Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μείωση του φόρου εισοδήματος για τους Γερμανούς θέλει ο Σόιμπλε

Μείωση του φόρου εισοδήματος για τους Γερμανούς θέλει ο Σόιμπλε
Όπως τόνισε, η νέα ρύθμιση θα ήταν καλύτερο να υλοποιηθεί μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του 2017
Να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος για τους εργαζόμενους της χώρας του και να αυξηθεί ο φόρος στα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων, θέλει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, αποσπάσματα της οποίας είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.



//
Ωστόσο, όπως επισήμανε, αυτό το μέτρο θα ήταν καλύτερο να υλοποιηθεί μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία εφαρμόζεται ενιαίος φόρος 25%, στα έσοδα ιδιωτών από την εκμετάλλευση κεφαλαίων και τα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε θεσπίσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ (SPD), και ο οποίος αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται πολλοί επικριτές του πρώην ΥΠΟΙΚ, ο συγκεκριμένος φόρος ευνοεί τους πλουσιότερους, αφού οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία φορολογούνται με προοδευτικούς συντελεστές που φθάνουν μέχρι και το 45%.

«Δεν ήμουν ποτέ φίλος αυτής της ρύθμισης», είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του. «Αλλά ο προκάτοχός μου Πέερ Στάινμπρουκ είχε δίκιο όταν τον δικαιολογούσε τότε, λέγοντας: "καλύτερα να έχουμε το 25% από κάτι παρά το 45% του τίποτα"», συμπλήρωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Η δυνατότητα που προσφέρει σε πολλούς η σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα να κρύβουν τον πλούτο τους σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια, επισήμανε ο Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανάμεσα σε όλα τα κράτη.

Άλλο ένα μέτρο στο οποίο προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός λεπτομερούς μητρώου των ιδιοκτητών και των μετόχων εταιρειών, ταμείων, ιδρυμάτων και εταιρειών-βιτρινών.«Αυτό δεν είναι εύκολο καθήκον από τεχνική άποψη, αλλά πλησιάζουμε», τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως το Βερολίνο θα μπορούσε να καταργήσει τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 25% και να φορολογεί τα έσοδα από κεφάλαια με τον ίδιο τρόπο όπως και τους μισθούς.


from anatakti.gr http://ift.tt/1pVeZfl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου