Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Γ. ΤΟΥΝΤΑ: "Χρυσά Κούτσουρα...για μεγάλες Τσέπες!"

Μία καταγγελία εκ των έσω απο τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας και Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Τούντα, δέχονται oι 2 Δημοτικές Παρατάξεις, αυτή του Δημήτρη Μάρκου και αυτή του Χρήστου Μάρκου. 
Η μεν πρώτη που αφορά την εν γένει λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος σημαντικά θέματα που αφορούν το έργο της Δημοτικής Αρχής, η δε δεύτερη, την πάλαι ποτέ λειτουργία και «απόδοση» του τότε Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Χρ. Μάρκου.
Μέσα από μία σύντομη συνέντευξη στην εφημερίδα μας ο Γιάννης Τούντας εξαπολύει δριμύ κατηγορώ. 



//
Το θέμα βέβαια δεν είναι ασήμαντο για να το αφήσει κάποιος στην άκρη, ούτε η στιγμή της έντασης του Γ. Τούντα ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέα, όταν το χρήμα που διακυβευόνταν μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας θα μπορούσε να φέρει ακόμη και λιγότερα μέτρα σε μία ολόκληρη χώρα!

Γ. Τούντας: Το πάρτι για τους έξυπνους και τους πονηρούς τελείωσε! 
 
Ναι, καλά ακούσατε. 45 ολόκληρα εκατομμύρια κατάφερε να φέρει ένας εκλεγμένος δημότης της πόλης μας με δικό του δικηγόρο, επειδή πρόσεξε μία διαδικασία που θα μπορούσε να συμβαίνει ακόμη και σήμερα, προκαλώντας τεράστια αφαίμαξη στα χρήματα των δημοτών.
Ο ίδιος δεν θέλει να πάρει το εύσημα της επιτυχίας, κάθε άλλο, αυτά τα δίνει στον επικεφαλής της παράταξης του και σε όσους την απαρτίζουν. Αυτό που θέλει μόνο, είναι να μπορέσει να μεταφέρει τα όσα έγιναν στους δημότες αυτής της πόλης. Αφενός για να τα γνωρίζουν και αφετέρου να ξέρουν ποιους πρέπει να εμπιστεύονται από εδώ και στο εξής...
14 θέματα που αφορούσαν την διόρθωση των πινάκων επικείμενων ήρθαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αφορούσαν την μετατροπή από τ.μ σε τεμάχια με προοπτική αποζημίωσης 1 προς 30.
Λόγω της γνώσης του πάνω στο θέμα, -καθότι κτηματομεσίτης στο επάγγελμα- ο Γιάννης Τούντας πήρε τον λόγο για να διηγηθεί όλη την προσπάθεια που έγινε από τον ίδιο για να τεθεί το παραπάνω θέμα πιο ζεστά και διευκρινίστηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό που αντιμετώπισε όμως, ήταν η διακοπή του λόγου του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την συνέργεια του ίδιου του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης όπου ανήκει, για να σταματήσει να μιλά!
«Το μόνο που ήθελα να πω, ήταν πώς για τα θέματα που θα συζητούσαμε η παράταξη μου κατάφερε να γλιτώσει το ποσό των 45.000.000 για την πόλη μας. Γιατί μπορεί να ήμουν σαφώς εγώ αυτός που πίεσα και έβαλα φίλο και συνεργάτη μου δικηγόρο για να αναλάβει την υπόθεση ( τον κύριο Δημήτρη Διαμαντόπουλου τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια ) , αλλά δεν ήταν κάτι που έκανα για προσωπικό μου όφελος, ούτε είχα κανέναν λόγο να το παινευτώ! Έχοντας λοιπόν τον λόγο, περιγράφοντας τι κατάφερε να κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή σε τόσο μικρό διάστημα θητείας της σε αντίθεση με την προηγούμενη, στάθηκα στο θέμα των επικείμενων, σημειώνοντας πώς με την διοίκηση του Χρ.Μάρκου με 12 μόλις αιτήσεις συνδημοτών μας έφυγαν από το ταμείο του δήμου ένα τσουβάλι με χρήματα.Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ δόθηκε για κάτι παλιοκούτσουρα (ρίζες αμπελιού) για τα δύο επιχειρησιακά πάρκα. Τότε σημείωσα πως η προηγούμενη διοίκηση έλεγε " τι να κάναμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε δικαστικές αποφάσεις." επειδή προσέφευγαν οι δημότες στα δικαστήρια. Και καλά έκαναν... Ποιος δεν θα το έκανε σε τέτοιους καιρούς; Ο Δήμος όμως, πώς το αντιμετώπισε τότε το θέμα ; Να κάνατε ότι κάναμε εμείς, τόνισα και απάντησα. Για να γλιτώνατε τόσα χρήματα για τον δήμο που μέχρι σήμερα έκαναν φτερά!»
«Εκεί άκουσα την φωνή του πρόεδρου του Δ.Σ να με διακόπτει» σημειώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας. «Αρκετά κύριε Τούντα Ας το κλείσουμε αυτό το θέμα. Μου είπε.Εκνευρίστηκα, γιατί δεν μου επέτρεψε να μιλήσω και να πω στους συναδέλφους αλλά και στους συμπολίτες μου πώς πρέπει να φέρεται κανείς σε αντίθεση με την αδιαφορία που είχε επιδείξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Να τονίσω πώς πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο που μας ψηφίζει και να τιμάμε τον όρκο μας
Ο κ. Κατραμάδος έδωσε τον λόγο στον πρώην Δήμαρχο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του και άρχισε να με βρίζει . Νομίζω, πώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε σε ένα Δ.Σ ούτε με έναν πρώην Δήμαρχο! Και ειλικρινά, προσπάθησα ευγενικά να πάρω πάλι τον λόγο αλλά αυτός δόθηκε στον σημερινό Δήμαρχο. Εκεί έμεινα έκπληκτος! Όταν άκουσα τον Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης όπου ανήκω να με αδειάζει εμένα και να δικαιολογεί την απραξία του απελθόντος Δημάρχου. (Χρ. Μάρκου) ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα
Γεννήθηκε μάλιστα στο μυαλό μου μία νέα ρήση. Αυτή που λέει "Δήμαρχος , Δημάρχου μάτι δεν βγάζει" Μου αφαίρεσαν με το έτσι θέλω τον λόγο . Ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει τον λόγο Εικασίες μόνο έχω κάνει.
Τι εννοείται; Ότι το έκαναν εσκεμμένα;
Υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πλημμελής για να μην πω ποδηγετούμενη. Και όσον αφορά τον έλεγχο της λειτουργίας, την πλήρη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος του, αλλά και ο σημερινός Δήμαρχος που συνήθως κάθετε δίπλα του... έχοντας την δυνατότητα από το να του ψιθυρίσει κάτι στο αυτί, μέχρι και να του σκουντήσει το πόδι κάτω από το τραπέζι. Καμιά φορά ακολουθεί και η προτροπή του στυλ: «Κόφτον αυτόν. Μην του επιτρέπεις να συνεχίσει» Και δυστυχώς αυτό έχει συμβεί, όχι μία ή δύο φορές. Ο κ. Σταυρός Κατραμάδος , απλά τον υπακούει...Λυπάμαι πολύ που ένας τόσο πετυχημένος και άξιος Λυκειάρχης που χαίρει μεγάλης εκτίμησης να πέφτει σε ένα τέτοιο παράπτωμα που δεν τον τιμά . Είναι άριστος οικογενειάρχης, έμπειρος, με πολλά εύσημα στο ενεργητικό του... Κάτι τέτοιο δεν του αξίζει... Κρίμα...
Πείτε όμως σε εμάς, πώς ξεδιαλύνατε μία υπόθεση που έφερε στον δήμο 45 ολόκληρα εκατομμύρια;
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, αλλά στα δύο επιχειρησιακά πάρκα, όταν κρίθηκε η πράξη εφαρμογής, η επιτροπή της τότε Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής καθόρισε και τις τιμές αποζημίωσης των επικείμενων. Μέχρι τότε, σχεδόν όλοι, γνωρίζαμε τι σημαίνει επικείμενο ( δηλαδή σπίτι, μαντρότοιχος, πηγάδι, ελιές, καρποφόρα δέντρα κτλ). Κανείς δεν ήξερε εώς το 2007 ότι επικείμενο είναι και το κούτσουρο... Τουλάχιστον μέχρι τότε κανείς δεν είχε διεκδικήσει αποζημίωση για κάτι τέτοιο.
Τότε λοιπόν κάποιος έξυπνος ιδιοκτήτης αμπέλων σε ένα από τα δύο επιχειρησιακά πάρκα το ανακάλυψε και προφανώς για το δικό του οικονομικό συμφέρον δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο . Το κυνήγησε, το διεκδίκησε και το πήρε. Σε καμία περίπτωση δεν τον κατηγορώ. Όλοι ή σχεδόν όλοι, ίσως να κάναμε το ίδιο, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Φυσικά, δεν άργησαν να ακολουθήσουν και σχεδόν όλοι σιγά σιγά οι υπόλοιποι. Ως εδώ καλά. Έλα μου όμως που με την αδιαφορία των τότε δημοτικών Αρχών (περίοδο 2006-2010, 2010-2014) οι τραβηγμένες ήδη αποζημιώσεις κατάφεραν με δικαστικές παρεμβάσεις των ιδιωτών-ιδιοκτητών, από την ήδη υψηλή τιμή (20ευρω/τμ ) δηλαδή 80 ευρώ το κούτσουρο, να την φτάσουν στα 70ευρώ το τ.μ.! Δηλαδή 350 ευρώ το κούτσουρο! Όταν οι ελιές οι οποίες θέλουν 50 χρόνια για να γίνουν αποζημιώνονταν με 150 ευρώ το κομμάτι και η παραγωγή τους πχ. το λάδι αποζημιώνονταν με περίπου 60 ευρώ τον χρόνο, σε αντίθεση με την μία ρίζα αμπέλου (κούτσουρο) που ο καρπός της υπολογιζόταν με 0,60 ευρώ τον χρόνο! Όταν ένα στρέμμα με ελιές, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα πάνω από 10, αποζημιώνονται με 1500 ευρώ το στρέμμα, το αμπέλι θα αποζημιώνονταν με 70.000 το στρέμμα, καθότι κούτσουρα έχει 200 έως 250!!
Τα νούμερα που μας περιγράφετε είναι πολύ μεγάλα για να φεύγουν ανεξέλεγκτα από δημόσια ταμεία. Καταγγέλλετε για συνενοχή την προηγούμενη Δημοτική Αρχή;
Αυτό που θα ήθελα απλά να ρωτήσω τον προηγούμενο δήμαρχο είναι το εξής: Που το πηγαίνατε κύριε Χρ. Μάρκου εσείς και η παρέα σας; Στην πτώχευση; Στο προηγούμενο Δ. Σ με αφέλεια είχατε πει « τι να κάναμε είχαμε να αντιμετωπίσουμε δικαστικές αποφάσεις» «Τι να κάνατε; Nα κάνατε, ότι κάναμε εμείς σήμερα» του τόνισα και του απάντησα. Από εδώ και πέρα όσοι πήραν πήραν. Το πάρτι για τους έξυπνους και τους πονηρούς τελείωσε. Και δεν μιλάω αυθαίρετα. Όλα όσα καταγγέλλω υπάρχουν σε επίσημα έγγραφα. Άλλωστε είμαι κτηματομεσίτης και με πλήρη γνώση σας λέω ότι σήμερα η γη αδιαφορώντας αν έχει ελιές η πολύ περισσότερο αμπέλι, κοστίζει ή αγοράζεται με 5 ευρώ το τμ.
Σκεφτείτε το λίγο. Πήραμε από έναν ιδιοκτήτη 1 στρέμμα αμπέλι του αποδώσαμε 800 τμ οικόπεδο, σε έναν καθαρά αστικό νομό όπως είναι η Αττική, τον προικίζαμε έως σήμερα και με 70.000 ευρώ, για να μας θυμάτε! Ήμαρτον, αν είναι δυνατόν. Και καλά να το δεχτούμε για 100-200 μικροϊδιοκτήτες όμως με τους 5 μεγαλοϊδιοκτήτες τι έπρεπε να κάνουμε που η ιδιοκτησία τους κυμαίνεται από 100.000 τ.μ. έως 261.000 ( πχ.ΛΑΜΔΑ) Με αυτούς τι θα κάναμε; Μήπως έπρεπε και αυτούς να τους αποζημιώσουμε; Την μεν ΛΑΜΔΑ με 7.000.000 ευρώ τους δε άλλους με 18.000.000;
Αυτά ήταν όλα όσα ήθελα να αναφέρω, αλλά δυστυχώς με την παρέμβαση του κ. Προέδρου (Σταυρού Κατραμάδου) ο λόγος μου δεν ολοκληρώθηκε, δεν ακούστηκε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αγανάκτηση μου πιστεύω ήταν δικαιολογημένη και αυτή με οδήγησε στο να αναφερθώ ανοικτά στα τεκταινόμενα του χθες (2010-2014) και του σήμερα 2016...Χωρίς λογοκρισία.


from anatakti.gr http://ift.tt/1S0jkF9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου