Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: Το ΣΚΟΤΕΙΝΌ Βασίλειο του Δημαρχείου

Πρώτη Δημοσίευση: 4.6.2016
Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, φασαρίες και αντεγκλήσεις αρχίζουν σιγά σιγά οι θεσμοί του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος να δραστηριοποιούνται. 
Φυσικά, δεν εννοώ την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν εκτροχιαστεί και κάνουν οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο μόνο για τον εαυτό τους. 
Εννοώ τις θεσμοθετημένες και ελεγκτικές αρχές του Δήμου, οι οποίες μαζί με τους Δημοτικούς υπαλλήλους κάνουν έναν σκληρό και ευσυνείδητο  αγώνα, πάντα με
προσωπικό κόστος, αφού  μόνο αυτοί έρχονται σε προσωπική επαφή με τους Δημότες Παραβάτες. Μάχονται για την επικράτηση της θεσμοθετημένης τάξης σε αυτόν το πολύπαθο Δήμο, κάτι που όμως φαίνεται ακατόρθωτο με τις πράξεις και αποφάσεις των Δημοτικών αρχόντων!!!



//
Η κατάσταση έχει πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις τις οποίες περιγράφω σε άρθρα μου, μια και αυτό είναι το μόνο μέσον που μου απέμεινε (το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταντήσει "ερασιτεχνικό θεατράκι" της ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΣ).
Ένα από αυτά τα άρθρα ανάγκασε ακόμη και τον Συμπαραστάτη του Δημότη να επέμβει, με «Αυτεπάγγελτη παρέμβαση - Διερεύνηση βασιμότητας περί ορθής ή όχι διαγραφής χρηματικών προστίμων», στα πεπραγμένα της ΕΠΟΙΖΩ και συγκεκριμένα για τα πρόστιμα που διεγράφησαν και χαρίστηκαν -απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.  Αποφάσεις που ακύρωσαν το έργο των Δημοτικών Υπαλλήλων που με κόπο δυσκολίες και προσωπικύ κόστος,  προσπαθούν να τηρήσουν τα ελάχιστα,  για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, με έγγραφό του ζητάει να του «παραθέσουν το συντομότερο δυνατόν πραγματικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία» που οδήγησαν σε διαγραφές προστίμων για λύματα και σκουπίδια στον δρόμο.
Είναι απίστευτο πως Δημοτικοί Σύμβουλοι,  με προτροπή Αντιδημάρχων, διαγράφουν πρόστιμα με μια μονοκονδυλιά, με το έτσι θέλω,  κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που τους έδωσαν οι δημότες,  προς ιδίον όφελος,δηλαδή για την προσωπική τους  μικροπολιτική προβολή-Ψηφοθηρία-Λάδωμα?

Δεν είναι μόνο ότι διαγράφουν πρόστιμα αλλά ενισχύουν την ανομία και συγκάλυψη, αυτόφωρων βεβαιωμένων παραβάσεων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Με αυτή την τακτική ακυρώνουν μια ολόκληρη υπηρεσία του Δήμου και την αποδυναμώνουν αφού αμφισβητείται η κρίση τους για τόσο οφθαλμοφανώς παράνομες πράξεις.  
Έχει φτάσει ο Συμπαραστάτης του Δημότη, να ΔΕΧΕΤΑΙ  περισσότερες καταγγελίες για παραβάσεις και από την ΓΑΔΑ, κάτι που δείχνει ότι το πρόβλημα μεγαλώνει και δεν διορθώνεται με την ανοχή  και την συνενοχή της Δημοτικής Αρχής.

Οι συνάδελφοί μου, Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαστε σε αυτή την θέση για να είμαστε αρεστοί. Όποιος θα ήθελε να είναι "αρεστός" έπρεπε να πάει στα καλλιστεία ή στο X-Factor και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ο ρόλος μας είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Κοινωνικό σύνολο δεν είναι οι 5 ψήφοι του θρασύ που ρίχνει τις ακαθαρσίες του στον δρόμο,  αλλά είναι οι υπόλοιποι 30.000 που αναγκάζονται να υποφέρουν και να υποκύψουν στις πιέσεις για να δεχθούν το ΚΕΛ.

Οι κλειστές πόρτες στις αίθουσες συνεδριάσεων δεν μπορούν να εμποδίσουν την δυσοσμία. Οι αποφάσεις τους δεν μένουν κρυφές από τον κόσμο. Δεν ζούμε πια στους σκοτεινούς αιώνες. Η πληροφορία "τρέχει" και όλα είναι φανερά σε όλους.

Ως πότε, όλοι εμείς που θέλουμε να ζούμε σε μια καθαρή και όμορφη πόλη με ανθρώπινες συνθήκες, θα είμαστε μειοψηφία, θα μιλάμε στο κενό και θα είμαστε γραφικοί?????????????


from anatakti.gr http://ift.tt/1ZlLL5J
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου