Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.
ranialavitaebella.blogspot.gr - Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος...
- Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένο.
- Σε συσκευή/ φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτηση του στο ψυγείο.Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.
Πρώτη Δημοσίευση: 2.1.2016
Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη.from anatakti.gr http://ift.tt/1sAB9Q5
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου