Σοκολάτα, παγωτά, πατάτες, είναι μόνο μερικές από τις ένοχες απολαύσεις που συχνά προσπαθούμε να αποφεύγουμε και τις συγκαταλέγουμε στην κατηγορία «junk food».
Παρακάτω θα μάθετε πως μπορείτε να ικανοποιήσετε τον πόθο σας για ένα μεγάλο μπολ παγωτό, χωρίς ενοχές απλά κάνοντας κάποιες μετατροπές στις παραδοσιακές συνταγές...
Η Sally O'Neil από το blog υγιεινής διατροφής «The Fit Foodie» μοιράζεται με το κοινό συμβουλές για τα αγαπημένα σας φαγητά, τα οποία με το σωστό τρόπο κάνουν καλό στην υγεία.
//
Χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να σταματήσετε την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης που κρύβεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, όπως τα ψημένα φασόλια, τα ντόνατς και την σοκολάτα », είπε η Sally στην Daily Mail της Αυστραλίας.
«Αν και αυτά τα τρόφιμα σας κάνουν χαρούμενους, σας κάνουν επίσης και... παχύτερους.
«Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις αγαπημένες σας απολαύσεις, απλά πρέπει να είστε επιλεκτικοί.
Εδώ είναι πέντε φαινομενικά ανθυγιεινά τρόφιμα που στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία».
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Όλοι έχουμε ακούσει ότι λίγο μαύρη σοκολάτα μας κάνει καλό. Αυτό συμβαίνει γιατί το κακάο που περιέχει είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη (PEA), η οποία θα σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ελκυστικοί και περιέχει επίσης αφθονία μαγνησίου και σιδήρου.
Ωστόσο, όταν το κακάο αναμειγνύεται με το γάλα και τη ζάχαρη, τα οφέλη για την υγεία, μειώνονται.
Για το λόγο αυτό προτιμήστε «ακατέργαστες» μπάρες σοκολάτας (που περιέχουν μη θερμαινόμενο κακάο).
Συμβουλή: Μην ξεγελιέστε από τις «υγιείς» σοκολάτες που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη. Μπορούν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές και μάλιστα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο.
ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Τα βούτυρα από φιστίκια είναι γεμάτα με πρωτεΐνη και κάλιο, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή νόσο. Επίσης περιέχει φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου σας, υγιεινά λίπη, μαγνήσιο που οχυρώνει τα οστά και τους μυς σας, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.
Πρέπει όμως να είναι 100% από φιστίκια. Πολλά από αυτά περιέχουν λιπαρά, ζάχαρη, αρωματικές ουσίες, συντηρητικά και αλάτι για να γίνουν φθηνότερα για την παραγωγή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει καλά την ετικέτα.
Συμβουλή: Φτιάξτε το δικό σας βούτυρο ξηρών καρπών με ανάλατα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.
ΠΑΓΩΤΟ
Για να φτιάξετε ένα υγιεινό παγωτό, καθαρίστε μια μπανάνα και αφήστε την να παγώσει και τότε πολτοποιήστε την μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Συμβουλή: Προσθέστε κακάο και μέντα!
ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Το κόκκινο κρέας μπορεί να περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά συγκριτικά με το λευκό.
Προτιμήστε το ελευθέρας βοσκής, βόειο κρέας και κερδίστε μέχρι και 5 φορές περισσότερα ωμέγα-3, όπως το κρέας από σιτηρά που τρέφονται οι αγελάδες.
Τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε άπαχους μυς και να αυξήσετε το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας (ποσοστό στο οποίο καίτε θερμίδες, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας).
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ξεχάστε το αλάτι. Δοκιμάστε γλυκοπατάτες στο φούρνο που περιέχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της Β-καροτίνης για την υγεία των ματιών, της βιταμίνη C και του μαγνησίου.
Συμβουλή: Κάντε μια υπέροχη σάλτσα με αβοκάντο, μερικά φύλλα βασιλικού και χυμό λεμονιού.
Παρακάτω θα μάθετε πως μπορείτε να ικανοποιήσετε τον πόθο σας για ένα μεγάλο μπολ παγωτό, χωρίς ενοχές απλά κάνοντας κάποιες μετατροπές στις παραδοσιακές συνταγές...
Η Sally O'Neil από το blog υγιεινής διατροφής «The Fit Foodie» μοιράζεται με το κοινό συμβουλές για τα αγαπημένα σας φαγητά, τα οποία με το σωστό τρόπο κάνουν καλό στην υγεία.
//
Χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να σταματήσετε την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης που κρύβεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, όπως τα ψημένα φασόλια, τα ντόνατς και την σοκολάτα », είπε η Sally στην Daily Mail της Αυστραλίας.
«Αν και αυτά τα τρόφιμα σας κάνουν χαρούμενους, σας κάνουν επίσης και... παχύτερους.
«Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις αγαπημένες σας απολαύσεις, απλά πρέπει να είστε επιλεκτικοί.
Εδώ είναι πέντε φαινομενικά ανθυγιεινά τρόφιμα που στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία».
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Όλοι έχουμε ακούσει ότι λίγο μαύρη σοκολάτα μας κάνει καλό. Αυτό συμβαίνει γιατί το κακάο που περιέχει είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη (PEA), η οποία θα σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ελκυστικοί και περιέχει επίσης αφθονία μαγνησίου και σιδήρου.
Ωστόσο, όταν το κακάο αναμειγνύεται με το γάλα και τη ζάχαρη, τα οφέλη για την υγεία, μειώνονται.
Για το λόγο αυτό προτιμήστε «ακατέργαστες» μπάρες σοκολάτας (που περιέχουν μη θερμαινόμενο κακάο).
Συμβουλή: Μην ξεγελιέστε από τις «υγιείς» σοκολάτες που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη. Μπορούν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές και μάλιστα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο.
ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Τα βούτυρα από φιστίκια είναι γεμάτα με πρωτεΐνη και κάλιο, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή νόσο. Επίσης περιέχει φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου σας, υγιεινά λίπη, μαγνήσιο που οχυρώνει τα οστά και τους μυς σας, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.
Πρέπει όμως να είναι 100% από φιστίκια. Πολλά από αυτά περιέχουν λιπαρά, ζάχαρη, αρωματικές ουσίες, συντηρητικά και αλάτι για να γίνουν φθηνότερα για την παραγωγή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει καλά την ετικέτα.
Συμβουλή: Φτιάξτε το δικό σας βούτυρο ξηρών καρπών με ανάλατα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.
ΠΑΓΩΤΟ
Για να φτιάξετε ένα υγιεινό παγωτό, καθαρίστε μια μπανάνα και αφήστε την να παγώσει και τότε πολτοποιήστε την μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Συμβουλή: Προσθέστε κακάο και μέντα!
ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Το κόκκινο κρέας μπορεί να περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά συγκριτικά με το λευκό.
Προτιμήστε το ελευθέρας βοσκής, βόειο κρέας και κερδίστε μέχρι και 5 φορές περισσότερα ωμέγα-3, όπως το κρέας από σιτηρά που τρέφονται οι αγελάδες.
Τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε άπαχους μυς και να αυξήσετε το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας (ποσοστό στο οποίο καίτε θερμίδες, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας).
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ξεχάστε το αλάτι. Δοκιμάστε γλυκοπατάτες στο φούρνο που περιέχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της Β-καροτίνης για την υγεία των ματιών, της βιταμίνη C και του μαγνησίου.
Συμβουλή: Κάντε μια υπέροχη σάλτσα με αβοκάντο, μερικά φύλλα βασιλικού και χυμό λεμονιού.
from anatakti.gr http://ift.tt/1Gm7uVT
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου