Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Προστασία παραλιακού μετώπου Αττικής»



Προς: Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Προστασία παραλιακού μετώπου Αττικής»

Με το πρόσφατο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» επιδιώχθηκε αφενός η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. και η κατά περίπτωση μεταβίβαση της περιουσίας της με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και αφετέρου η απορρόφηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. από την ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.









Το σχέδιο της Κυβέρνησης που αφορούσε το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης τεράστιας αξίας δημόσιας περιουσίας, ήταν τόσο καλά μελετημένο που τελικώς, αντί των ανωτέρω προβλέφθηκε η απορρόφηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. από την ΕΤΑΔ Α.Ε., η προσωρινή διατήρηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. και η μελλοντική σύσταση απροσδιορίστου φορέα για την αξιοποίηση – αορίστως – της δημόσιας περιουσίας για το δημόσιο συμφέρον.



Ο ως άνω καταδήλως πρόχειρος σχεδιασμός τελεί σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη σημασία της διαφύλαξης και ανάδειξης της παράκτιας ζώνης της Αττικής καθώς και της οικονομικής σημασίας της λελογισμένης και με περιβαλλοντικά κριτήρια αξιοποίησής της. Το παραλιακό μέτωπο της Αττικής ανήκει πρωτίστως στους πολίτες και υπάρχει χάριν αυτών. Στο πλαίσιο των αρχών της εγγύτητας και της επικουρικότητας είναι αυτονόητος ο ουσιαστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της ζώνης αυτής.



Κατόπιν αυτών ερωτάστε:



1. Υπάρχει σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής;

2. Ποιος θα είναι ο ρόλος και οι κατ’ ιδίαν αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού;

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα σύστασης και λειτουργίας του φορέα που θα απορροφήσει την ΕΤΑΔ Α.Ε;

4. Ποια θα είναι η νομική φύση και ποιες οι αρμοδιότητες του συσταθησομένου φορέα;

5. Ποιες αρμοδιότητες θα ασκήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. επί της παράκτιας ζώνης της Αττικής κατά το μεταβατικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα;



Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου








from anatakti.gr http://ift.tt/19Gl739

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου