Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ» και οι ωφειλές του στον Δήμο Σπάτων, Αρτέμιδος




Πρόκειται για δημοσίευση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 7ΘΦΣΩ1Χ-ΤΜ6


«Παράλληλα σύμφωνα με πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ενδεικτικά Ελ. Συν. Τμ. 1 Πράξη 91/2012, Ελ. Συν. Τμ. 1 Πράξη 189/2007, Ελ. Συν. Πράξη I Τμήμα 99/2009) δεν

οφείλεται ιδιαίτερη αμοιβή σε δικηγόρο για γνωμοδότηση επί συγκεκριμένης υπόθεσης, όταν επακολουθούν δικαστικές ενέργειες, στις οποίες ο ίδιος προβαίνει στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της δοθείσας σε αυτόν εντολής, δικαιούμενος της κατά περίπτωσης προβλεπόμενης νόμιμης αμοιβής.

Στην προκειμένη περίπτωση παραλάβαμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1368/19-1-2015 έγγραφο από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος με το οποίο μας παρακαλούν να του ενημερώσουμε εγγράφως: «Α)Εάν έχετε νόμιμες χρηματικές αξιώσεις κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ» από: 1)δημοτικούς φόρους, για ποια έτη και ποιο είναι το ποσό ανά έτος και συνολικά. 2)αντισταθμιστικά τέλη όχλησης ή εγγύτητας, για ποια έτη και ποιο είναι το ποσό ανά έτος και συνολικά, 3)δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για ποια έτη και ποιο είναι το ποσό ανά έτος και συνολικά. Β)Σε περίπτωση θετικής απάντησης, εν όλω ή εν μέρει, στο υπό στοιχείο Α ερώτημα, σε ποιες νόμιμες ενέργειες έχετε προβεί για την είσπραξη των εν λόγω αξιώσεων». Το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον λόγω της επιτακτικής ανάγκης άμεσης απαντήσεως του ανωτέρου εγγράφου και επίσης κρίνεται μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας για τα συμφέροντα του Δήμου ενώ απαιτείται και εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για τον σωστό χειρισμό του.

Παρακαλούμε για την λήψη σχετικής απόφασης με την οποία να ορίζεται πληρεξούσιος δικηγόρος προκειμένου να προβεί στην σύνταξη απαντητικού υπομνήματος προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τα ανωτέρω ερωτήματα που διατυπώνονται στο υπ’ αρίθμ. πρωτ. 1368/19-1-2015 έγγραφο. Επίσης να γνωμοδοτήσει σχετικά με το έγγραφο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την δυνατότητα εκπόνησης καταγγελίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι διατάξεις της παρ.1 και παρ.3 του άρθρου του άρθρου 281 του Ν.3463/206 (ΚΔΚ) ορίζουν ότι «οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που ορίζονται από το Δήμο αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων που ισχύουν κάθε φορά» και «Για την εξώδικη ή δικαστική αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία ή σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση ή εμπειρία, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού ή του κοινοτικού συμβουλίου κατά παρέκλιση των προηγούμενων παραγράφων. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών τους» – ΑΝΤΙΚ. ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 281 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 7 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΟΥ Ν. 3801/09, ΦΕΚ-163 Α/4-9-09.

Για την αντιμετώπιση της δαπάνης της αμοιβής του δικηγόρου έχει εγγραφεί πίστωση στον Κ.Α. 00-6111.001 του προϋπολογισμού των εξόδων οικον. έτους 2015 με τίτλο «Αμοιβές νομικών» και έχει εκδοθεί η σχετική Π.Α.Υ. αριθμ. Β-76/2015.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τ’ ανωτέρω και ύστερα από διαλογική συζήτηση.



ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Παρέχει την εντολή και την πληρεξουσιότητα στον Δικηγόρο Αθηνών Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, βασικό εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30-32, Κολωνάκι, να εκπονήσει εκ μέρους του Δήμου αφενός μεν καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της επιβολής δημοτικών φόρων και τελών σε βάρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και τη συμβατότητα των οικείων διατάξεων του Ν.2338/1995 προς τους κανόνες του ενωσιακού δικαίου, αφετέρου δε απαντητικό Υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για το εν λόγω ζήτημα. Ως αμοιβή του ως άνω Δικηγόρου και της Δικηγορικής Εταιρείας του ορίζεται στο ποσό των 1.500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, προκειμένου για την καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ποσό των 1.500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, προκειμένου για το απαντητικό Υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Η παρούσα εντολή χορηγείται ενόψει αφενός της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης για τα συμφέροντα του Δήμου και αφετέρου της ιδιαίτερης γνώσης και εμπειρίας του ως άνω δικηγόρου και της Δικηγορικής Εταιρείας του επί των αντικειμένων αυτών, τα οποία έχουν διδάξει μάλιστα επί σειρά ετών σε Πανεπιστήμια.

Διαθέτει πίστωση ποσού 3.690,00 € σε βάρος του Κ.Α.00-6111.001 με τίτλο “Αμοιβές Νομικών” του προϋπολογισμού του έτους 2015 για την αντιμετώπιση των δαπανών, σύμφωνα με την συνημμένη ΠΑΥ με αριθμό Β-76/2015, ποσό το οποίο υπερβαίνει το όριο που θέτουν οι διατάξεις του Κώδικα περί δικηγόρων όπως ισχύουν σήμερα.»








from anatakti.gr http://ift.tt/1CYFmEC

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου