Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Apple: Πρόστιμο $533 εκατ. για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας



Της Angela Chen

Πρόστιμο ύψους 532,9 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η Apple Inc., καθώς όπως αποφάσισε δικαστήριο του Τέξας το λογισμικό των iTunes παραβίασε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας της ιδιωτικής εταιρείας Smartflash LLC.



Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν, ενώ οι μετοχές της Apple υποχώρησαν κατά0,4% προσυνεδριακά.



Η Smartflash κατέχει τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την αποθήκευση δεδομένων και τη διαχείριση πληρωμών. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το 2010 ο συν-εφευρέτης των ευρεσιτεχνιών Patrick Racz μοιράστηκε την ιδέα του με τον Augustin Farrugia, τότε μέλος της εταιρείας Gemplus International SA. Ο A. Farrugia είναι πλέον διευθυντής στην Apple.








Η Smartflash, η οποία δεν παράγει δικά της προϊόντα, ισχυρίστηκε ότι η Apple παραβίασε τις ευρεσιτεχνίες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αυτή σε εφαρμογές που πωλούνται μέσω του iTunes, όπως το «Coin Dozer Pro» που αναπτύσσεται από την Game Circus LLC και το «Grub Guardian» και «WizardBlox» της Kingsisle Entertainment Inc. Οι δύο τελευταίες υπήρξαν εναγόμενες πριν από την απαλλαγή τους από την υπόθεση.



Σημειώνεται πως η Smartflash είχε ζητήσει 852 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση.



Το δικαστήριο του Τέξας αποφάσισε πως η Apple είχε εσκεμμένα παραβιάσει και τις τρεις ευρεσιτεχνίες.



Η Smartflash έχει καταθέσει παρόμοιες αγωγές ενάντια και των Google Inc. και Samsung Electronics Co.





Πηγή: www.capital.gr






from anatakti.gr http://ift.tt/1vFcwYG

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου