Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! - Μαρία Ζήση: το ΤΕΛΟΣ του Δημήτρη Μάρκου

Πήραμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αντίγραφο της Προσφυγής που κατέθεσε ο Ιωάννης Τούντας στον Γ.Γραμματέα την οποία και δημοσιεύουμε.

Σύμφωνα με την γνώμη νομικών, αυτή η Προσφυγή μπορεί να οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.
Πάντα και κάτω από τις παρούσες συνθήκες (12 ψήφοι υπέρ από τους 33 παρόντες) η κα Ζήση δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος για 2η και τελειωτική φορά.

Εγώ απλώς τους συλλυπούμαι!!

Τελικά, ο Δ.Μάρκου, δεν χρειάστηκε 5 χρόνια για να τεκμηριώσει την εκτίμησή μου για εκείνον! Μια εκτίμηση που είχα αναλύσει σε άρθρο μου πριν εκλεγεί! «Δημήτρης Μάρκου - Τον ξέρετε;» Μόλις 2,5 χρόνια ήταν υπέρ αρκετά!

Ελπίζω ο Δ.Μάρκου να έχει τουλάχιστον την στοιχειώδη ευθιξία και γνώθι σαυτόν να πράξει τα δέοντα!
Νομίζω ότι η μόνη κίνηση που απομένει, για να σωθεί ο τόπος, είναι η Παραίτηση του και η πλήρης αποχή του από τα κοινά του τόπου μας.
Διαβάστε την Προσφυγή για να έχετε προσωπική γνώμη:


Προς τον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Ιωάννη Τούντα του Σωτηρίου, κατοίκου Σπάτων, Μυκηναϊκών Τάφων 26
ΚΑΤΑ
Του πρακτικού εκλογής και της διαδικασίας ανάδειξης του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος της 5ης Μαρτίου 2017
………………
Είμαι δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, μειοψηφίσας υποψήφιος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε έχω έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας.
Σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ. 2 Ν.3852/2010:

Για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: … Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του προηγούμενου εδαφίου, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.
. Κατά τη διαδικασία εκλογής της ανάδειξης του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος της 5-3-2017 η υποψήφια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία λαμβάνοντας 12 ψήφους με παρόντες 32 συμβούλους επί συνόλου 33. Συνεπώς ούτε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου ούτε συγκέντρωσε την πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων, σύμφωνα με το Νόμο. Έπρεπε, λοιπόν, να ακολουθηθεί η διαδικασία της παραγράφου 4 του ιδίου άρθρου ήτοι:
4. Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε, και αντιπρόεδρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση.
Κατόπιν αυτών και με την επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μου ζητώ κατ' αρθρο 64 παρ. 1,2,4,6 Ν. 3852/1010 να αναγνωριστεί και να διαταχθεί η ακυρότητα της εκλογής της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος της 5ης Μαρτίου 2017 και σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου αυτού να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία για την πλήρωση της ανωτέρω θέσης την πρώτη Κυριακή, πέντε (5) ημέρες μετά την παραλαβή της ακυρωτικής απόφασης.
Σπάτα, 7-3-2017
Ο προσφεύγων
Ιωάννης Σ. Τούντας


from anatakti.gr http://ift.tt/2lUoLwr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου