Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: Πρόσκληση ενδιαφέροντος ενόψει Κατάρτισης Τεχνικού Προγράμματος 2017 του

Παρακαλείσθε να μας προσκομίσετε τις απόψεις σας εγγράφως ενόψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος 2017 του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος έως τις 02-09-2016, ημέρα Παρασκευή και
ώρα 14:00 μ.μ. στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.



//
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης

Δημήτριος Σπ. Μάρκου
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Έγγραφο


from anatakti.gr http://ift.tt/2crTemx
via IFTTT

ΟΓΕ: Για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από το ΕΣΠΑ για φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς

Δελτίο Τύπου
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά και φέτος αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωή»
(ΕΕΤΑΑ) για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ.



//
Φέτος οι αιτήσεις που κατατέθηκαν συνολικά στο πρόγραμμα αφορούσαν 132.859 παιδιά. Είναι αυξημένες κατά 9,2% σε σχέση με το 2015, καθώς για όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια, το κόστος του παιδικού σταθμού, δημοτικού ή ιδιωτικού, είναι δυσβάσταχτο για τον οικογενειακό
προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι οι γονείς που δεν καταθέτουν καν αίτηση, γνωρίζοντας ότι θα απορριφθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που προϋποθέτει η ένταξη στο πρόγραμμα.
Ωστόσο, τα παιδιά που τελικά θα πάρουν το πολυπόθητο «κουπόνι» (voucher) είναι μόλις 84.800!!!
Δηλαδή, αποκλείστηκαν 48.059 παιδιά!!! Μάλιστα, τα 36.769 πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (τυπικές και ουσιαστικές) και τα κριτήρια (εισοδηματικά και άλλα) για να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα.
Η αιτιολογία της απόρριψης της αίτησης ήταν ότι το κονδύλι του προγράμματος δε φτάνει για να χρηματοδοτήσει τόσες θέσεις!!!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις «υποσχέσεις» και τις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης πως δε θα μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί οικογένειας με εισόδημα κάτω από τα «όρια της φτώχειας». Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα.
Η προσχολική αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν για αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια.
Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!

Η ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών (Δραγατσανίου 2,πλατεία Κλαυθμώνος)
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, 9 πμ

Διεκδικούμε Δημόσιους και Δωρεάν, Σύγχρονους και ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Γραφείο Τύπου ΟΓΕ
25/8/2016


from anatakti.gr http://ift.tt/2crRQ3d
via IFTTT

Άρνηση για το σχολείο

Συχνά τα παιδιά, όταν πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο, αρχίζουν, μετά τις πρώτες μέρες, να εμφανίζουν μια έντονη άρνηση ειδικά για το σχολείο.Εύλογα, οι γονείς συχνά προβληματίζονται και πολλές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Κάποιες φορές μάλιστα θυμώνουν μ' αυτή τη συμπεριφορά του παιδιού, χωρίς βέβαια ο θυμός να φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η άρνηση για το σχολείο μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία ήδη φοιτούν στο σχολείο.



//
Πώς εκδηλώνεται η άρνηση για το σχολείο
Συνήθως, η άρνηση για το σχολείο στις μικρές ηλικίες εκδηλώνεται με κλάμα, εμετούς, παράπονα για πόνο στην κοιλιά ή στο στομάχι. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό να διαπιστωθεί ότι το παιδί αρχίζει να βρέχεται το βράδυ, να έχει μωρουδίστικες συμπεριφορές και να προσκολλάται στη μητέρα ή σε κάποιο άλλο ενήλικο πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος, π.χ. στη γιαγιά.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες το παιδί παραπονιέται για πονοκέφαλο ή ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, δεν κοιμάται ή δεν τρέφεται καλά (μειώνει το φαγητό του ή τρώει σε μεγάλες ποσότητες λιχουδιές) ή ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να είναι θλιμμένο.
Σε άλλες περιπτώσεις το παιδί αναφέρει ότι οι συμμαθητές του το κοροϊδεύουν ή ότι δεν το δέχονται στην παρέα τους. Μπορεί επίσης να το ακούσουμε να λέει ότι ο δάσκαλος είναι πολύ αυστηρός, στοιχείο που δυνατόν να μη συμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά να είναι απλά η εντύπωση του παιδιού.

Πιθανοί λόγοι άρνησης για το σχολείο
Σε μικρές ηλικίες η άρνηση για το σχολείο οφείλεται συνήθως στο γεγονός ότι τα παιδιά δε θέλουν να αποχωριστούν τη μητέρα τους ή το φροντιστή τους. Το άγνωστο τα φοβίζει, γι' αυτό και προτιμούν την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Πρόσθετα, σε κάποιες περιπτώσεις η άρνηση του σχολείου οφείλεται στη δυσκολία κάποιου
από τους γονείς, ιδιαίτερα της μητέρας, να αποχωριστούν το παιδί τους.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι πιο πιθανοί λόγοι που συνήθως οδηγούν σε μια τέτοια άρνηση είναι:
  • άγχος,
  • φόβος αποτυχίας,
  • υψηλές προσδοκίες των γονέων, υψηλές προσδοκίες του δασκάλου,
  • σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δύο γονέων, σοβαρό πρόβλημα υγείας στην οικογένεια, πρόβλημα υγείας στο παιδί - αναπηρία, αλλαγή δασκάλου,
  • αποχωρισμός από ένα γονιό.

Οδηγός για γονείς
Οι γονείς δεν πρέπει να θυμώνουν στα παιδιά τους, ιδιαίτερα αν αυτά είναι μικρής ηλικίας. Αντίθετα, οφείλουν να τους δείχνουν κατανόηση. Με σταθερότητα και υπομονή να τα παίρνουν στο σχολείο, να μένουν για λίγο μαζί τους στην αυλή και μετά να φεύγουν, αφού πρώτα τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν.
Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η στάση του εκπαιδευτικού σε σχέση κυρίως με την ένταξη του παιδιού στην ομάδα.

Με τη σειρά τους οι γονείς μπορούν να το βοηθήσουν, στην έκταση που είναι πρακτικά εφικτό, να γνωρίσει παιδιά της ομάδας του. Μπορούν, για παράδειγμα, να καλούν κάποια από αυτά τα παιδιά στο σπίτι ή να διευθετούν, σε συνεννόηση με άλλους γονείς, κοινές εξόδους στο πάρκο. Το παιχνίδι θα βοηθήσει σίγουρα το παιδί να νιώσει πιο άνετα με τα άλλα παιδιά, στοιχείο που θα το βοηθήσει να προσαρμοστεί στο σχολικό πλαίσιο.
Γενικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική η στάση των γονιών. Δεν πρέπει να φοβούνται την άρνηση του σχολείου ούτε να αρχίσουν να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Χρειάζεται πάντα σταθερότητα και κατανόηση χωρίς όμως υπερβολές. Όταν διαπιστώσουν ότι οι συμπεριφορές του παιδιού είναι υπερβολικές, μπορούν να τις αποδυναμώσουν με τη δική τους στάση.
Όσον αφορά τη σχέση των γονέων με τα παιδιά τους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, θα ήταν καλό να κουβεντιάζουν με αυτά, να συζητούν τους λόγους που τα κρατούν μακριά από το σχολείο. Πρέπει να έχουν κατά νουν ότι η τεμπελιά και η αδιαφορία συνήθως δεν περιλαμβάνονται σ' αυτούς τους λόγους.

Ιδιαίτερα προσέξτε τα πιο κάτω:
  • Δεν αλλάζουμε το σχολείο του παιδιού. Αν αλλάξουμε σχολείο, η άρνηση θα εξακολουθήσει να εκδηλώνεται και στο νέο σχολείο.
  • Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους πραγματικούς λόγους που το κρατούν μακριά από το σχολείο.
  • Στόχος μας είναι να επιστρέψει και να παραμείνει στο χώρο του σχολείου.
  • Η επίδοση είναι ένα θέμα που  πρέπει να το δούμε πολύ αργότερα.
  • Στις περιπτώσεις που οι προσπάθειες μας αποτύχουν, τότε ζητούμε έγκαιρα βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας.
Δώρα Παπαγεωργίου, Κλινική Ψυχολόγος -  www.paidiatros.com


from anatakti.gr http://ift.tt/2crR9Hm
via IFTTT

Ανακατασκευάζεται ο ασφαλτοτάπητας στο τμήμα Μαραθώνα Άνω Σουλίου Γραμματικού

Ανακατασκευάζεται ο ασφαλτοτάπητας στο τμήμα Μαραθώνα Άνω Σουλίου Γραμματικού , μετά την υπογραφή της Σύμβασης Έργου «Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα Ε.Ο. 32 στο τμήμα
Μαραθώνας-Άνω Σούλι-Γραμματικό – και λοιπές εργασίες (19,6 χλμ)», από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.



//
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς οδικού δικτύου που θα εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και για αυτόν το σκοπό θεωρείται ως αναγκαίο και επιτακτικό κυρίως για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε φρεζάρισμα σε βάθος έως 8εκ., σε ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, σε κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης 0,04μ. με χρήση κοινής ασφάλτου, σε διαγράμμιση των νέων οδοστρωμάτων καθώς και διαγράμμιση υπαρχόντων, ανύψωση ή καταβίβαση των διατηρούμενων φρεατίων, σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και επέκταση υπαρχόντων, σε κατασκευή τριγωνικής τάφρου, καθώς και σε σηματοδότηση.


from anatakti.gr http://ift.tt/2bCFdBt
via IFTTT

ΦΕΜΙΝΑ - ΑΣ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

«Mια γυναίκα με σύγχρονη σκέψη και κληροδοτημένους φόβους παλιότερων γενεών» 
Στη σύγχρονη εποχή γίνεται πολύς λόγος για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Η λέξη ετυμολογικά προέρχεται από το επίθετο ίσος που σημαίνει ισάξιος με κάποιον άλλον, αυτός που έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους.
Θα προσπαθήσω σ' αυτό το άρθρο να κάνω μια αναφορά στη συμβολή της γυναίκας από την Μητριαρχική κοινωνία στη σύγχρονη κοινωνία, να ξεφυλλίσουμε από κοινού τις
σελίδες όπου σπουδαίες γυναίκες έγραψαν προκειμένου να προασπίσουν τα δικαιώματα μας, πολιτικά και κοινωνικά και να αποδεσμευτούν από την ταμπέλα "ασθενές φύλο"



//
Ας ξεκινήσουμε από την πρωτόγονο κοινωνικό σύστημα στο οποίο η γυναίκα είχε τον κυριότερο λόγο στην λήψη των αποφάσεων, την μητριαρχική κοινωνία. Κυριαρχία της γυναίκας στην οργάνωση και στη διαχείριση των κοινωνικών πραγμάτων. Η μητριαρχία που αργότερα αντικαταστάθηκε από την πατριαρχία, αμφισβητείται βέβαια ως ένα από τα στάδια στην εξελικτική πορεία του πολιτισμού από πολλούς ανθρωπολόγους…..γιατί άραγε….?

Έπεται ο διχασμός της…μέσα από την Αρχαία Ελλάδα.

Στην Αρχαία Αθήνα διαφαίνεται μια εικόνα αρκετά κατώτερης από εκείνη του άνδρα. Μέσα από τις σελίδες των αρχαίων συγγραμμάτων πληροφορούμαστε για την τραγική θέση της γυναίκας. Η θέση της γυναίκας στην Σπάρτη ήταν καλύτερη σχετικά μ' αυτή της Αθήνας. Είχαν γνώμη για τα δημόσια και πολιτικά ζητήματα.

Ο Μεσαίωνας όμως βρίσκει την γυναίκα στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Αμφισβητείται έντονα η διανοητική της ικανότητα, ενώ παράλληλα θεωρείται όργανο του Σατανά και πηγή αμαρτίας.

Στοχαστές και φιλόσοφοι του Διαφωτισμού, όπως ο Βολταίρος, Ρουσσό και άλλοι, ανέλαβαν την ιδεολογική υπεράσπιση του γυναικείου κινήματος. Ο Γάλλος μάλιστα, μαθηματικός και φιλόσοφος Νικολά ντε Κοντορσέ θέτει, με το δοκίμιο του «Η αναγνώριση πλήρων δικαιωμάτων του πολίτη στις γυναίκες» (1790), θέμα χειραφέτησης της γυναίκας.
Η Γαλλική Επανάσταση όμως καταδίκασε τις διεκδικήσεις των γυναικών.
Μάλιστα η πρώτη θεωρούμενη «σουφραζέτα» η Μαρία–Ολυμπία Γκούζ στάλθηκε στην λαιμητόμο από το Ροβεσπιέρο.

Η Βιομηχανική επανάσταση και οι κοινωνικές μεταβολές που προώθησε έφεραν σημαντικές αλλαγές σ' ότι αφορούσε τη βελτίωση της γυναικείας θέσης.

Έτσι λοιπόν στην Γαλλία το 1830 άρχισαν αν ιδρύονται γυναικείες λέσχες με αποκορύφωση την Παγκόσμια Ένωση γυναικών το 1891.

Έπειτα ξεκίνησε ο μακρύς αγώνας ανάμεσα 1890-1914 από τις πιο διάσημες σουφραζέτες που διεκδικούσαν δυναμικά πολιτικά δικαιώματα.

Στην Ελλάδα το 1868-1870 το δικό μας γυναικείο κοινωνικό κίνημα έχοντας αυτό τον αγωνιστικό χαρακτήρα με πρωταγωνίστριες την Αιμιλία Κτενά και Καλλιρρόη Κεχαγιά ζήτησαν αρχικά ίσες οικονομικές απολαβές με τον άνδρα και την χειραφέτηση της γυναίκας.
Μέχρι και τα τέλη του του 19ου αιώνα η Καλλιρρόη Παρέν μαχόταν για τα πολιτικά δικαιώματα της γυναίκας. Με αποκορύφωμα το 1952 όπου εμείς εν τέλει αποκτάμε πολιτικά δικαιώματα. Το 1953 εκλέγεται η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής η Ελένη Σκούρα και το 1956 η Λίνα Τσαλδάρη γίνεται η πρώτη Ελληνίδα υπουργός.





from anatakti.gr http://ift.tt/2cfxhpv
via IFTTT

Βρες το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει στο δέρμα σου

Stogiatrokragion.jpg
Eπιλέγοντας το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει στο δέρμα σου θα καταφέρεις να αναδείξεις όλο το μακιγιάζ σου.
Το πρώτο βήμα είναι να ταυτοποιήσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου, δηλαδή αν είναι ψυχρή ή ζεστή και μετά να μάθεις ποια είναι τα χρώματα κραγιόν που ταιριάζουν σε αυτή. Σήκωσε τα μανίκια σου, θα σου χρειαστεί!



//
Βρες τον τόνο της επιδερμίδας σου
Έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας αν:
– οι φλέβες στους καρπούς σου φαίνονται περισσότερο μπλε παρά πράσινες.
Έχεις ζεστό τόνο επιδερμίδας αν:
– οι φλέβες στους καρπούς σου φαίνονται περισσότερο πράσινες παρά μπλε.

Άλλα κριτήρια για να διαπιστώσεις ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι:
– αν το χρώμα του μέικ απ που σου ταιριάζει είναι συνήθως κόκκινο ή ροζ και όχι κίτρινο, τότε έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας.
– αν σου ταιριάζει περισσότερο το άσπρο χρώμα και λιγότερο το κρεμ ή το μπεζ, τότε έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας.
– αν σου ταιριάζουν περισσότερο τα χρυσά κοσμήματα από ότι τα ασημένια, τότε έχεις ζεστό τόνο επιδερμίδας.

Το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει στις ψυχρές επιδερμίδες
– Αν το δέρμα σου έχει ψυχρή απόχρωση, διάλεξε κραγιόν σε χρώματα που περιέχουν μέσα μπλε, όπως είναι το ροζ, το κόκκινο του κερασιού και το φούξια. Θα σε φωτίσουν πολύ. Αν σου αρέσουν οι σικάτες αντιθέσεις στο μακιγιάζ σου, τότε προσανατολίσου στις πιο έντονες αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων.
– Αν πάλι σου αρέσουν οι πιο ουδέτερες αποχρώσεις διάλεξε κάποιο βαθύ μπεζ, που όμως να μην περιέχει καθόλου κίτρινο.

Το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει στις ζεστές επιδερμίδες
– Αν το δέρμα σου έχει ψυχρό τόνο το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει περισσότερο είναι το κόκκινο της ντομάτας. Επίσης, πολύ όμορφα θα αναδείξουν την επιδερμίδα σου οι ζωηρές αποχρώσεις του κοραλλί.
– Για πιο ουδέτερο αποτέλεσμα το χρώμα κραγιόν που ταιριάζει περισσότερο είναι το ροδακινί και οι αποχρώσεις του. Αυτό που καλό είναι να αποφύγεις είναι το ροζ και οι αποχρώσεις του.

πηγή:loveyou.gr


from anatakti.gr http://ift.tt/2aVgS7h
via IFTTT

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕ;

Στην περίπτωση που δείτε μια κλήση στο σταθερό ή το κινητό σας τηλέφωνο και δεν γνωρίζετε σε ποιόν ανήκει το νούμερο μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής:




//
  • Επισκεφθείτε την σελίδα http://ift.tt/2bw9Mab
  • Εισάγετε τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου (μαζί με τον κωδικό) εκεί που λέει "ΤΗΛΕΦΩΝΟ" (επιλέξτε στις κατηγορίες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ή ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ή ΔΗΜΟΣΙΟ κλπ)
  • Πατήστε το κουμπί Αναζήτηση
Έτσι θα βρείτε σε ποιόν ανήκει το νούμερο που σας κάλεσε, εκτός αν ο χρήστης του το έχει κατατάξει στα απόρρητα ή αρνήθηκε να καταχωρηθεί με δήλωσή του στη βάση δεδομένων τηλεφωνικού καταλόγου ή είναι απάτη.

thessbomb.blogspot.gr


from anatakti.gr http://ift.tt/2bwaKmH
via IFTTT