Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Με το νέο Apple Clips app μπορείς να δημιουργήσεις video με εφέ και emojis

Με το νέο Apple Clips app μπορείς να δημιουργήσεις video με εφέ και emojis
Η Apple θα διαθέσει σύντομα ένα νέο app που έχει την ονομασία Clips. Δημιουργήθηκε για το iOS, και στόχος του είναι να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως εκείνες των Instagram, Facebook και Snapchat για την δημιουργία και των διαμοιρασμό βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα.
Η εγγραφή υλικού με το Clips είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση: απλώς κρατάς πατημένο το πλήκτρο Record, το οποίο αφήνεις μόλις έχεις τελειώσει.



//
Κάθε clip που τραβάς προστίθεται στο timeline σου, στο οποίο μπορείς επιπλέον να προσθέσεις φωτογραφίες και μουσική (στο Clips υπάρχουν πάντως προεγκατεστημένα κομμάτια που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε βίντεο).

Μέσω του Clips μπορείς επίσης να καταγράψεις την φωνή σου και να δημιουργήσεις animated captions που συγχρονίζονται αυτόματα με την φωνή σου. Το νέο app της Apple υποστηρίζει όπως θα περίμενες emojis και όλα τα εφέ που είναι απαραίτητα για την δημιουργία του επόμενου viral video. Μόλις ο χρήστης δημιουργήσει το βίντεο του, μπορεί να το διαμοιραστεί σε όλα τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.


Το Apple Clips πρόκειται να διατεθεί τον ερχόμενο μήνα, και για την λειτουργία του απαιτείται iPhone 5S, ή iPad Air ή μία περισσότερο σύγχρονη συσκευή iOS.


from anatakti.gr http://ift.tt/2oFxW5C
via IFTTT

Βίκυ Σταμάτη: Απολογία – ποταμός στη δίκη για τα εξοπλιστικά

«Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του - Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας...»
«Ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι «νονός». Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει....». «Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του. Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας...».



//
 «Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή, η φωνή και η διαθήκη του άνδρα μου, υπάρχουν πράγματα που τα έχει γράψει και θα δοθούν εκεί που πρέπει....».

Πρόκειται μόνο για κάποιες από τις φράσεις που συμπεριέλαβε σήμερα στην απολογία της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ονόματα άλλοτε κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να αποδώσει πολιτική και όχι ποινική χροιά στην εμπλοκή του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, στο μεγάλο σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Απολογούμενη για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των «χρυσών μιζών» η Βίκυ Σταμάτη, ήταν ...χείμαρρος. Αρχικά έκανε λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά» απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του και επιχείρησε να δώσει νέες παραμέτρους στην όλη υπόθεση εμπλοκής του συζύγου της (και κατ' επέκταση και της ιδίας) στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Επικαλούμενη στα όσα της εκμυστηρεύτηκε, όπως είπε, ο Α. Τσοχταζόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού λίγο μετά την προφυλάκιση της, κ. Σταμάτη ανέφερε στο δικαστήριο πως ο Κώστας Σημίτης έδωσε το «δακτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου (για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) με την προϋπόθεση πως ο τελευταίος θα εξοντώσει τον σύζυγο της.

«Δεν θα άντεχε ο Παπανδρέου πολύ. Ο φόβος του ήταν ο Τσοχατζοπουλος» είπε η Β. Σταμάτη και συνέχισε: «Ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι «νονός». Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει. Δέχθηκε χρήματα από ξένο ηγέτη του αραβικού κόσμου (σ.σ μετά από πίεση ανέφερε στη συνέχεια το όνομα του Αραφάτ) τα οποία ζήτησε να σταλούν στον Τσοχατζόπουλο. Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Τσοχατζόπουλο, του είπε υπάρχει αυτό το ποσό για σένα και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν. Ο Παπανδρέου που δεν είναι χαζός, φρόντιζε να αλλάξει και νόμισμα στα χρήματα».

Ωστόσο, λίγο αργότερα απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε πως δεν γνωρίζει «αν έγινε παραλαβή των χρημάτων». «Τα χρήματα ανευρέθησαν στη λίστα Λαγκάρντ, ψάχνουν να βρουν τη μαμά τους (Παπανδρέου) δεν ξέρουν αν είναι», προσέθεσε.

Ο Σμπώκος και η Μολντενάουερ
Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η Βίκυ Σταμάτη έστρεψε όμως τα πυρά της κατά της πρώτης συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ αλλά και κατά του Γιάννη Σμπώκου, άλλοτε δεξί χέρι του άνδρα της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σήμερα βασικό συγκατηγορούμενο τους στο σκάνδαλο για τα εξοπλιστικά. «Η Μολντενάουερ μια φορά μου είπε στο τηλέφωνο θα σας καταστρέψω, το κατάφερε μας κατάστρεψε» είπε.

Πρόεδρος: Εκείνη σας κατέστρεψε;

Β. Σταμάτη: Ως ένα βαθμό ναι, γιατί είχε πολύ καλές σχέσεις με την Μαργαρίτα Παπανδρέου

Λίγο νωρίτερα στην απολογία της Β. Σταμάτη είχε ακόμη αναφέρει για την Γκ. Μολντενάουερ: «Όταν μετακινήθηκα στο διαμέρισμα της Νεοφύτου Δούκα, κάποια στιγμή δέχθηκα τηλεφώνημα από την πρώην σύζυγο του άνδρα μου. Μου είπε ότι ένα τραπέζι και μία καρέκλα πρέπει να επιστραφούν γιατί αγοράστηκαν στο όνομα Τσοχατζόπουλου. «Ωραία είναι μία ευκαιρία να αποκτήσουμε και λίγο στιλ» της απάντησα. ..».

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Σμπώκο η κατηγορουμένη τόνισε στην απολογία της πως πρόσωπο που είχε σχέση με το περιβάλλον του συζύγου της, της είχε πει ότι πρέπει να τον «απομακρύνει γιατί χωρίς να το γνωρίζει είναι η «τσάντα» του». Όπως ανέφερε η ίδια αυτή την «πληροφορία» της την εκμυστηρεύτηκε δημοσιογράφος πρώτης γραμμής το 2000.

«Η UBS και ο εφιάλτης Ζήγρας»
Σχετικά με τις ποινικές κατηγορίες που η ίδια αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πολύκροτο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και για τον λογαριασμό που κατηγορείται ότι διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα UBS, η Βίκυ Σταμάτη ανάφερε πως αυτός αφορούσε σε ασφαλιστικό συμβόλαιο. «Ο άνδρας μου έκανε τη διαδικασία και σε μένα ερχόντουσαν 40 χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Αυτά τα χρήματα εγώ χρόνια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει παρότι θα μπορούσα», ανέφερε στο δικαστήριο και προσέθεσε:

«Είτε τους αρέσει είτε όχι εγώ δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Φέρθηκα πολύ γενναία και αναφέρθηκα σε γεγονότα που έχουν σχέση με ηγέτη του Αραβικού κόσμου και έναν πρώην πρωθυπουργό...Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή, η φωνή και η διαθήκη του άνδρα μου, υπάρχουν πράγματα που τα έχει γράψει και θα δοθούν εκεί που πρέπει».

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε τέλος στον Νίκο Ζήγρα εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, τον οποίο καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας της αποκαλούσε «ο εφιάλτης». Είπε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του. Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας, ο οποίος είχε ένα μεγάλο κόμπλεξ γιατί ήθελε να είναι ο Άκης στη θέση του Άκη...Είμαι κάτω από φαρμακευτική αγωγή για να μπορώ να σας μιλήσω... Σήμερα ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στην εντατική χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη. Ο Ζήγρας βρέθηκε στη Γερμανία σε μια κλινική που δεν μπορείτε να περάσετε ούτε εσείς απ έξω κυρία πρόεδρε, η οποία στοίχιζε 50 εκατομμύρια που τα πλήρωσε ο Τσοχατζοπουλος και ο Ζήγρας τα εισέπραξε μετά από το ΙΚΑ».


from anatakti.gr http://ift.tt/2nRrwDo
via IFTTT

Τροχαίο Παντελίδη: Ερευνώνται πιθανές ευθύνες Κυριάκου και Αρναούτη

Ο εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση - Πληροφορίες ότι ελέγχονται για ψευδορκία Κυριάκου και Αρναούτη - Η Φρόσω Κυριάκου θα καταθέσει επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή η οικογένεια Παντελίδη υποστηρίζει ότι ήταν η οδηγός του τζιπ
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη, έναν και πλέον χρόνο μετά το τραγικό συμβάν.



//
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ψευδορκία μετά από μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Η υπόθεση ανατέθηκε στον 7ο Πταισματοδίκη ο οποίος ξεκίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.  Έτσι, οι νεαρές κοπέλες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα κληθούν να καταθέσουν προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης να ο Πταισματοδίκης να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τη Φροσω Κυριάκου όσοι και από τη Μίνα Αρναούτη καθώς η οικογένεια στη μήνυση τις κατηγορεί για ανθρωποκτονία απο αμέλεια την πρώτη και ψευδορκία και τις δύο . Επίσης ο εισαγγελέας κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας για συμπληρωματική εξέταση στο DNA που βρέθηκε στο τιμόνι, κάτι που υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς του τραγουδιστή.

Άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή κάνουν λόγο για δικαίωση που ήρθε ένα χρόνο αργότερα μετά τον αγώνα του έδωσαν μαζί με το δικηγόρο  Χαράλαμπο Λυκούδη. Στις αρχές του χρόνου η μητέρα του Παντελίδη, Αθηνά, μαζί με τον κ. Λυκούδη κατέθεσαν  στον εισαγγελέα τον φάκελο με τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων και με υπόμνημα η οικογένεια στράφηκε κατά της Κυριακου και της Αρναούτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην πρώτη και ψευδορκία και στις δύο.

Ο εισαγγελέας, σε ό,τι αφορά στο αίτημα του DNA δέχτηκε να εξεταστεί συμπληρωματικά το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο πίσω μέρος του τιμονιού του μαύρου τζιπ Mercedes, για το οποίο αν και στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι είναι αγνώστου προσώπου, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας αποφαίνεται ότι οι 5 από τους 17 τύπους του DNA είναι ίδιοι με της Κυριάκου. Όπως λένε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παντελίδη δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η Αστυνομία ότι είναι αγνώστου προσώπου την ίδια ώρα που ο τεχνικός σύμβουλος δίνει πιθανότητες 99% να είναι δικό της.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας όρισε ιατροδικαστή προκειμένου να διαλευκανθεί αν είναι συμβατά τα χτυπήματα που έφερε ο τραγουδιστής, με τη θέση του οδηγού καθώς οι ιατροδικαστές-τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας απεφάνθησαν ότι ήταν ασύμβατα με τη θέση του οδηγού ενώ ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η εμφάνιση ενός μυστηριώδους προσώπου ο οποίος φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας και το οποίο η εισαγγελία καλεί για εξέταση.


from anatakti.gr http://ift.tt/2nRwDUb
via IFTTT

Πώς η «Χρύσα του Kiku» βρέθηκε από τον Γουλανδρή στη φυλακή

Χρυσάνθη Ντάφλου: Πώς η «Χρύσα του Kiku» βρέθηκε από τον Γουλανδρή στη φυλακή
Ο δεσμός με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, ο χωρισμός, η ανεργία και το πάθος για τον τζόγο που σημάδεψαν τη ζωή της
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 το όνομά της ήταν απαραίτητο για να περάσει κάποιος την είσοδο του μυστικιστικού τότε «Kiku» στο Κολωνάκι, του εστιατορίου που άνοιξε ο Λεωνίδας Γουλανδρής όταν, τρώγοντας σούσι ένα βράδυ στο Λονδίνο, αποφάσισε να μυήσει τους Αθηναίους στην κουζίνα που ο ίδιος θεω­ρούσε την καλύτερη του κόσμου.



//
Για την αθηναϊκή ελίτ που έσπευσε να εντρυφήσει στο μυθικό πλέον εστιατόριο της Δημοκρίτου, η 31χρονη τότε Χρυσάνθη Ντάφλου έγινε πολύ γρήγορα η «Χρύσα του "Kiku"». Μόνο που την περασμένη Δευτέρα, στα 55 της χρόνια, η πάλαι ποτέ φιλόδοξη γυναίκα, που κάποιες φορές συστηνόταν ακόμη ως «κυρία Γουλανδρή», καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για κλοπή και απάτη, με την έφεσή της να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Είχε προηγηθεί μια υπεροπτική, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, απολογία της, στην οποία υποστήριξε ότι δεν έκλεψε τίποτε γιατί δεν είχε ανάγκη να το κάνει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και πάλι τη σχέση της με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, άσχετα αν αυτή έχει τελειώσει εδώ και δύο δεκαετίες. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στη δίκη αλλά και μέσα στη δικογραφία, φιλοξενούμενη επί μήνες στην κατοικία της σχεδιάστριας Ελένης Κοντορούση, η Χρυσάνθη Ντάφλου έκλεψε από την παιδική της φίλη ρολόγια του συζύγου της, κοσμήματα της ίδιας, ακόμη και κοστούμια του γιου της. Το συγκλονιστικό είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η φίλη της την είχε βοηθήσει.  Το είχε ξανακάνει στο παρελθόν όταν την είχε προσλάβει ως υπάλληλο στο κατάστημά της στη Βουκουρεστίου, αρχές της δεκαετίας του '80, και διαπίστωσε, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ότι την έκλεβε.

Οταν η τελευταία το παραδέχτηκε με ντροπή, η σχεδιάστρια την απέλυσε χωρίς να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, πιστεύοντας ότι θα το εκτιμούσε. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Χρυσάνθη Ντάφλου κατάφερε να έρθει κοντά σε αυτό που αποκαλείται «υψηλή κοινωνία» χάρη στη σχέση της με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Εγινε η «Χρύσα του "Kiku"», απολάμβανε luxury διακοπές, αποδράσεις με θαλαμηγούς, κοινωνικά καλέσματα και μια ζωή που είχε ονειρευτεί από τότε που ήταν μικρό κορίτσι σε μια γειτονιά στο Μαρούσι. Μεγαλώνοντας το μόνο που ήθελε, όπως τόσα άλλα κορίτσια, ήταν να ζήσει μια άλλη ζωή, αυτή που έβλεπε στην τηλεόραση και τα περιοδικά της εποχής, να φοράει ακριβά ρούχα, να μένει στο Κολωνάκι και να συγχρωτίζεται με την ελίτ. Μόνο που τελικά το τίμημα γι' αυτή τη ζωή αποδείχθηκε πολύ ακριβό...

Ο Λεωνίδας Γουλανδρής άνοιξε το «Kiku» στο Κολωνάκι στις αρχές της δεκαετίας του '90 θέλοντας να μυήσει τους Αθηναίους στη γιαπωνέζικη κουζίνα, που ο ίδιος θεωρούσε την καλύτερη του κόσμου



Η καταδίκη χωρίς αναστολή 

Την περασμένη Δευτέρα σε αίθουσα των δικαστηρίων της Ευελπίδων η 55χρονη γυναίκα που δικαζόταν για απάτη και κλοπή άκουγε απαθής τις καταθέσεις για όσα είχε κάνει όχι σε κάποιον τυχαίο άνθρωπο, αλλά στην παιδική φίλη της. Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν στο πρόσωπό της την άλλοτε αγέρωχη και υπεροπτική «Χρύσα του "Kiku"», όπως έμαθαν όλοι στους κοσμικούς κύκλους των Αθηνών να αποκαλούν τη Χρυσάνθη Ντάφλου.

Ακόμη πιο λίγοι ίσως θα πίστευαν ότι η πρώην σύντροφος του Λεωνίδα Γουλανδρή, με τον οποίο χώρισαν το 1999-2000, θα εξακολουθούσε χρόνια αργότερα να συστήνεται ως σύντροφός του και να χρησιμοποιεί ενίοτε το όνομά του για να μένει στον «Αστέρα» ημέρες ολόκληρες.
Δείγμα κι αυτό της μυστικοπάθειας με την οποία είχε τυλίξει τον εαυτό της, ειδικά από τη στιγμή που λόγω της σχέσης της με τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας εισχώρησε στην υψηλή αθηναϊκή κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ολοι τη θυμούνται ως μια αινιγματική και απρόσιτη γυναίκα, η οποία δεν μιλούσε σχεδόν ποτέ για τον εαυτό της. Μόνο η παιδική της φίλη την ήξερε τόσο πολύ καλά...

Για τις δύο φορές που τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της, της το ξεπλήρωσε με κλοπές, όπως αναφέρεται στη μήνυση που της έκανε. Σύμφωνα με αυτήν, την πρώτη φορά που η Χρυσάνθη Ντάφλου δούλευε ως υπάλληλος στο μαγαζί της οικειοποιήθηκε πολλές φορές μέρος των εισπράξεων και χρήματα που έπαιρνε από πελάτισσες, πουλώντας φορέματα κατά την απουσία της σχεδιάστριας χωρίς να κόβει αποδείξεις.

Τη δεύτερη και ενώ η φίλη της τη φιλοξενούσε σπίτι της για μήνες ολόκληρους, η «Χρύσα του "Kiku"», όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, έκλεψε ρολόγια, κοσμήματα και ρούχα συνολικής αξίας 177.000 ευρώ, τα οποία πούλησε προκειμένου να συνεχίσει να ζει την glam ζωή που απολάμβανε για μια περίπου εικοσαετία. Τότε που πίστευε ότι θα ήταν για πάντα δίπλα σε ηχηρά ονόματα του επιχειρείν, του εφοπλισμού και της πολιτικής.


from anatakti.gr http://ift.tt/2nRJ9TI
via IFTTT

Η ανάρτηση της Μίνας Αρναούτη μέσα από το νοσοκομείο

Η ανάρτηση της Μίνας Αρναούτη μέσα από το νοσοκομείο
Η Μίνα Αρναούτη ανεβάζει μία φωτογραφία της από το κρεβάτι του νοσοκομείου και ανακοινώνει στους διαδικτυακούς της φίλους ότι έκανε το τελευταίο χειρουργείο
Την πρώτη ανάρτηση έκανε η Μίνα Αρναούτη μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Παντελή Παντελίδη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση και καλεί ως ύποπτες τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου για ψευδορκία και την Φρόσω Κυριάκου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 



//
Οι νεαρές κοπέλες θα κληθούν να καταθέσουν μετά το αίτημα του εισαγγελέα προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Επίσης κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας για συμπληρωματική εξέταση στο DNA που βρέθηκε στο τιμόνι, κάτι που υποστήριζε από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του τραγουδιστή.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας όρισε ιατροδικαστή προκειμένου να διαλευκανθεί αν είναι συμβατά τα χτυπήματα που έφερε ο τραγουδιστής, με τη θέση του οδηγού καθώς οι ιατροδικαστές-τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας απεφάνθησαν ότι ήταν ασύμβατα με τη θέση του οδηγού ενώ ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η εμφάνιση ενός μυστηριώδους προσώπου ο οποίος φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας και το οποίο η εισαγγελία καλεί για εξέταση.

Η Μίνα Αρναούτη ανέβασε μία φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου ΚΑΤ, πληροφορώντας τους διαδικτυακούς της φίλους ότι έκανε το τελευταίο χειρουργείο. «Χθες το βραδυ πραγματοποιηθηκε το 8ο και τελευταιο χειρουργειο! Ειμαι πολυ χαρουμενη!!!! ❤️✌️🤘😊🌸🎀💜», έγραψε η Μίνα Αρναούτη.






from anatakti.gr http://ift.tt/2nRFy80
via IFTTT

Νεκρός ο δολοφόνος του Ρώσου βουλευτή στο Κίεβο

Νεκρός ο δολοφόνος του Ρώσου βουλευτή στο Κίεβο
Οι αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για Ουκρανό πολίτη
O άνδρας που σκότωσε στο κέντρο του Κιέβου τον Ρώσο πρώην βουλευτή Ντενίς Βορονένκοφ, υπέκυψε στα τραύματα που, τα οποία προκάλεσε πυροβολώντας τον, ο σωματοφύλακας του βουλευτή, όπως δήλωσε ο Ουκρανός αρχίατρος Νικολάι Ντεμίν στην ουκρανική δημόσια τηλεόραση.



//
Τον θάνατο του ανακοίνωσε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου της ουκρανικής αστυνομίας Αρτιόμ Σεφτσένκο.

Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον Βορονένκοφ τέσσερις φορές την ώρα που έβγαινε από την είσοδο του ξενοδοχείο πέντε αστέρων Premier Pallas που βρίσκεται στο κέντρο του Κιέβου. O σωματοφύλακας του πρώην βουλευτή, παρότι τραυματίσθηκε από τα πυρά του δράστη, ανταπέδωσε τραυματίζοντας τον βαριά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην εντατική νοσοκομείου του Κιέβου, όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπές προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ουκρανός αρχίατρος Νικολάι Ντεμίν στο τηλεοπτικό δίκτυο NewsOne ο δολοφόνος είχε δεχθεί «τέσσερις σφαίρες»

Οι αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για Ουκρανό πολίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ουκρανικής εφημερίδας «Αμπαζρεβάτελ», ο φερόμενος ως δολοφόνος, είναι ένας άνδρας γεννηθείς το 1988, που αναζητείτο από τις αρχές για επιχειρηματικές απάτες που είχε διαπράξει και για νομιμοποίηση εσόδων που αποκόμισε από εγκληματική δραστηριότητα

Παρ' όλα αυτά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, οι ουκρανικές αρχές βιάστηκαν να επιρρίψουν την ευθύνη της δολοφονίας στις «ρωσικές μυστικές υπηρεσίες». Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Γιούρι Λούτσενκο χαρακτήρισε την δολοφονία ως «πολιτική εξόντωση ενός εχθρού του Κρεμλίνου», ισχυριζόμενος, ότι τον πρώην Ρώσο βουλευτή θα μπορούσαν να τον δολοφονήσουν είτε επειδή θα κατέθετε στοιχεία εναντίον του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς που κατέφυγε στη Ρωσία, είτε στοιχεία για το λαθρεμπόριο στην Ρωσία.

Επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο χαρακτήρισε την δολοφονία του Βορονένκοφ ως «πράξη Ρωσικής κρατικής τρομοκρατίας».


from anatakti.gr http://ift.tt/2oFEPUy
via IFTTT

Σολυγεία, το «μαργαριτάρι» του Σαρωνικού

Σολυγεία, το «μαργαριτάρι» του Σαρωνικού
Καταπράσινο τοπίο, καταγάλανες ακρογιαλιές, ξεχωριστά μνημεία και ζεστή φιλοξενία. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και την πρωτεύουσα της Κορινθίας βρίσκεται η Σολυγεία, μία από τις ωραιότερες περιοχές του νομού και της Πελοποννήσου.

Ο καποδιστριακός δήμος Σολυγείας (01-01-1999) περιλαμβάνει τα χωριά Σοφικό (2100 κάτοικοι), Αγγελόκαστρο (300 κάτοικοι), Κόρφος (300 κάτοικοι).



//
Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία φύσης, αφού ο Σαρωνικός σχηματίζει καταγάλανα και δαντελωτά ακρογιάλια, πολλά από τα οποία είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Είναι καταπράσινη ιδιαίτερα με πεύκα, αρκετά ελαιόδεντρα, αμπέλια και καπνοχώραφα (Αγγελόκαστρo).

Η περιοχή έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, ενώ παράγεται ελαιόλαδο και μέλι άριστης ποιότητας.

Στην αρχαιότητα το όνομα Σολυγεία είχε μια περιοχή στο λεγόμενο Σολύγειο λόφο, κοντά στο σημερινό χωριό Γαλατάκι σε απόσταση 11 χλμ από το Σοφικό.  Κατά την παράδοση το όνομα το έλαβε από την σύνθεση των λέξεων Σόλων, υγεία. Ο μεγάλος Αθηναίος σοφός και νομοθέτης, κάποια περίοδο της ζωής του, όταν ήταν ασθενής, εγκαταστάθηκε εκεί και το καλό κλίμα και τα νερά της περιοχής βοήθησαν στην αποκατάσταση της υγείας του. Μνημονεύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Θουκυδίδη κατά την εξιστόρηση γεγονότων του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ.).Κατά τη διάρκεια του στην περιοχή έγινε μια από τις σφοδρότερες μάχες τον Σεπτέμβρίο 425π.χ. μεταξύ των Αθηναίων υπό  τον στρατηγό Νικία και Κορινθίων υπό τον Βάττο, οι οποίοι τελικά κατόρθωσαν να τους αποκρούσουν. Κατά την δεύτερη κάθοδο των Δωριέων περίπου το 1104 π.χ., στο Σολύγειο λόφο χτίστηκε από αυτούς ορμητήριο, απ'όπου ξεκινούσαν πολλές εξορμήσεις τους έως ότου κατόρθωσαν να καταλάβουν την Αρχαία Κόρινθο από τους Αιολείς, να καταλύσουν την δυναστεία των Σισυφιδών και να εγκαθιδρύσουν την ηγεμονία του αρχηγού τους Αλήτη. Η Σολυγεία όπως και η Κορινθία υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή μετά την επικράτηση των ρωμαϊκών στρατευμάτων το 146 π.Χ. από τον Λεύκιο Μόμμιο.

Στην περιοχή έκανε σημαντικές ανασκαφές το 1957 ο Νικόλαος Βερδελής. Ανακάλυψε ερείπια ναού που πιθανόν να κτίστηκε στο 800 π.Χ. και λέγεται ότι ήταν αφιερωμένος στην Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη. Κοντά στο ναό ανακαλύφθηκε νεκροταφείο θαλαμοειδών τάφων Μυκηναϊκής περιόδου (1450-1400 π.Χ.),λείψανα του οποίου είναι και σήμερα ορατά κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Στο περιβάλλον αυτών των τάφων βρέθηκαν κεραμικά αγγεία, ομφαλωτές φιάλες, πυξίδες, ειδώλια. Ορισμένα από αυτά σήμερα εκτίθενται στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Κατά τα χρόνια μετά την απελευθέρωση με το Β.Δ. 3-4-1833 σχηματίσθηκαν οι Δήμοι Σολυγείας (1529 κάτοικοι) με έδρα το Σοφικό(πρώτος Δήμαρχος Α. Νόρδας)που περιλάμβανε και τον Κόρφο και Υρνηθίου (194 κάτοικοι) με έδρα το Αγγελόκαστρο (πρώτος Δήμαρχος Βασίλειος Ειρήνης).Αργότερα με το Β.Δ. 27-11-1840 συγχωνεύθηκαν στο Δήμο Σολυγείας, οι Δήμοι Υρνηθίου, Ρυτού και τμήμα του Δήμου Απίας.

Ο Δήμος Σολυγείας με το Β.Δ.31-08-1912 καταργήθηκε και διασπάστηκε σε Κοινότητες και Συνοικισμούς.

Ανασυγκροτήθηκε την 1-1-1999 (Νόμος Καποδίστρια) και περιελάμβανε το Σοφικό (έδρα) , Κόρφο και Αγγελόκαστρο.

Με το Νόμο Καλλικράτη από 01-01-2011 , ο Δήμος αυτός συγχωνεύτηκε στην Κόρινθο.

Τα χωρία της Σολυγείας έχουν σημαντική ιστορία και πολλά αξιοθέατα.


Σοφικό (410 μ. υψόμετρο)

Βρίσκεται στο λόφο του Τζάλικα (780 μ.υψ.)



Υπάρχουν μαρτυρίες ότι στη θέση του κατά την κλασσική ήδη εποχή υπήρχε ο οικισμός Πηγή, που διατηρήθηκε έωςτον 10ο αιώνα μ.Χ. Ανοικοδομήθηκε τον 14ο μ.Χ. αιώνα.

Μεγάλο ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση έχει ο Σοφικίτης χιλίαρχος-αντιστράτηγος Ιωάννης Χατζής Μέρτζελλος (1791-1860) που προετοίμασε την επανάσταση στο Σοφικό αφού σε αυτό ορκίστηκαν όλοι οι οπλαρχηγοί που έλαβαν μέρος στην πολιορκία του Ακροκορίνθου (01-04-1821). Στις 30-03-1821 καταφθάνει εδώ ο Επίσκοπος Δαμαλών Ιωνάς και μαζί με τον Μέρτζελο, κυρήσσουν την Επανάσταση στην Κορινθία. Με απόφαση του Εκτελεστικού Σώματος τις 14-07-1823 γίνεται έδρα της Επαναστατικής Κυβέρνησης που παρέμεινε έως τις 16-08-1823 όταν μεταφέρθηκε στη Σαλαμίνα. Το καλοκαίρι του 1826 γίνεται θέατρο εμφυλίων μαχών των Νοταραίων (Ιωάννης εναντίον Παναγιώτη).

Κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου σπουδαία είναι η δράση του εκλεκτού Σοφικίτη Πλοιάρχου Μιλτιάδη Ιατρίδη (1906-1960). Ως κυβερνήτης του υποβρυχίου «Παπανικολής» έδρασε ιδίως στην Αδριατική και κατόρθωσε στα στενά του Ότραντο να βυθίσει 3 ιταλικά οπληταγωγά Ως τα μέσα του 1941 όργωσε με το υποβρύχιό του τον Σαρωνικό,ενώ από τις ακτές του Σοφικού και τον όρμο της Σελώντας εφορμούσαν Άγγλοι και Νεοζηλανδοί σαμποτέρ, που προκαλούσαν φθορές στα πλοία του Άξονα. Με το τέλος του πολέμου (1941) οδήγησε το υποβρύχιο του στη Μέση Ανατολή.

Μέσα στο χωρίο υπάρχουν πολλά σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ενώ σε όλη την περιοχή αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Είναι πετρόκτιστος, ιστορικός ναός, χρονολογείται από το 1700 σε ρυθμό μονόκλιτης σταυροειδούς βασιλικής με τρούλο. Έχει σημαντικές τοιχογραφίες και αναπαλαιώθηκε το 2016 με πρόγραμμα της Ε.Ε.
Ακριβώς δίπλα χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα ο Άγιος Χαράλαμπος.

Στο ανατολικό άκρο υπάρχει ναός αφιερωμένος από κοινού στους Αγίους Νικόλαο, Δημήτριο. Κτίστηκε το 1780 σε ρυθμό καμαροσκέπαστης βασιλικής με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή των Σοφικιτών του 18 ου αιώνα.

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Κτίστηκε στο κέντρο του χωριού (συνοικία Κοκκινιά) το 1842.Είναι πετρόκτιστη βασιλικού ρυθμού, μονόκλιτη.Το τέμπλο χρονολογείται από το 1847.Υπάρχει αγιογραφία του Αγίου Ελευθερίου, έργο του κρητικού Νικολάου Βασιλάκη.Έχει ανακαινισθεί το 2001.

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου - Οδηγήτρια 320 (μ. υψόμ.)

Βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από το χωριό, πολύ κοντά στην Ε.Ο. Ισθμίας – Επιδαύρου.
Ο καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιος Ορλάνδος που επισκέφτηκε την περιοχή το 1933, θεωρεί ότι το σημερινό καθολικό της Μονής κτίστηκε τον 12ο αιώνα και ότι οικοδομήθηκε επί προύπαρχουσας παλαιοχριστιανικής εκκλησίας. Για την οικοδόμηση της χρησιμοποιήθηκαν υλικά από ένα μεγάλο αρχαιοελληνικό ναό της Αφροδίτης, ορισμένα από τα οποία τα παρατηρούμε σήμερα διάσπαρτα στον περίβολο της Μονής.

Είναι βυζαντινή σταυρεπίστεγος με τρούλο.

Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα έως το 1558. Το τέμπλο έγινε το 1801.Σημαντικό κειμήλιο είναι η Ιερή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγήτριας .
Σε απόσταση 150μ βρίσκεται η Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, χρονολογούμενη από το 1617, ανήκουσα στο Κοιμητήριο της Μονής, με τέμπλο αγιογραφημένο το 1737, ενώ σημαντική είναι τοιχογραφία που απεικονίζει τον συρτό χορό των νεανίδων.

Ναός Ταξιαρχών
Βρίσκεται σ' απόσταση 4 χλμ. από το χωριό στην τοποθεσία Λαρίσι.
Χρονολογείται από τα τέλη του 12ου αιώνα σε ρυθμό βυζαντινής σταυρεπίστεγής με τρούλο.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Εκκλησία Αγίας Τριάδας ,αρχών του 13ου αιώνα, βυζαντινή σταυρεπίστεγος με σπουδαίες αρχαιότροπες τοιχογραφίες.

Στις ακτές του Σοφικού υπάρχουν πανέμορφοι όρμοι ως Αμονίου Καλογερολίμανο, Φραγκολίμανο κατάφυτοι με πεύκα και παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση.

Στολίδι πραγματικό για το Σοφικό αποτελεί το ράντζο στην τοποθεσία Λάκα Μπεκατούν (600μ.υψ.) στο λόφο Τζάλικα σε απόσταση 700μ. από το χωριό. Λειτουργεί παιδική κατασκήνωση με θεματικό πάρκο, ενώ γίνονται και πολλές εκδηλώσεις.

Αρκετές ταβέρνες προσφέρουν εκλεκτές σπεσιαλιτέ. Στο θέατρο αρχαιότροπους ρυθμού διοργανώνονται ιδίως το καλοκαίρι πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις θεατρικές μουσικές, χορευτικές.

Μοναδικό είναι στην Κορινθία το έθιμο Γιέμ το τριήμερο του Πάσχα με χορούς και τραγούδια.


Κόρφος, η Ριβιέρα της Σολυγείας

Παίρνουμε το δρόμο ανατολικά του Σοφικού και μέσα από μια ονειρική διαδρομή 8 χλμ, όπου κυριαρχεί το πεύκο, καταλήγουμε σε αυτό το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στον μυχό του όρμου.

Το περιβάλλον και το κλίμα είναι υπέροχα, οι ακτές ιδανικές για κολύμβηση, ενώ στις πολυάριθμες ψαροταβέρνες μπορεί κάποιος να γευτεί τις τοπικές θαλάσσιες σπεσιαλιτέ.


Ένας ανηφορικός αλλά καλός δρόμος σε απόσταση 4 χλμ. βόρεια του χωριού, οδηγεί στο ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας του Στειρίου στην ομώνυμη τοποθεσία.

Κτίστηκε το δεύτερο ήμισυ τον 11ο αιώνα. Έχει συνδεθεί με τον Όσιο Λουκά Στειρίτη, ιδρυτή Μονής στη Βοιωτία που έμεινε στην Κορινθία κατά τα έτη 918-928 και ασκήτεψε εδώ.

Είναι τύπος τρούλου σταυροειδούς. Ο βυζαντινός γλυπτός διάκοσμος περιορίζεται στο μαρμάρινο τέμπλο. Στο δάπεδο του Ιερού διασώζεται ικανό τμήμα του από πολύχρωμα τεμάχια μαρμαροθετήματος με το οποίο ήταν κάποτε ολόκληρο στρωμένο.

Είναι ορατές αξιόλογες τοιχογραφίες του 1668 έργο του μεγάλου Ναυπλιώτη ιερομόναχου, αγιογράφου Θεόδουλου Κακαβά.

Στον περιβάλλοντα χώρο διακρίνονται μεσαιωνικά κτιριακά λείψανα που δείχνουν ότι ο Ναός ήταν καθολικό Μονής. Καλύτερα σώζεται διώροφο βυζαντινό κτίριο βόρεια του Ναού.
Σε απόσταση 1,5 δυτικά του χώρου υπάρχει το ξωκλήσι της Αγίας Άννας. Κτίστηκε το 1774 και αποτελούσε το καθολικό Μονής, τα υπόλοιπα κτίρια της οποίας, ως κελιά μοναχών είναι σήμερα σε ερειπώδη κατάσταση.

Σε απόσταση 3,5 χλμ.ανατολικά ο δρόμος οδηγεί στο Καλαμιανό, όπου το 2001 εντοπίστηκαν ερείπια οικιστικού συγκροτήματος, αξιόλογου λιμανιού την Μυκηναϊκή περίοδο. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «λιμάνι του Αγαμέμνονα».

Θεωρείται ότι ήκμασε τον 13ο αιώνα π.Χ.

Νοτιότερα δρόμος οδηγεί στον όρμο της Σελώντας με αμμουδερή παραλία, που χρησίμευε ως καταφύγιο του «Παπανικολή» κατά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Κόρφο λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ έχουν κατασκευαστεί πολλές εξοχικές κατοικίες Ελλήνων και ξένων.


Αγγελόκαστρο

Γραφικό ορεινό χωριό στο ύψωμα της Πουλαγέζας, σε υψόμετρο 740μ. Απέχει 8 χλμ. από το Σοφικό. Στην αρχαιοελληνική περίοδο στην περιοχή του εικάζεται ότι υπήρχε ο οικισμός του Υρνηθίου.

Ακμάζει τα βυζαντινά χρόνια. Το όνομα το πήρε, κατά πάσα πιθανότητα από το «κάστρο των αγγελιών» που υπάρχει στο χωριό και από το οποίο μεταφέρονταν με δαυλούς μηνύματα σε άλλες περιοχές. Κτίστηκε τον 12ο αιώνα από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Άγγελο Κομνηνό. Σήμερα καταλαμβάνει έκταση 4 στρεμμάτων . Αποτελείται από ακρόπολη με πύργο - παρατηρητήριο και αυλή από πύργους και οικίσκους, ενώ έξω από την αυλή υπάρχουν ερείπια ρωμαικών οικιών.

Κατά την Επανάσταση του 21' σπουδαία ήταν η δράση του Αγγελοκαστρίτη χιλίαρχου Βασίλειου Ειρήνη, μετέπειτα Δημάρχου, που πολέμησε υπό τους Νικηταρά, Γενναίο Κολοκοτρώνη με σπουδαία συμμετοχή στη μάχη των Δερβενακίων (26-07-1822).
Σε απόσταση 2 χλμ νότια του χωριού στην τοποθεσία Πατίμα, ο δρόμος που συνεχίζει προς Αραχναίο, μας οδηγεί σε ερείπια, αρχαίου κτίσματος που ο θρύλος θεωρεί ότι ήταν το παλάτι της πριγκίπισσας Υρνηθώς.

Σε χώρο εντός της νέας εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (1997), λειτουργεί Εκκλησιαστικό-Λαογραφικό Μουσείο, με πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων απεντοιχισμένες τοιχογραφίες του Ναού Αγίου Νικολάου.

Δίπλα υπάρχει η παλαιά εκκλησία που μετονομάστηκε προς τιμής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα,λιθόκτιστη βασιλική με υπερυψωμένο τετράγωνο θολωτό τρούλο.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ο αρχαιότερος ναός του Αγίου Νικολάου, χρονολογούμενος από τον 10ο αιώνα,ανακηρυγμένος διατηρητέος.

Είναι πετρόκτιστος κεραμοσκεπής σε ρυθμό μονόκλιτης βασιλικής με θαυμάσιες βυζαντινής τέχνης τοιχογραφίες.

Στο Ναό αυτό βρέθηκαν εκτός άλλων και μεταφέρθηκαν στο τοπικό Μουσείο:
-Eυαγγέλιο έκδοσης Βενετίας 1761
- 12 Ευαγγέλια έκδοσης Βενετίας 1876
-ευχολόγιο έκδοσης 1631

Λειτουργεί ταβέρνα που προσφέρει νόστιμα τοπικά κτηνοτροφικά προϊόντα.

Πολύ κοντά στο Σοφικό (12 χλμ )εντός του Νομού Αργολίδας επί της Εθνικής Οδού βρίσκεται η ιστορική Μονή της Παναγίας Αγνούτας.

Η περιοχή μπορεί να αποτελέσει βάση εκδρομών σε πολλές ενδιαφέρουσες γειτονικές τοποθεσίες όπως Επίδαυρος, Ναύπλιο, Μυκήνες, Αρχ. Κόρινθος, Λουτράκι.

Ελάτε στην όμορφη Σολυγεία. Θα σας εντυπωσιάσει το καταπράσινο τοπίο, οι καταγάλανες ακρογιαλιές, τα μνημεία, η φιλοξενία των κατοίκων!


from anatakti.gr http://ift.tt/2nlYLLn
via IFTTT