Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί το Δημόσιο ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση των καθαριστριών από τον Άρειο Πάγο




Για τις 13 Οκτωβρίου επαναπροσδιορίστηκε η εκδίκαση


Το ίδιο αίτημα για αναβολή υπέβαλε και ο δικηγόρος των καθαριστριών - Σταματά η συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο εν αναμονή της νομοθετικής λύσης του θέματος και της επαναπρόσληψης των καθαριστριών.

Να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών ζήτησε από τον Άρειο Πάγο ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό δημόσιο δηλαδή. Το ίδιο αίτημα, της αναβολής δηλαδή, υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά πληροφορίες και ο δικηγόρος των καθαριστριών.



Όπως φαίνεται τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες σταματούν την δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών.



Υπ' αυτό το πρίσμα τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και ο δικηγόρος των καθαριστριών ζήτησαν από τον Άρειο Πάγο να μην ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Μετά την αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης επαναπροσδιορίστηκε για τις 13 Οκτωβρίου. Ατύπως, η κυβέρνηση και οι καθαρίστριες έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου το θέμα να έχει διευθετηθεί στο μεσοδιάστημα με την αποκατάσταση των απολυμένων στο υπουργείο Οικονομικών.






from anatakti.gr http://ift.tt/1LBm8HQ

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου