Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Rolls-Royce Phantom «κυριεύουν» το Λονδίνο

Rolls-Royce Phantom «κυριεύουν» το Λονδίνο
Στα τέλη Ιουλίου, μια εντυπωσιακή έκθεση Rolls-Royce, θα συγκεντρώσει τις πιο διάσημες Phantom τα τελευταία 92 έτη στο Λονδίνο. Η έκθεση θα καλωσορίσει και την επόμενη γενιά του πιο φημισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, τη νέα όγδοη γενιά της περισπούδαστης Phantom.
Μέχρι το άνοιγμα της Έκθεσης, η Rolls-Royce ανακοινώνει ποιες Phantom θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο από όλο τον κόσμο, λέγοντας τις ιστορίες αυτών των αυτοκινήτων, των ιδιοκτητών τους αλλά και των ιστορικών γεγονότων που είδαν.



//
Είναι μεγάλη χαρά ότι η μάρκα ανακοινώνει πως η Rolls-Royce Phantom ΙΙΙ του βρετανικού πεζοναύτη Bernard Law Montgomery θα συμμετάσχει στην έκθεση.

Αν και ο Field Marshal Bernard Law Montgomery, ο πρώτος Viscount Montgomery του Alamein αποκαλούσε Σπαρτιάτη τον στρατηγό λόγω του ασκητικού του τρόπου ζωής, υπήρχε ένας τομέας στον οποίο ζητούσε το καλύτερο - την προσωπική του μεταφορά.

Και η προτίμησή του ήταν στη Rolls-Royce. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Marshal χρησιμοποίησε τρεις Rolls-Royce Phantom III. Το πρώτο κατασκευάστηκε από την Freestone & Webb, ανήκε στον επικεφαλή της αγγλικής εταιρίας Talbot Motor Company, Frederick Wilcock, προτού ζητηθεί από το τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Montgomery το χρησιμοποίησε για την προσωπική του μεταφορά, ενώ στην πορεία μετέφερε τον Winston Churchill, τον στρατηγό Eisenhower και τον βασιλιά Γιώργο VI. Η «Butler» Phantom III, θα είναι παρόν στην έκθεση στο Λονδίνο, η οποία αποδείχθηκε η αγαπημένη του Montgomery.
Η συγκεκριμένη ανατέθηκε στον Alan Samuel Butler, πρόεδρο της εταιρίας De Havilland Aircraft Company, με το αμάξωμα του HJ Mulliner του Chiswick. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ήταν ένα εμπρός-πλαϊνό παρμπρίζ το οποίο έκανε το αυτοκίνητο 15% πιο αεροδυναμικό συγκριτικά με την κανονική διαμόρφωση. Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης κλειστό εφεδρικό τροχό.
Rolls-royce-phantom-iii-tsiro-640

Rolls-royce-phantom-iii-back-tsiro-640

Rolls-royce-phantom-iii-inter-tsiro-640


from anatakti.gr http://ift.tt/2sQekC2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου