Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τέλος και με τον νόμο η χρήση του κινητού στους πεζούς

Χονολουλού: Τέλος και με τον νόμο η χρήση του κινητού στους πεζούς
Η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ, όπου απαγορεύεται με νόμο στους πεζούς (κατοίκους ή επισκέπτες) να διασχίζουν τον δρόμο χαζεύοντας το κινητό τους, γίνεται η Χονολουλού στη μακρινή Χαβάη.
Ο λόγος; Να μειωθούν οι τραυματισμοί ή και οι θάνατοι ακόμη από τους αφηρημένους πεζούς που δεν προσέχουν τα αυτοκίνητα ή άλλα εμπόδια που μπορεί να βρεθούν μπροστά τους, επειδή είναι απορροφημένοι στο τηλέφωνό τους διαβάζοντας κάτι ή στέλνοντας μήνυμα.



//
Τα πρόστιμα θα φτάνουν και τα 35 δολάρια, ενώ όσοι δεν λένε να συμμορφώνονται στον νόμο (πέφτοντας ξανά και ξανά στην ίδια παρανομία) θα πληρώνουν πρόστιμα έως και 100 δολάρια.

Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την ποινή θα εξαιρούνται όσοι θα χρειάζεται να κάνουν κάποια επείγουσα κλήση.


from anatakti.gr http://ift.tt/2vcg0H0
via IFTTT

Το σπρέι που μετατρέπει οποιοδήποτε αντικείμενο σε οθόνη αφής

Το σπρέι που μετατρέπει οποιοδήποτε αντικείμενο σε οθόνη αφής
Οι οθόνες αφής είναι πλέον τόσο διαδεδομένες στις μέρες μας που βρίσκονται παντού. Πλέον, με το σπρέι Electrick αυτό ισχύει κυριολεκτικά!




//
Σύμφωνα με το Business Insider, το σπρέι μετατρέπει καθημερινά αντικείμενα, όπως μια κιθάρα, ένα... τιμόνι, και γενικά, οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής, η οποία συνδέεται με τον υπολογιστή και μπορεί να εκτελέσει όλες τις εντολές που εκτελεί και μια παραδοσιακή οθόνη.


from anatakti.gr http://ift.tt/2uRQNPt
via IFTTT

Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!

Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!
Ένα ποσό 14 χιλιάδων λιρών που εξασφαλίστηκε από την προθυμία 599 υποστηρικτών να δώσουν μια ευκαιρία σε μια έξυπνη ιδέα να γίνει προϊόν και να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων
Το τι μπορεί να κάνει μια διεθνούς εμβέλειας πλατφόρμα μαζικής χρηματοδότησης για έξυπνες ιδέες από όλο τον κόσμο;



//
Μια απάντηση – και δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η απάντηση- θα μπορούσε να ήταν η εξής: Mπορεί να βοηθήσει μια ιδέα να γίνει προϊόν και αυτό το προϊόν να βρεθεί στο ράφι ενός ηλεκτρονικού ή φυσικού καταστήματος με υψηλές προσδοκίες.

Η απάντηση αυτή ισχύει για την περίπτωση μιας τριάδας ενός δημιουργικού γραφείου. Για την ακρίβεια, ενός νεότευκτου (την εποχή που απευθύνθηκε στο κοινό της πλατφόρμας) product design studio. Αυτό συνέβη το 2015. Την άνοιξη του 2015. Αν κάποιος βρει το χρόνο και ανατρέξει στο project και τους δημιουργούς του στην πλατφόρμα του Kickstarter θα συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία: Το όνομα του studio, dcubed.
Οι δύο από τους τρείς της ομάδας ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα, ο Μελέτης Μιχελακάκης και ο Ηλίας Καλογερόπουλος –ο πρώτος με background στην επιστήμη των υπολογιστών και το μάνατζεμντ της καινοτομίας και ο δεύτερος με προέλευση τον Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Προϊόντων. Ο τρίτος του team ζει και δουλεύει χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Ο Liban Elmi, έχει την βάση του στην πόλη του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ειδικός για όλο τον κύκλο παραγωγής.



Το πρώτο προϊόν της ομάδας που πήγε στην μαζική παραγωγή ήταν το Stikey - μια μαγνητική φορητή βάση στήριξης για τα smartphones που λάτρεψε το φανατικό ακροατήριο του Kickstarter. Η ηγέτιδα δύναμη στο crowfunding ειδικά για την αγορά της δημιουργικής βιομηχανίας βοήθησε με την δύναμη της την τριάδα της dcubed να πλασάρει με τον κατάλληλο τρόπο το Stikey και μέσα σε 39 μέρες – από τις 22 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2015- να βρεθούν 599 υποστηρικτές, πρόθυμοι να καταβάλλουν 14.071 λίρες για να βοηθήσουν να έρθει σε πέρας το έργο αυτό. Το ποσό που συγκεντρώθηκε αντιπροσώπευε το 120 % του αρχικού στόχου. Υπερκάλυψη στα γεμάτα!

Από τότε κύλησε πολύ νερό και η ιδέα έγινε μαζικό προϊόν και μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας Public. Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: «Το Stikey έχει σχεδιαστεί στη Ελλάδα, από την ελληνική εταιρεία dcubed design, ενώ για την κατασκευή και συναρμολόγησή του συνεργάζονται άλλες οκτώ ελληνικές εταιρείες, στην περιοχή της Αττικής. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στήριξης για οποιοδήποτε μοντέλο και μέγεθος smartphone, το οποίο παρέχει στήριξη είτε σε on the go συνθήκες με το Stikey Stand είτε σε σταθερά σημεία όπως στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στην κουζίνα, κλπ., με το Stikey Mount.



Παράλληλα, το Stikey Stand μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπρελόκ για τα κλειδιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τακτοποίηση των καλωδίων όπως τα ακουστικά ή ο φορτιστής. Έτσι, αντί να έχεις 2 ή 3 διαφορετικά αξεσουάρ, με το Stikey έχεις όλες τις λύσεις σε ένα προϊόν».


from anatakti.gr http://ift.tt/2vc32sH
via IFTTT

Πέθανε η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ζαν Μορό

Πέθανε η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ζαν Μορό
Την προτιμούσαν μεγάλοι σκηνοθέτες λόγω του ταλέντου, της ομορφιάς της αλλά και της επιβλητικής φωνής της - Είχε παίξει και στο «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Αγγελόπουλου
Η Ζαν Μορό, η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και σεναριογράφος πέθανε σήμερα στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών.



//
Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, που γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, «απεβίωσε στο διαμέρισμα της», όπως δήλωσε η Ζαν Οτεσέρ, δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορία του περιοδικού Closer, η οικιακή της βοηθός βρήκε την Ζαν Μορό νεκρή όταν πήγε στις 7.30΄το πρωί στο σπίτι της οδού Φομπούρ Σεντ-Ονορέ για να αρχίσει τη δουλειά της.

Η Ζαν Μορό γεννήθηκε το 1928 στο Παρίσι από Γάλλο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1947 στο θέατρο, έγινε βασικό στέλεχος της Κομεντί Φρανσαίζ την περίοδο 1947-1951 (τότε ήταν το νεότερο σε ηλικία μέλος αυτού του οργανισμού), στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Theatre National Populaire και κατόπιν έκανε προσωπικούς θιάσους.

Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα των Σαίξπηρ, Μολιέρου, Μαριβώ, Ζωρζ Φεντώ, Ιβάν Τουργκένιεφ, Αντρέ Ζιντ, Ζαν Κοκτώ, Τζωρτζ Μπέρναρ Σω, Τένεσι Γουίλιαμς, Πέτερ Χάντκε, Χάινερ Μύλερ και συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Πήτερ Μπρουκ, ο Κλωντ Ρεζύ, ο Αντουάν Βιτέζ και ο Κλάους Μίκαελ Γκρύμπερ).

Στις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες της συγκαταλέγονται ο ρόλος της Βέρα στο έργο του Ιβάν Τουργκένιεφ Ένας μήνας στην εξοχή (1947, σε ηλικία μόλις 19 ετών), ο ρόλος της Ελίζα Ντούλιτλ στο έργο του Τζωρτζ Μπέρναρ Σω Πυγμαλίων (1954), ο ρόλος της Μάγκι στο έργο του Τένεσι Γουίλιαμς Η λυσσασμένη γάτα (1957), ο ρόλος της Λούλου στο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ Λούλου (1976), ο ρόλος της Τσερλίν στο έργο του Χέρμαν Μπροχ Η διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίν (1986-1988), για το οποίο τιμήθηκε με βραβείο Μολιέρ α' γυναικείου ρόλου το 1988, και ο ρόλος της Σελεστίνας στο έργο του Φερνάρντο Ντε Ρόχας Η Σελεστίνα (1989).

Η Μορό ποζάρει σε φωτογράφο στα γυρίσματα της ταινίας «Εύα» στη Βενετία (1 Νοεμβρίου 1961)


Το 1949 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στο φιλμ «Dernier amour». Πρωταγωνίστησε τόσο σε ταινίες του παραδοσιακού εμπορικού κυκλώματος όσο και σε ταινίες του Νέου Γαλλικού Κύματος και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Φρανσουά Τρυφώ, ο Λουί Μαλ, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και ο Ζαν Ρενουάρ.

Πρωταγωνίστησε σε πολύ σημαντικές δημιουργίες του γαλλικού σινεμά, όπως την ταινία του Τρυφώ «Ζυλ και Τζιμ» (1962, στον θρυλικό ρόλο της Κατρίν, της νεαρής χαρισματικής γυναίκας που εμπλέκεται σε ένα επικίνδυνο ερωτικό τρίγωνο με δύο επιστήθιους φίλους).

Το τραγούδι της στην ταινία του Τρυφώ



Επίσης στο «Η νύφη φορούσε μαύρα» (1967, στον ρόλο της Ζυλί Κολέρ, μιας νεαρής γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τους πέντε άντρες που ευθύνονται για τη δολοφονία του συζύγου της), οι ταινίες του Μαλ «Ασανσέρ για δολοφόνους» (1958, στον ρόλο της Φλοράνς Καραλά, μιας γοητευτικής άπιστης συζύγου που περιπλανιέται στο νυχτερινό Παρίσι, περιμένοντας μάταια τον εραστή της που έχει παγιδευτεί σε ένα ασανσέρ)

Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του «Ασανσέρ για δολοφόνους»




Στο «Οι εραστές» (1958, στον ρόλο της Ζαν Τουρνιέ, μιας νεαρής γυναίκας που εγκαταλείπει τον σύζυγό της και τη μικρή της κόρη για έναν φοιτητή που μόλις έχει γνωρίσει) και «Βίβα Μαρία» (1965, όπου η Ζαν Μορό και η Μπριζίτ Μπαρντό υποδύονται δύο χορεύτριες του μιούζικ-χωλ, που εμπλέκονται σε μια επανάσταση στο Μεξικό στις αρχές του εικοστού αιώνα)

Χορεύοντας και τραγουδώντας με τη Μπριζίτ Μπαρντό



Επίσης στην ταινία του Ζακ Ντεμύ «Το λιμάνι των αγγέλων» (1963, στον ρόλο της Τζάκι, μιας μοιραίας γυναίκας παθιασμένης με τον τζόγο), η ταινία του Ροζέ Βαντίμ «Επικίνδυνες σχέσεις» (1959, στον ρόλο της σατανικής Ζυλιέτ Ντε Μερτέιγ), η ταινία του Φιλίπ Ντε Μπροκά «Παράνομη ευτυχία» (1972, στον ρόλο της Λουίζ, μιας 40άρας δασκάλας που ερωτεύεται έναν πολύ νεότερό της άντρα) και η ταινία του Μπερτράν Μπλιέ «Ο χορός των διεφθαρμένων» (1974, στον ρόλο της Ζαν, μιας γυναίκας που βγαίνει από τη φυλακή και έχει μια ερωτική περιπέτεια με δύο νεότερούς της άντρες).

(24 Ιανουαρίου 1960) 



Εκτός από ταινίες Γάλλων σκηνοθετών, η Μορό πρωταγωνίστησε σε έργα του Λουίς Μπουνιουέλ, (Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας, 1964,
στον ρόλο της Σελεστίν, μιας φιλόδοξης καμαριέρας που προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά στην επαρχιακή Γαλλία του Μεσοπολέμου),
του Μικελάντζελο Αντονιόνι (Η νύχτα, 1961, στον ρόλο της Λίντια, της αποξενωμένης συζύγου ενός διάσημου συγγραφέα),
του Όρσον Γουέλς (Η δίκη, 1962, Οι καμπάνες του μεσονυκτίου, 1966,
Αθάνατη ιστορία, 1968, στον ρόλο της Βιρζινί, μιας πόρνης που δέχεται να συμμετάσχει στην αναπαράσταση ενός θρύλου),
του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Ο καβγατζής, 1982, στον ρόλο της Μαντάμ Λυζιάν, μοναδικής γυναικείας παρουσίας σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν),
του Θόδωρου Αγγελόπουλου (Το μετέωρο βήμα του πελαργού, 1991, στον ρόλο της Γαλλίδας συζύγου ενός εξαφανισμένου Έλληνα πολιτικού),
του Τόνυ Ρίτσαρντσον (Φλογισμένη σάρκα, 1966, στον έξοχο ρόλο μιας δαιμονικής δασκάλας, Ο ναύτης του Γιβραλτάρ, 1967, στον ρόλο της Άννα, μιας γοητευτικής Γαλλίδας που αναζητεί τον νεανικό της έρωτα),
του Πήτερ Μπρουκ (Μοντεράτο καντάμπιλε, 1960, στον ρόλο της Αν Ντεμπαρέντ, μιας παντρεμένης αστής που ερωτεύεται έναν εργάτη),
του Ηλία Καζάν (Ο τελευταίος των μεγιστάνων, 1976, στον ρόλο μιας Γαλλίδας σταρ στο Χόλυγουντ της δεκαετίας του 1930),
του Τζόζεφ Λόουζυ (Εύα, 1962, στον εμβληματικό ρόλο της Εύα, μιας πόρνης πολυτελείας που ταπεινώνει έναν νεαρό συγγραφέα σε μια Βενετία που αργοπεθαίνει, Μίστερ Κλάιν, 1976, Η πέστροφα, 1982),
του Μάρτιν Ριτ (Η Γιοβάνκα και οι άλλες, 1960), του Βιμ Βέντερς (Μέχρι το τέλος του κόσμου, 1991) και του Μανοέλ Ντε Ολιβέιρα (Ο Γκέμπο και η σκιά του, 2012).

Έπαιξε, επίσης, σε αρκετές χολυγουντιανές παραγωγές, όπως
Οι νικητές (1963) του Καρλ Φόρμαν,
Η κίτρινη Ρολς-Ρόυς (1964) του Άντονυ Άσκουιθ,
Το τραίνο (1964) του Τζων Φρανκενχάιμερ,
Η Μεγάλη Αικατερίνη (1968) του Γκόρντον Φλέμυνγκ και Μόντυ Γουώλς (1970) του Γουίλιαμ Φρέικερ,
Ερμήνευσε συχνά ρόλους απελευθερωμένης μοιραίας γυναίκας, με έντονο πάθος και δυναμισμό, και συμπρωταγωνίστησε με διάσημους ηθοποιούς όπως
ο Ζαν Γκαμπέν,
ο Ζεράρ Φιλίπ,
ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι,
ο Πήτερ Ο' Τουλ,
ο Μπαρτ Λάνκαστερ,
ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό,
ο Αλαίν Ντελόν,
ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν,
ο Λη Μάρβιν,
ο Μισέλ Πικολί,
ο Μαξ Φον Σύντοβ,
ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και
ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Επιπρόσθετα, σκηνοθέτησε η ίδια δύο ταινίες (Φως, 1976 και L'adolescente, 1979) και ασχολήθηκε και με το τραγούδι.

Έχει λάβει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (από κοινού με τη Μελίνα Μερκούρη) για το Μοντεράτο Καντάμπιλε,
το BAFTA καλύτερης ξένης ηθοποιού για το Βίβα Μαρία και το Σεζάρ Α' γυναικείου ρόλου για το La vieille qui marchait dans la mer.

Για τη συνολική της προσφορά, έχει λάβει τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, το Τιμητικό BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, την Τιμητική Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου και το Τιμητικό Σεζάρ.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών δύο φορές, το 1975 και το 1995, και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Βερολίνου το 1983.

Παντρεύτηκε δύο φορές: με τον Γάλλο σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζαν-Λουί Ρισάρ (1949-1956), με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Ζερόμ, και με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Γουίλιαμ Φρήντκιν (1977-1979).

Φιλμογραφία
1949 Dernier amour
1950 Meurtres (Ο τρίτος αδελφός)
1950 Pigalle-Saint-Germain-des-Pres
1952 L'homme de ma vie
1952 Il est minuit, docteur Schweitzer
1953 Dortoir des grandes (Η κολασμένη του παρθεναγωγείου)
1953 Julietta (Τα καπρίτσια της Ζυλιέττας)
1954 Touchez pas au grisbi (Ας με κρίνει η κοινωνία)
1954 La reine Margot (Βασίλισσα Μαργκό)
1954 Secrets d' alcôve (Τα μυστικά της κρεββατοκάμαρας)
1954 Les intrigantes
1955 Les hommes en blanc (Το προσκέφαλο του πόνου)
1955 Gas-oil (Στον κλοιό των γκάγκστερς)
1955 M'sieur La Caille
1956 Le salaire du péché
1957 Jusqu'au dernier (Η σπείρα του ματωμένου κύκλου)
1957 Les louves (Οι λύκαινες)
1958 Échec au porteur
1958 L'étrange Monsieur Steve (Κολασμένοι ερασταί)
1958 Trois jours à vivre (Ο μελλοθάνατος)
1958 Ascenseur pour l'échafaud (Ασανσέρ για δολοφόνους / Μια νύχτα του Σαββάτου)
1958 Le dos au mur (Ο δολοφόνος δεν είμαι εγώ)
1958 Les amants (Οι εραστές)
1959 Les liaisons dangereuses (Επικίνδυνες σχέσεις)
1959 Les 400 coups (Τα 400 χτυπήματα)
1960 Moderato cantabile (Μοντεράτο καντάμπιλε)
1960 Le dialogue des Carmélites (Διάλογοι Καρμελιτισσών)
1960 Five Branded Women (Η Γιοβάνκα και οι άλλες)
1961 La notte (Η νύχτα)
1961 Une femme est une femme (Η κυρία θέλει έρωτα)
1962 Eva (Εύα)
1962 Jules et Jim (Ζυλ και Τζιμ / Απολαύστε το κορμί μου)
1962 Le procès (Η δίκη)
1963 La baie des anges (Το λιμάνι των αγγέλων)
1963 Peau de banane (Καυτό πεζοδρόμιο)
1963 Le feu follet (Η φλόγα που τρεμοσβήνει)
1963 The Victors (Οι νικητές)
1964 Le journal d'une femme de chambre (Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας)
1964 The Yellow Rolls-Royce (Η κίτρινη Ρολς-Ρόυς)
1964 Mata Hari, agent H21 (Μάτα Χάρι, πράκτωρ Χ-21)
1964 The Train (Το τραίνο)
1965 Campanadas a medianoche (Οι καμπάνες του μεσονυχτίου / Φάλσταφ)
1965 Viva Maria! (Βίβα Μαρία)
1966 Mademoiselle (Φλογισμένη σάρκα)
1967 The Sailor from Gibraltar (Ο ναύτης του Γιβραλτάρ)
1967 Le plus vieux métier du monde (Το πιο παλιό επάγγελμα του κόσμου)
1967 La mariée était en noir (Η νύφη φορούσε μαύρα)
1968 Histoire immortelle (Αθάνατη ιστορία)
1968 Great Catherine (Μεγάλη Αικατερίνη)
1969 Le corps de Diane
1969 Le petit théâtre de Jean Renoir
1970 Monte Walsh (Μόντυ Γουώλς)
1970 Alex in Wonderland
1971 Comptes à rebours (Τώρα θα πληρώσεις, δολοφόνε!)
1971 L'humeur vagabonde
1972 Chère Louise (Παράνομη ευτυχία)
1972 Nathalie Granger
1973 Joanna Francesa
1974 Les valseuses (Ο χορός των διεφθαρμένων)
1974 La race des 'seigneurs' (Ο αριβίστας)
1974 Je t'aime
1975 Souvenirs d'en France (Αναμνήσεις από τη Γαλλία)
1975 Hu-Man
1976 Lumière (Φως)
1976 M. Klein (Μίστερ Κλάιν)
1976 The Last Tycoon (Ο τελευταίος των μεγιστάνων)
1981 Your Ticket Is No Longer Valid (Η αυτοκρατορία της ηδονής)
1981 Plein Sud (Ερωτικά καπρίτσια)
1982 Mille milliards de dollars
1982 Querelle (Ο καβγατζής)
1982 La truite (Η πέστροφα)
1986 Le paltoquet
1986 Sauve-toi, Lola
1987 Le miraculé
1988 La nuit de l'océan
1989 Jour apres jour
1990 Nikita (Νικίτα)
1990 Alberto Express
1990 La femme fardée (Η μακιγιαρισμένη γυναίκα)
1991 Anna Karamazoff
1991 Unitl the End of the World (Μέχρι το τέλος του κόσμου)
1991 Το μετέωρο βήμα του πελαργού
1991 La vieille qui marchait dans la mer
1992 L'amant (Ο εραστής)
1992 A demain
1992 Die Abwesenheit
1993 Map of the Human Heart (Περιπέτεια στον παγωμένο Βορρά)
1993 The Summer House (Όλα του γάμου δύσκολα)
1993 Je m'appelle Victor
1995 Les cent et une nuits
1995 Al di là delle nuvole (Πέρα από τα σύννεφα)
1996 The Proprietor (Η επιστροφή)
1996 I Love You, I Love You Not (Αγάπη μοναδική)
1997 Un amour de sorcière (Μαγικός έρωτας)
1998 Ever After (Παραμυθένιος έρωτας)
2000 Il manoscritto del principe
2001 Lisa
2001 Cet amour-là (Αυτή η αγάπη)
2005 Le temps qui reste (Ο χρόνος που απομένει)
2006 Roméo et Juliette
2007 Desengagement (Βίαιη απόσυρση)
2008 Plus tard tu comprendras
2009 Visage (Ένοχα πρόσωπα)
2009 Kérity, la maison des contes (Kérity, το σπίτι των παραμυθιών)
2012 Gebo et son ombre (Ο Γκέμπο και η σκιά του)
2012 Une Estonienne à Paris
2015 Le talent de mes amis

Πηγή ΑΠΕ, Wikipedia, AFP


from anatakti.gr http://ift.tt/2uS5Ic8
via IFTTT

Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση την επόμενη πενταετία


Ανατροπές στην αγορά εργασίας έχει φέρει η παρατεταμένη οικονομική κρίση, με τους εργοδότες να επιζητούν την εξειδίκευση και τους νέους τις γνώσεις που θα τους «προφυλάξουν» από την εκτοξευμένη ανεργία.




//
Αναζητώντας την ευκαιρία για μια νέα επαγγελματική αρχή, οι νέοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώση και ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και την υγεία, καθώς πρόκειται για κλάδους που εμφανίζουν θετικές προοπτικές, αφού πέρα από το γεγονός ότι απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον, δεδομένου ότι είναι νευραλγικοί για την ελληνική οικονομία.


Αντίθετα, επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο έχουν πληγεί βαθιά, όπως συμπεραίνεται από σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τους αρχιτέκτονες, τους πολιτικούς μηχανικούς και τους τοπογράφους, να έχουν επηρεαστεί αρνητικά από  την κρίση σημειώνοντας μια άνευ προηγουμένου πτωτική πορεία.

Πλέον η ζήτηση για ειδικούς στην επιστήμη της πληροφορικής εμφανίζεται μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ευρώπη προβλέπονται έως το 2020 750.000 κενές θέσεις εργασίας στον εν λόγω κλάδο. Η ανάγκη για επιστήμονες της πληροφορικής επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αποτελεί τον κλάδο με τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης (22,7%) το 2016 σε σύγκριση με το 2008. Ο κλάδος του τουρισμού, από την άλλη, βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς εκεί καταγράφεται αύξηση των νέων επιχειρήσεων, αλλά και της απασχόλησης.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, διατείνονται ότι είναι σημαντικό κάθε επιστήμονας-επαγγελματίας να διαθέτει βασικές γνώσεις και δεξιότητες από άλλους τομείς, καθώς τα προβλήματα και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα. Έτσι, η γνώση διαφόρων επιστημών θα πρέπει να συνδυάζεται ώστε να υπάρχει μια περισσότερο σφαιρική προσέγγιση που να οδηγεί σε καλύτερη κατανόηση και άρα αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται η… συλλογή πτυχίων, αλλά η επιμόρφωση.

Αναλυτικά, οι κλάδοι και οι ειδικότητες με μέλλον σε μία αγορά που μεταβάλλεται διαρκώς είναι: η οικονομία και η διοίκηση επιχειρήσεων, τα τουριστικά, τα ναυτιλιακά, οι μεταφορές, η πληροφορική, καθώς και προγράμματα σπουδών ψυχολογίας, νοσηλευτικής, γενετικής και φαρμακευτικής. Τα συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνες του ΣΕΒ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop).

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΕΒ στον τομέα της υγείας, ειδικότητες που θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας είναι οι:
  • Χημικός με ειδίκευση στην έρευνα και την παραγωγή φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.
  • Ψυχολόγος με ειδίκευση στην κοινωνική κλινική ψυχολογία των εξαρτήσεων.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς το Deree –Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει 27 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα (majors) και 43 υποειδικότητες (minors), με τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα να αποτελούν το top 10:
  • Ψυχολογία (Psychology)
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Management)
  • Επικοινωνία (Communication), Marketing
  • Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Technology)
  • Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας (International Tourism & Hospitality Management)
  • Διεθνής επιχειρηματικότητα (International Business)
  • Ναυτιλιακά (Shipping Management)
  • Χρηματοοικονομικά (Finance) και
  • Αγγλική Φιλολογία (English)


from anatakti.gr http://ift.tt/2vmBzVv
via IFTTT

Σήμα κινδύνου από τη Greenpeace: Τα πλαστικά σαρώνουν τις ελληνικές θάλασσες

Σήμα κινδύνου από τη Greenpeace: Τα πλαστικά σαρώνουν τις ελληνικές θάλασσες
Από τις παραλίες της χελώνας caretta caretta στη Ζάκυνθο μέχρι τις πιο απόμερες παραλίες της Ηρακλειάς και της Μυκόνου, και από τον βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη μέχρι την ανοιχτή θάλασσα, τα πλαστικά βρίσκονται παντού, λένε οι εκπρόσωποι της οργάνωσης
Αποκαλυπτικά στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace.



//
«Σήμα κινδύνου εκπέμπεται από τις θάλασσές μας, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, καθώς από τις παραλίες της χελώνας caretta caretta στη Ζάκυνθο μέχρι τις πιο απόμερες παραλίες της Ηρακλειάς και της Μυκόνου, και από τον βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη μέχρι την ανοιχτή θάλασσα, τα πλαστικά βρίσκονται παντού, οδηγώντας το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», ανακοίνωσε ο οργάνωση.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του θρυλικού πλοίου Rainbow Warrior στην Ελλάδα, η Greenpeace δίνει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης περιοδείας του.
Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες μικροπλαστικών από την επιφάνεια της θάλασσας σε Ιόνιο, Κρητικό και Αιγαίο Πέλαγος, επισκέψεις σε απόμερες και δυσπρόσιτες παραλίες, καθώς και βιντεοσκόπηση του βυθού της θάλασσας στην Καλντέρα της Σαντορίνης και βόρεια της Μυκόνου.
Οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι τα πλαστικά βρίσκονται παντού και διασπώνται σε μικροσκοπικά κομμάτια, ακόμα και σε μέγεθος που δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι. Δεν φεύγουν ποτέ από το περιβάλλον, παραμένουν στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, ενώ εισχωρούν στην τροφική αλυσίδα μέσω των θαλάσσιων οργανισμών που τα προσλαμβάνουν.

«To πλαστικό έχει εισβάλει παντού, ακόμα και εκεί που δεν πατάει άνθρωπος. Η ρύπανση από πλαστικά είναι μία ασθένεια που έχει εξαπλωθεί, κυριολεκτικά, σε κάθε γωνιά των θαλασσών μας, και, όπως με κάθε ασθένεια, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, δηλαδή η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικού» δήλωσε ο Άλκης Καφετζής, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace για το θαλάσσιο περιβάλλον, σημειώνει η οργάνωση.

Στα 317 μέτρα βυθού που διένυσε η υποβρύχια κάμερα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, κατέγραψε 39 πλαστικές σακούλες και υπολείμματα σακουλών, 12 υπολείμματα αλιευτικών εργαλείων (σχοινιά και δίχτυα), 14 μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, 11 ποτήρια και καπάκια ποτηριών του καφέ, 3 πλαστικές συσκευασίες και 5 απροσδιόριστα πλαστικά αντικείμενα.



«Το πρόβλημα της εμφάνισης των πλαστικών στις ελληνικές θάλασσες έχει ξεκινήσει να καταγράφεται μόλις την τελευταία πενταετία» ανέφερε ο ερευνητής του ΕΛΚΕΘΕ, δρ. Βασίλης Γεροβασιλείου, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες.

«Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας ανάμεσα στη Greenpeace και το ΕΛΚΕΘΕ, αλλά και από προηγούμενες έρευνες, έχουν καταγραφεί μεγάλες συγκεντρώσεις πλαστικών σε προστατευόμενα ενδιαιτήματα με πλούσια βιοποικιλότητα και μεγάλη αξία διατήρησης.
 Τεράστια ποικιλία σκουπιδιών, ιδίως πλαστικών, έχει παρατηρηθεί στους βυθούς των ελληνικών θαλασσών, συχνά μακριά από την πηγή ρύπανσης, ενώ κομμάτια από πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα καταλήγουν ακόμη και στο εσωτερικό υποθαλάσσιων σπηλαίων», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, στα 317 μέτρα βυθού που διένυσε η υποβρύχια κάμερα στην Καλντέρα της Σαντορίνης κατέγραψε 84 σκουπίδια, τα οποία, στην πλειονότητά τους, ήταν πλαστικές σακούλες, ποτήρια και καπάκια ποτηριών του καφέ και άλλα αντικείμενα μίας χρήσης.

Σε δύο μικρές δυσπρόσιτες παραλίες της Ηρακλειάς, εντός του κόλπου της Βορεινής Σπηλιάς, καταμετρήθηκαν συνολικά 514 πλαστικά αντικείμενα. Σε απόμερη μικρή παραλία μεταξύ Αρμενιστή και Αυλέμωνα της Μυκόνου καταμετρήθηκαν 821 πλαστικά αντικείμενα.

Στη συντριπτική πλειονότητα των 13 δειγμάτων που συλλέχθηκαν από την επιφάνεια της θάλασσας βρέθηκαν μικροπλαστικά και μικροΐνες πλαστικού ορατές με γυμνό μάτι. Οι αναλύσεις που θα πραγματοποιήσει το ΕΛΚΕΘΕ θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες, ιδιαίτερα για εκείνα που απαιτούν ειδικές διαδικασίες για να εντοπιστούν.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των παραλιών Βροντόνερο, Λαγανάς (εντός του Εθνικού Πάρκου Ζακύνθου) και Κρυονέρι στην Ζάκυνθο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 σακούλες των 60 λίτρων, με την πλειονότητα των σκουπιδιών να είναι πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης.



«Αυτό που μας δείχνει το παράδειγμα της Σύρου είναι πως μία σημαντική αλλαγή στις καθημερινές πρακτικές των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί με ταυτόχρονες δράσεις ενημέρωσης κοινού και καταστημάτων.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και σε άλλες περιοχές. Υποστηρικτικά μέτρα από την κυβέρνηση, καθώς και εθελοντικές συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων επηρεάζουν άμεσα και δρουν ως οδηγός για αλλαγή συμπεριφοράς σε εθνικό επίπεδο, διευκολύνοντας τον πολίτη» σχολίασε η Αντιγόνη Δαλαμάγκα, διευθύντρια της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Η Greenpeace απαιτεί από την Πολιτεία να διασφαλίσει ότι η υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή νομοθεσία θα περιορίσει τις κυριότερες αιτίες της πλαστικής ρύπανσης και θα πάρει μέτρα στη χώρα μας για τη δραστική μείωση της παραγωγής πλαστικού μίας χρήσης, την αλλαγή των καταναλωτικών συμπεριφορών και την ενίσχυση της καινοτομίας, όπως έχουν, ήδη, ζητήσει περισσότεροι από 120.000 πολίτες από Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


from anatakti.gr http://ift.tt/2vgqvZu
via IFTTT

Ζημιά πάνω από 370.000 ευρώ στο πρώην ΙΚΑ, λόγω διαφθοράς υπαλλήλων

Υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων
Στα 372.473 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που διαπίστωσε το κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ στο πρώην ΙΚΑ Βόλου από το σκάνδαλο των παράνομων επιδομάτων τα οποία πιστώνονταν σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.



//
Στο φως βγαίνουν απίστευτες λεπτομέρειες για την δράση των επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διοχέτευαν σε επιλεγμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσά  από το 2008 έως σήμερα. Από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ τονίζεται ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφερόμενη επίσης στις αποκαλύψεις ότι 19 επίορκοι υπάλληλοι επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά καθώς ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο του φορέα, που έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 τόνισε ότι « για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας  προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.» 


from anatakti.gr http://ift.tt/2tSmuXj
via IFTTT