας!

Πύραυλος προσγειώθηκε σε πόλη της Κίνας!
Όπως αποκαλύφθηκε, δεν είναι το πρώτο κομμάτι αυτό, καθώς είχε καταπέσει άλλο ένα, αλλά σε άλλη περιοχή
Ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ένα δυνατό τράνταγμα, μία λάμψη και καπνός...  Αντιμέτωποι με το πιο παράξενο γεγονός της ζωής τους βρέθηκαν οι κάτοικοι της πόλης Τιαντζουσάν, όταν ανάστατοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να καταλάβουν τι είχε συμβεί.



//
Έκπληκτοι αντίκρισαν ένα κομμάτι από... πύραυλο να... καπνίζει κοντά στη γέφυρα της πόλης, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται μεταξύ τους αν έχουν δεχθεί... επίθεση!



Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν το κομμάτι ενός πυραύλου, που μετέφερε δορυφόρο στο διάστημα και απέτυχε να βγει εκτός ατμόσφαιρας. Όπως αποκαλύφθηκε, δεν είναι το πρώτο κομμάτι αυτό, καθώς είχε καταπέσει άλλο ένα, αλλά σε άλλη περιοχή. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης, βέβαια, δεν καλύφθηκαν από τις εξηγήσεις, λέγοντας πως το κομμάτι του δορυφόρου έπεσε ανάμεσα στα σπίτια τους και θα μπορούσαν να είχαν κινδυνεύσει ζωές ανθρώπων, αλλά και περιουσίες.



Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και απομάκρυνε τους κατοίκους, ώστε να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και να μην κινδυνεύσουν οι απλοί πολίτες από τυχόν έκκληση ραδιενέργειας. Τον περασμένο Αύγουστο, στην ίδια επαρχία αλλά σε άλλη περιοχή, ένα άλλο κομμάτι είχε προσγειωθεί στην οροφή ενός διώροφου σπιτιού, στο οποίο κατοικούσε ένας άνδρας.



from anatakti.gr http://ift.tt/1P3AVLU
via IFTTT

Λουκέτο στο Athens Ledra: Έδιωξαν εχθές τους πελάτες!

Λουκέτο στο Athens Ledra: Διώχνουν σήμερα τους πελάτες!
Οι εξελίξεις στο ξενοδοχείο Athens Ledra, θύμισαν τις συνθήκες που επικράτησαν πέρυσι στο «Πεντελικόν», με το οριστικό «λουκέτο» του ιστορικού ξενοδοχείου.

Με μία λιτή ανακοίνωση, το απόγευμα της Τρίτης, επισημοποιήθηκε το κλείσιμο του ξενοδοχείου:
«Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ATHENS LEDRA HOTEL, ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία»
Νωρίτερα, οι πελάτες οι οποίοι διέμεναν στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού ειδοποιήθηκαν αιφνιδίως να αποχωρήσουν, ενώ όσοι έφθασαν σήμερα στο ξενοδοχείο δεν μπορούσαν να κάνουν «check in» και διοχετεύονται σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των 150 περίπου εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης με τους τελευταίους να βγαίνουν από 1ης Ιουνίου σε καθεστώς επίσχεσης.
Όπως έγραφε από εχθές το πρωί το newmoney.gr:
«Σφίγγει ο κλοιός για τον όμιλο Παρασκευαϊδη και το ξενοδοχείο Athens Ledra της λ. Συγγρού, το οποίο βρίσκεται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του σε εργαζομένους, προμηθευτές, τράπεζες και ΙΚΑ, με τις ακυρώσεις να πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες, και τους περισσότερους εργαζομένους να ακολουθούν από αύριο, 1η Ιουνίου, το δρόμο της επίσχεσης εργασίας, ώστε να λαμβάνουν- τουλάχιστον- το σχετικό επίδομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ημερομηνία- ορόσημο για το ξενοδοχείο είναι το πέρας των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων, που πραγματοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα το διάστημα 6- 10 Ιουνίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες υπάρχουν αυξημένες πληρότητες συνολικά στα αθηναϊκά ξενοδοχεία λόγω των χιλιάδων επισκεπτών (σ.σ. εφέτος μόνο οι εμπορικοί επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 20.000, ενώ ο αριθμός των εκθετών φθάνει τις 1.900 από 89 χώρες).
Αυξημένες, κατά τις πληροφορίες, είναι οι πληρότητες και στο Athens Ledra, όπου ωστόσο κατά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις όχι μόνο σε κρατήσεις δωματίων από επισκέπτες των Ποσειδωνίων αλλά ακόμη και στον κλάδο των εκδηλώσεων- δεξιώσεων του ξενοδοχείου, λόγω των εντεινόμενων προβλημάτων των τελευταίων μηνών. Ουκ ολίγες κρατήσεις για δωμάτια και εκδηλώσεις μεταφέρονται τις τελευταίες ημέρες σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας υπό το φόβο του οριστικού ''λουκέτου'' το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους βασικούς πιστωτές, η Alpha Bank (οι συνολικές τραπεζικές οφειλές διαμορφώνονται στα πέριξ των 33 εκατ. ευρώ) πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.
Όσον αφορά τώρα τις κινήσεις από πλευράς της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. του ομίλου Παρασκευαϊδη, επί του παρόντος τηρείται σιγή ιχθύος, παρά τις επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις οχλήσεις των εργαζομένων ειδικά μέσα στο Μάϊο. Οι τελευταίοι, περί τους 150 στον αριθμό, παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και μετά, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και την Alpha Bank. Σε μία προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις διασφαλίζοντας έστω και ένα μέρος των δικαιωμάτων τους, δύο ομάδες εργαζομένων, περί τους 100 στον αριθμό προχωρούν από αύριο σε επίσχεση εργασίας. Σημειωτέον ότι πλέον των απλήρωτων εργαζομένων, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που έφυγαν κατά τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και δεν έχουν λάβει τη δόση του Απριλίου που τους αναλογεί.
«Η υπόθεση του Athens Ledra είναι αυτή την στιγμή ένα κουβάρι και όσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται και οι ανησυχίες από πλευράς των προμηθευτών, οι οποίοι επίσης σφίγγουν τον κλοιό», αναφέρει στο newmoney.gr αρμόδια πηγή, προσθέτοντας ότι «το 2015 και δεδομένων των υψηλών πληροτήτων των αθηναϊκών ξενοδοχείων, τα έσοδα στο Athens Ledra ήταν ικανοποιητικά, παρά την πτώση- παραδοσιακά- των χειμερινών μηνών. Η διοίκηση είχε ρυθμίσει τις οφειλές στο ΙΚΑ, ωστόσο, μετά από την επανειλημμένη αθέτηση της πληρωμής δύο δόσεων, τα προβλήματα εντάθηκαν, με τη δέσμευση τελικά των λογαριασμών.»
Της Στεφανίας Σούκη


from anatakti.gr http://ift.tt/1P3ATUp
via IFTTT

Βραχιόλι 40.000 ετών που βρέθηκε στη Σιβηρία αλλάζει ό,τι ξέραμε για την προϊστορία

Ένα πανάρχαιο βραχιόλι 40.000 ετών που βρέθηκε στη Ρωσία εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους με την τεχνική που κατασκευάστηκε και μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι έχουμε
εντελώς λαθεμένη εικόνα για την προϊστορία μας, αφού το συγκεκριμένο εύρημα μαρτυρά τεχνική που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε δεν θα έπρεπε να υπήρχε εκείνη την εποχή.



//
«Ο αρχαίος τεχνίτης ήταν κάτοχος τεχνικών που δεν θεωρούσαμε χαρακτηριστικές της παλαιολιθικής εποχής» λέει ο δρ. Ανατόλι Ντερεβιάνκο, διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας μιλώντας στους Siberian Times.

Το βραχιόλι βρέθηκε μεταξύ άλλων αντικειμένων και ανθρώπινων οστών στη σπηλιά Ντενίσοβα της Σιβηρίας, μια περιοχή κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα και τη Μογγολία.

Στη σπηλιά αυτή ζούσαν οι άνθρωποι του είδους Ντενίσοβα, για τους οποίους θεωρούσαμε ότι ήταν περισσότερο νομαδικοί και λιγότερο αναπτυγμένοι σε σχέση με τους σύγχρονούς τους Νεάντερταλ.

Το νέο εύρημα ωστόσο υποδηλώνει ότι αυτοί οι προϊστορικοί άνθρωποι ίσως να ήταν ευφυείς τεχνίτες.

Οι αρχαιολόγοι αρχικά θεώρησαν ότι το βραχιόλι δεν ήταν εκείνης της εποχής αλλά νεώτερο που είχε με κάποιο τρόπο βρεθεί στο ίδιο σημείο με τα υπόλοιπα ευρήματα, εξαιτίας ακριβώς της εξελιγμένης τεχνοτροπίας του.

Αν και βρέθηκε το 2008, το βραχιόλι πέρασε 7 χρόνια ερευνών για να επιβεβαιωθεί τελικά ότι είναι παλαιότερο των 30.000 ετών, δηλαδή πριν ξεκινήσει η λίθινη εποχή σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Ως έργο τέχνης είναι εκπληκτικό. Στον ήλιο αντανακλά τις ακτίνες του και στη νύχτα «φέγγει» ένα ελαφρύ πράσινο.

Εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού των Λαών της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής στο Νοβοσιμπίρσκ του Σιβηρικού Διαμερίσματος της Ρωσίας.



from anatakti.gr http://ift.tt/1O4dTcY
via IFTTT

Μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες και video από το iPhone στον υπολογιστή σας

Υπολογιστές Mac

Μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και video στον υπολογιστής από διάφορες iOSσυσκευές όπως για παράδειγμα από το iPhone σας.

Συνδέστε τη συσκευή με τον υπολογιστή σας Mac.
Aν η συσκευή είναι κλειδωμένη, εισάγετε το συνθηματικό σας.
Στην εφαρμογή Image Capture, επιλέξτε τη συσκευή σας από τη λίστα συσκευές.
Χρησιμοποιήστε τα εικονικό πλήκτρα στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης, για να δείτε τις φωτογραφίες ως λίστα, μικρογραφίες, προκειμένου να αλλάξετε το μέγεθος τους, να τις περιστρέψετε ή να τις διαγράψετε.
Από το αναδυόμενο μενού της εισαγωγής υποδείξτε που επιθυμείτε να αποθηκευτούν οι φωτογραφίες και στη συνέχεια επιλέξτε "Εισαγωγή". Για να εισάγετε μαζικά της φωτογραφίες σας, επιλέξτε "Εισαγωγή όλων". Μπόρειτε να ορίσετε αυτόματη εισαγωγή από τη συγκεκριμένη συσκευή, κάθε φορά που αυτή θα συνδέεται στον υπολογιστή σας, Mac.
Επιλέξτε "Διαγραφή" μετά την εισαγωγή, προκειμένου να απομακρύνετε από τη συσκευή σας iPhone/iPad τις εισηγμένες φωτογραφίες και video. Έχετε τη επιλογή να διαγράψετε μεμονωμένες φωτογραφίες από τις εισηγμένες, επιλέγοντας τες και πατώντας το πλήκτρο διαγραφής στο πληκτρολόγιό σας.

Πλέον έχετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μεταφέρετε φωτογραφίες και video από τοiPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας. Εάν επιθυμείτε να κάνετε το αντίστροφο, δηλαδή να μεταφέρετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας στη συσκευή σας iPhone θα πρέπει να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο. Έχουμε δημιουργήσει οδηγό, ο οποίος σας δείχνει βήμα βήμα πως να το πράξετε:

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και video στον υπολογιστή σας.

"Πώς μπορώ να μεταφέρω φωτογραφίες και video από τη συσκευή μου iPhone;" Mία ερώτηση την οποία έχουμε δεχθεί άπειρες φορές κι έχουμε απαντήσει άλλες τόσες. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πάρα πολλοί τρόποι, προκειμένου να μεταφέρετε φωτογραφίες και videoπου έχουν ληφθεί με τη συσκευή σας.

Θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε τη διαδικασία, συστήνοντας σε εσάς την πιο απλή, τόσο για υπολογιστές Windows, όσο και για υπολογιστές Mac. Στη συσκευή σας βρίσκονται δύο ομάδες από φωτογραφίες και video. Αυτές έχετε συλλάβει με την κάμερα της iOS συσκευή σας, στη μία ομάδα και όσες φωτογραφίες έχετε συγχρονίσει μέσω της εφαρμογής iTunes στη δεύτερη.

Όσες φωτογραφίες ανήκουν στην πρώτη ομάδα (λήψεις iPhone), δεν δύναται να συγχρονιστούν με τον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα εάν συνδέσετε τη συσκευή στον υπολογιστή και πραγματοποιήσετε συγχρονισμό μέσω iTunes, οι φωτογραφίες δεν θα μεταφερθούν στο υπολογιστή σας, αλλά θα παραμείνουν στη συσκευή σας. Όμως οι φωτογραφίες αυτές, συμπεριλαμβάνονται στο αντίγραφο ασφαλείας που διατηρεί ηεφαρμογή iTunes ή ο λογαριασμός σας στο iCloud.



Πως μπορώ να μεταφέρω φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με το iPhone - iPad σε υπολογιστή Windows;

Μεταφορά φωτογραφιών και video σε υπολογιστή Windows

Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας, κάνοντας χρήση του κωδικού πρόσβασης, ειδικά εάν δεν έχετε συνδέσει ξανά - συγχρονίσει τη συσκευή σας στον υπολογιστή. Βεβαιωθείτε πως το iPhone έχει αποδεχθεί τον υπολογιστή σας, στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε φωτογραφίες και video, ως αξιόπιστο.

Ένας υπολογιστής τον οποίο έχετε ορίσει ως αξιόπιστο, αποκτά πρόσβαση στα αρχεία και δεδομένα της συσκευής σας. Έχει τη δυνατότητα να συγχρονιστεί με τη συσκευή σας να δεχθεί φωτογραφίες video, επαφές και γενικά περιεχόμενο από το iPhone σας, μέχρι να γίνει η αποσύνδεσή του. Κανένας υπολογιστής δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο iPhone σας ή το iPad σας, έως ότου οριστεί ως αξιόπιστος.
Window 10


Πρέπει να έχετε κατεβάσει πρώτα το iTunes, για να μπορεί ο υπολογιστής να αναγνωρίσει την συσκευή σας.
Στην συνέχεια συνδέστε την συσκευή σας με καλώδιο USB στον υπολογιστή.
Ανοίξτε το Windows File Explorer. Θα πρέπει να πάτε στην προβολή "Ο υπολογιστής μου".
Το iPhone θα εμφανιστεί σαν εξωτερικός δίσκος αποθήκευσης.
Πατήστε δύο φορές πάνω στο εικονίδιο του iPhone. Μπείτε στον φάκελο DCIM και στον υποφάκελο του για να φτάσετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο.
Πατήστε Ctrl+A για να επιλέξετε όλα τα αρχεία. Πατήστε Ctrl+C για να τα αντιγράψετε και πηγαίνετε στον φάκελο που θέλετε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες. Πατήστε Ctrl+V.
Windows 8
Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή.
Ανοίξτε την εφαρμογή "Φωτογραφίες" και κάνετε σάρωση προς το εσωτερικό τμήμα της οθόνης από την κάτω άκρη, ώστε να εμφανιστούν οι εντολές της εφαρμογής.
Αγγίξτε το πλήκτρο "Εισαγωγή".
Σημείωση: Η επιλογή εισαγωγή δεν είναι διαθέσιμη εάν προβάλλετε μία φωτογραφία σε προβολή πλήρους οθόνης.
Αγγίξτε ή επιλέξτε τη συσκευή σας από την οποία επιθυμείτε να εισάγετε τιςφωτογραφίες.
Η εφαρμογή θα κάνει αυτόματη αναζήτηση σε όλες τις φωτογραφίες και video οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί στον υπολογιστή σας, και θα τις επιλέξει. Εσείς μπορείτε να κάνετε σάρωση της οθόνης προς τα κάτω σε κάθε φωτογραφία και video που θέλετε να μεταφέρετε ή να αγγίξετε την "Επιλογή όλων". Οι φωτογραφίες και τα video θα αποθηκευτούν στον φάκελο εικόνες > υποφάκελο > με τίτλο την ημερομηνία λήψης (παράδειγμα 11-6-2015).

Windows 7
Συνδέστε την iOS συσκευή σας στο υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB(καλώδιο φόρτισης).
Στο παράθυρο διαλόγου "Αυτόματης αναπαραγωγής" το οποίο θα εμφανιστεί, επιλέξτε "Εισαγωγή εικόνων και video με χρήση Windows".


Από προεπιλογή το όνομα φακέλου που θα δημιουργηθεί περιλαμβάνει την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή εικόνων και video.
Αγγίξτε το πλήκτρο "Εισαγωγή".
Ένα καινούριο παράθυρο θα ανοίξει στο οποίο θα εμφανιστούν οι εισηγμένεςφωτογραφίες και τα video.


from anatakti.gr http://ift.tt/1P3AVvs
via IFTTT

ΔΕΗ - Μείωση 15% στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια

Μείωση 15% στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές από την 1η Ιουλίου 2016...
ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής.



//
Εξειδικεύοντας ως προς τον όρο συνεπείς πελάτες, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται για καταναλωτές που εξοφλούν τον τρέχοντα λογαριασμό τους και όσοι τηρούν τους διακανονισμούς, τους οποίους έχουν συνάψει με την επιχείρηση.

Πιστεύουμε, δήλωσε ο κ.Παναγιωτάκης προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται σε διακανονισμούς με την ΔΕΗ.

Πρόσθεσε ότι θα εισηγηθεί το μέτρο την προσεχή Τετάρτη στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ώστε να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


from anatakti.gr http://ift.tt/1UtoKMI
via IFTTT

Συνεργασία της ομάδας LAVE yoy με το Δήμο Μαραθώνος

Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες στην αρχή και στο τέλος της παραλίας αντίστοιχα, οι οποίες στο τέλος θα συναντηθούν στο κέντρο της παραλίας και θα ενωθούν ώστε τα σκουπίδια να τοποθετηθούν σε κάδους σκουπιδιών που θα έχει φέρει ο Δήμος Μαραθώνος.
Η διαδραστική ομάδα LAVE you σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος, την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 10 πμ έως τις 13.00 μμ θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια δράση που φέρει τον τίτλο: Clean | Learn | Fun ! στην Παραλία του Δάσους Σχοινιά.



//
Η εν λόγω ενέργεια έχει στόχο τον καθαρισμό της παραλίας του Σχοινιά. Με βασικό χαρακτηριστικό τον εθελοντισμό και την αγάπη για το περιβάλλον καθώς και την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών του Δήμου Μαραθώνα θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ανθρώπινη χτένα καθαρισμού η οποία θα απαλλάξει το περιβάλλον από σκουπίδια και περιττά αντικείμενα.

Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες στην αρχή και στο τέλος της παραλίας αντίστοιχα, οι οποίες στο τέλος θα συναντηθούν στο κέντρο της παραλίας και θα ενωθούν ώστε τα σκουπίδια να τοποθετηθούν σε κάδους σκουπιδιών που θα έχει φέρει ο Δήμος Μαραθώνος.

Θα ακολουθήσει περιβαλλοντική ξενάγηση από Ειδικούς στο δάσος του Σχοινιά, το οποίο ανήκει στο Περιβαλλοντικό Δίκτυο NATURA και προστατεύεται για την μοναδικότητά του.
Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των Προσκόπων, οι οποίοι θα διοργανώσουν δημιουργικά ομαδικά παιχνίδια στην παραλία.

Η LAVE you είναι μια πλατφόρμα, ένας διαδικτυακός κόμβος συνάντησης ανθρώπων, εταιρειών & κοινωνικών φορέων που βλέπουν την κοινωνική δικτύωση (σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει) πρωτίστως μέσα από τον Εθελοντισμό, την Αλληλεγγύη και την Ανιδιοτελή Προσφορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


from anatakti.gr http://ift.tt/25A1pl9
via IFTTT

Π.ΦΙΛΙΠΠΟΥ - Εγκαίνια επταήμερης εμποροπανήγυρης στην Αρτέμιδα.


Την επταήμερη (27/5 έως 5/6) εμποροπανήγυρη που διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος και η Ένωση Μικροπωλητών Ελλάδος εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Σπάτων
– Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τη Δευτέρα 30 Μαΐου στον χώρο παραπλεύρως του γηπέδου Αρτέμιδος.



//
Στόχος του μεγάλου αυτού παζαριού (100 περίπου πάγκοι) είναι η τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας στην Αρτέμιδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τη διάθεση προς πώληση οικονομικών και συνάμα ποιοτικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των εσόδων της εμποροπανήγυρης θα διατεθούν για την ανακούφιση των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος και ενημέρωσε μέσω του «Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» που λειτουργεί η Περιφέρεια Αττικής στο Φάληρο (χώρος Εσπλανάδα) για τις ανάγκες των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, ρουχισμό, τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου συγχάρηκε τους διοργανωτές για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ευχήθηκε να στεφθεί από επιτυχία η εμποροπανήγυρη και να γίνει θεσμός και παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην ευαισθησία των διοργανωτών που θέλησαν να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.


from anatakti.gr http://ift.tt/1Ufvw5I
via IFTTT