Πολλές φορές περισσεύει κρασί. Ανοίγουμε ένα μπουκάλι και μετά το βάζουμε στο ψυγείο και παραμένει εκεί για καιρό.
Μπορείτε όμως το κρασί που περισσεύει να το αξιοποιήσετε με πολύ καλύτερο τρόπο. Δες 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το κρασί που περίσσεψε!
Πάγωσέ το
Βάλε το κρασί που σου έμεινε σε παγοθήκες και βάλτο στην κατάψυξη προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικές συνταγές. Λόγω της περιεκτικότητας του αλκοόλ δεν πρόκειται να σφηνώσουν και να μη βγαίνουν από τις παγοθήκες. Το συγκεκριμένο tip είναι τέλειο για συνταγές που θέλουν μία-δύο κουταλιές της σούπας κρασί.
Φτιάξε σιρόπι
Ανάμειξε το περισσευούμενο κρασί με ζάχαρη και μετέτρεψέ το σε σιρόπι το οποίο μπορείς να το ρίξεις πάνω σε φρούτα, παγωτό, τηγανίτες ή και μαρινάδες για σαλάτες.
Φτιάξε ζελέ από κρασί
Προχώρα ένα βήμα παραπέρα με το σιρόπι κρασιού που έφτιαξες αναμειγνύοντάς το με πηκτίνη και μετατρέποντάς το σε ζελέ κρασιού το οποίο είναι τέλειο συνοδευτικό για το τυρί σου.
Κάντο ξύδι
Αν δε σε νοιάζει να περιμένεις μερικούς μήνες τότε μπορείς να βάλεις το κρασί σου ή τη σαμπάνια σου σε ένα σκοτεινό, κρύο μέρος και να το μετατρέψεις στο πιο τέλειο ξύδι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Πάγωσέ το
Βάλε το κρασί που σου έμεινε σε παγοθήκες και βάλτο στην κατάψυξη προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικές συνταγές. Λόγω της περιεκτικότητας του αλκοόλ δεν πρόκειται να σφηνώσουν και να μη βγαίνουν από τις παγοθήκες. Το συγκεκριμένο tip είναι τέλειο για συνταγές που θέλουν μία-δύο κουταλιές της σούπας κρασί.
Φτιάξε σιρόπι
Ανάμειξε το περισσευούμενο κρασί με ζάχαρη και μετέτρεψέ το σε σιρόπι το οποίο μπορείς να το ρίξεις πάνω σε φρούτα, παγωτό, τηγανίτες ή και μαρινάδες για σαλάτες.
Φτιάξε ζελέ από κρασί
Προχώρα ένα βήμα παραπέρα με το σιρόπι κρασιού που έφτιαξες αναμειγνύοντάς το με πηκτίνη και μετατρέποντάς το σε ζελέ κρασιού το οποίο είναι τέλειο συνοδευτικό για το τυρί σου.
Κάντο ξύδι
Αν δε σε νοιάζει να περιμένεις μερικούς μήνες τότε μπορείς να βάλεις το κρασί σου ή τη σαμπάνια σου σε ένα σκοτεινό, κρύο μέρος και να το μετατρέψεις στο πιο τέλειο ξύδι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
πηγή: http://cityportal.gr/
from anatakti.gr http://ift.tt/1MRkHmu
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου