Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αίγυπτος: Σε δίκη δημοσιογράφος που κατήγγειλε ομοφυλοφιλικά όργια σε χαμάμ




Για συκοφαντική δυσφήμιση


Για την υπόθεση συνελήφθησαν 26 άνδρες και κατηγορήθηκαν αδίκως για "ασέλγεια". Μια παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού

δικτύου θα δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και διάδοση ψευδών πληροφοριών μετά τις καταγγελίες που έκανε για ένα δημόσιο χαμάμ όπου συνελήφθησαν 26 άνδρες και κατηγορήθηκαν αδίκως για "ασέλγεια".



Οι 26 άνδρες συνελήφθησαν στις 7 Δεκεμβρίου και κατηγορήθηκαν ότι οργάνωναν ή συμμετείχαν σε "ομοφυλοφιλικά όργια" μέσα σε αυτό το χαμάμ, στο κέντρο του Καΐρου. Αθωώθηκαν όλοι στη δίκη τους, στις 12 Ιανουαρίου.



Εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση στο χαμάμ είχαν μεταδοθεί από έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Στο βίντεο διακρίνονταν οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους ή μια πετσέτα. Η δημοσιογράφος που βιντεοσκόπησε τη σκηνή, η Μόνα Ιράκι, ήταν εκείνη που κατήγγειλε στις αρχές τα "όργια" που υποτίθεται ότι γίνονταν στο χαμάμ.









Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για την προβολή του βίντεο από το κανάλι αλλά η παρουσιάστρια απάντησε στη σελίδα της στο Facebook ότι η εκπομπή της δεν στρεφόταν εναντίον των ομοφυλόφιλων αλλά αφορούσε "την ανδρική πορνεία και τη μετάδοση του AIDS στην Αίγυπτο".



Ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ιράκι θα δικαστεί δύο φορές: μία για τη συκοφαντική δυσφήμιση των 26 ανδρών και τη μετάδοση ψευδών πληροφοριών και άλλη μία για να αποφασιστεί η τύχη της εκπομπής της. "Η δίκη για να αποφασιστεί εάν θα διακοπεί η εκπομπή ξεκινά την 1η Μαρτίου και η δεύτερη δίκη στις 4 Απριλίου", διευκρίνισε.



Επισήμως, η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται ρητά από την αιγυπτιακή νομοθεσία. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι έχουν καταδικαστεί επειδή συμμετείχαν σε ομοφυλοφιλικές "γιορτές". Οι υποθέσεις αυτές παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα στα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης που δεν διστάζουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά.






from anatakti.gr http://ift.tt/1FrOKzd

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου