Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή |
Τα τρυφερά κομμάτια του χοιρινού κρέατος συναντιούνται με τη γήινη γεύση των μανιταριών και το γλυκό σαμιώτικο κρασί δένει τα δυο τους σε ένα ιδιαίτερα
νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε στην κουζίνα σας τόσο εύκολα και σε λίγα μόλις λεπτά.
Υλικά
3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.
Tips: Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.
Μερίδες : 4-5
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 30m
www.olivemagazine.gr
from anatakti.gr http://ift.tt/1rF5qBU
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου