Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ - ΤΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
9/6/2015
ΤΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες,
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει ως στόχο να θέσει έναν έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε σε αρκετούς γονείς/κηδεμόνες καθώς και στο Σύλλογό μας σχετικά με την
δράση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/6/2015 από ομάδες παιδιών του σχολείου μας και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα και με αφορμή την ημέρα αυτή, γονείς/κηδεμόνες κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αποδοχής κατά την οποία μαθητές μαζί με τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς, θα μετέβαιναν στο χώρο του δημαρχείου Αρτέμιδος για δράση καθαρισμού. 
Ας ξεπεράσουμε το ότι ο καθαρισμός σε έναν δημοτικό χώρο θα έπρεπε να είναι δουλειά της δημοτικής αρχής και όχι μαθητών, ειδικά όταν δεν έχει η συγκεκριμένη δράση κάποιο σαφή παιδαγωγικό/περιβαλλοντικό στόχο (π.χ. καθαρισμό μιας παραλίας). 
Αυτό που εξέπληξε πολλούς από εμάς και θέλουμε να το γνωστοποιήσουμε όπως και να θέσουμε κάποια επακόλουθα ερωτήματα είναι :
  • Η ΔΡΑΣΗ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΠΩΣ Η ΟΤΕ / COSMOTE;
  • ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΙ ΓΥΡΕΥΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ (ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ) ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ «ΟΤΕ / COSMOTE» ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ κ.τ.λ;
  • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΑ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ; ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΝΟΣ; ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ; Ή ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΔΙΩΤΗ;
Θα το εκτιμούσαμε αν υπήρχαν κάποιες απαντήσεις στο τι ακριβώς οι υπεύθυνοι της δράσης τα έβαλαν να κάνουν και σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι θεωρούμε τέτοιες λογικές τουλάχιστον επικίνδυνες, αν όχι απαράδεκτες. ΤΟ Δ.Σ.



from anatakti.gr http://ift.tt/1NfEJtD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου