Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μερικά κλικ από το παζάρι βιβλίου στην Κοτζιά



Το παζάρι της Κοτζιάς είναι μια πολύχρωμη γιορτή, μόνο που εκεί γιορτάζουν τα βιβλία και οι αναγνώστες. Ιψεν, Έσσε, Μπρεχτ, Καβάφης, Καρυωτάκης, Αρκάς, λίγο πιο πίσω Μάρξ

λίγο πιο μπροστά Νίτσε και πιο μετά μερικά παιδικά παραμύθια, κάποια βιβλία ψυχολογίας, ακόμα και μαγειρικής ή και κάποια που θα σε κάνουν να γελάσεις όπως τεχνικές σεξ και συμβουλές για τον τέλειο γάμο.



Όλα αυτά στα λίγα τετραγωνικά που πιάνει το παζάρι βιβλίου της πλατείας Κοτζιά. Εκεί κάθε χρόνο φιλοξενούνται δεκάδες βιβλία, τόσα πολλά που θα χαθείς το λιγότερο καμιά ώρα εκεί πέρα, και με λίγα μόνο ευρώ θα φτιάξεις μια βιβλιοθήκη να! Άλλωστε όποιος μπαίνει συνήθως φεύγει με 2-3 και επιστρέφει ξανά και ξανά κάθε χρόνο.













Όπως η 20 και κάτι Μαρία που βρίσκεται μπροστά από μένα στο ταμείο με 9 βιβλία (!) . Την ρωτώ άμα είναι η πρώτη φορά, «όχι ήμουν και χτες» μου λέει αφοπλιστικά, όπως μου εξηγεί «που να βρεις καλύτερα από εδώ». Με μόλις 30 ευρώ άλλωστε κατάφερε και πήρε τόσα βιβλία που μάλλον θα βγάλει και το καλοκαίρι με αυτά. Τα βιβλία έχουν γίνει αρκετά ακριβά και το παζάρι είναι ιδανική ευκαιρία.



Το παζάρι της Κοτζιάς είναι μια πολύχρωμη γιορτή, μόνο που εκεί γιορτάζουν τα βιβλία και οι αναγνώστες. Εμείς πήγαμε, εσείς ακόμα; Σπεύσατεεε…



































Πηγή: 3pointmagazine.gr






from anatakti.gr http://ift.tt/1AgGWMe

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου