Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ: «Επέτειος για την 25η Μαρτίου 1821»

Τέσσερις αιώνες μετά την άλωση της Πόλης (1453) και τρία χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης της Κωνσταντινούπολης - ή αλλιώς της Κύπρου - μεταξύ Αγγλίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1878), ξεκινά ο ελληνικός αγώνας για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, ο οποίος συνδέθηκε με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο ηρωισμός του ελληνικού λαού ενέπνευσε και συγκίνησε, κερδίζοντας την έμπρακτη υποστήριξη σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Τα ιδανικά της ειρήνης και της δικαιοσύνης, όσο νωρίτερα μπαίνουν στις καρδιές, τόσο βαθύτερα θα ριζώσουν και τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν», είχε πει κάποτε ο ποιητής από τη Σμύρνη και τιμώμενος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Γιώργος Σεφέρης.



//
Σήμερα, παρά τις αντίξοες συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του προσφυγικού, η ελληνική ψυχή δικαιώνει τα παραπάνω λόγια του ποιητή, καθώς ο ελληνικός λαός εξακολουθεί έμπρακτα να τοποθετεί ψηλά τον πήχη, σε αξίες και ιδεώδη, όπως είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, το φιλότιμο και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, ας γίνουμε, για άλλη μια φορά, το φωτεινό παράδειγμα πολιτισμού και δημοκρατικής συνείδησης.


from anatakti.gr http://ift.tt/1RqDjPV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου