Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εργασίες του ΤΕΝΞ στη θέση "Οχυρό" Ραφήνας

Εργασίες του ΤΕΝΞ στη θέση "Οχυρό" Ραφήνας
Σύμφωνα με έγγραφο του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2015 -που παραλάβαμε σήμερα- μας γίνεται γνωστό ότι θα ικανοποιηθεί το
αίτημα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την έρευνα- εκκαθάριση από ομάδα Ναρκαλιείας του ΤΕΝΞ έκτασης 266 στρεμμάτων στη περιοχή "Οχυρό" χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Υπενθυμίζουμε ότι η συνολική έκταση του δημοτικού χώρου είναι περίπου 300 στρέμματα και έχουν ελεγχθεί-εκκαθαριστεί τα 34 στρέμματα το 2013.



//
Για το θέμα είχε εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στις 20 Μαΐου 2015. Από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά, πέρα από την σχετική αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και υπηρεσιών του ΓΕΣ, ακολούθησε η καταλυτική για την δρομολόγηση της λύσης, συνάντηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Πιστικίδη με τον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με την παρουσία και του συντοπίτη μας τομεάρχη Αν Αττικής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καραγεωργίου.
Πιστεύουμε ότι έναρξη των εργασιών από το ΤΕΝΞ στις 19 Οκτωβρίου 2015, θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μακράς ιστορίας ανεπιτυχών προσπαθειών διαχρονικά, για τον "καθαρισμό" ολόκληρου του συγκεκριμένου χώρου και μάλιστα από την πιο αρμόδια υπηρεσία για την δουλειά αυτή και θα παραδοθεί όλη η έκταση χωρίς προβλήματα ως χώρος αναψυχής, δραστηριοτήτων και περιπάτου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο αλλά και την ηγεσία του ΓΕΣ, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στην υπόθεση αυτή που αναδεικνύει την ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εξάλειψη και της πιο μικρής πιθανότητας ατυχημάτων σε χώρους που έπαιξαν ρόλο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


from anatakti.gr http://ift.tt/1GhBb5E
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου