Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Mexican style πίτσα με κοτόπουλο



Mexican style πίτσα ετοιμάσαμε σήμερα!!

Και την λατρέψαμε, μιας και αγαπάμε τις γλυκοπικάντικες γεύσεις.



Κοτοπουλάκι, ανανάς, χρωματιστές πιπερίτσες, καλαμπόκι, τσένταρ, και όλα αυτά τυλιγμένα σε σάλτσα μπάρμπεκιου.

Μια πίτσα σκέτη απόλαυση!!

Μια πίτσα που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες!

Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!



Τα υλικά μας:

μια δόση ζύμη για πίτσα όπως περιγράφεται εδώ

(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη για πίτσα)


  • 1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο, χωρίς πέτσες και κόκκαλα)

  • 1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

  • 1 κουταλιά μπαλσάμικο

  • 1 κουταλιά σκόνη σκόρδου

  • 150 γρ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας

  • 3 φέτες ανανά (από κονσέρβα)

  • μισή κόκκινη πιπεριά

  • μισή πορτοκαλί πιπεριά

  • 1 κούπα σάλτσα bbq (και 3 κουταλιές επιπλέον)


Τι κάνουμε:


  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι (αλλιώς σε μια κατσαρολίτσα μας) σοτάρουμε σε λίγο ελαφρύ λάδι το κοτόπουλο, να αλλάξει χρώμα.

  • Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και την σκόνη σκόρδου, προσθέτουμε και λίγο αλατάκι καθώς και λίγο νεράκι, καπακώνουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.

  • Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το σκεύος, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ μπολ.

  • Αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

  • Προσθέτουμε στο μπολ τις φέτες ανανά ψιλοκομμένες, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωριδίτσες, το καλαμπόκι και την 1 κούπα σάλτσα bbq. Ανακατεύουμε καλά, να καλύψει η σάλτσα όλα τα υλικά.

  • Ετοιμάζουμε την ζύμη πίτσας όπως περιγράφει η Μαρία εδώ. Αν βαριόμαστε ή δεν έχουμε χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη πίτσας.

  • Λαδώνουμε ελαφρά το μεγάλο ταψί του φούρνου μας και απλώνουμε εκεί την ζύμη της πίτσας.

  • Την αλείφουμε με τις 3 κουταλιές σάλτσα bbq και την πασπαλίζουμε με μια ποσότητα από το τσένταρ (όχι πολύ, τόσο όσο να πασπαλιστεί όλη η ζύμη)

  • Πάνω από το τυρί απλώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο.

  • Καλύπτουμε όλα τα υλικά με το υπόλοιπο τσένταρ.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.

  • Κόβουμε σε χορταστικά κομμάτια και απολαμβάνουμε!

  • Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα!!






syntageskardias






from anatakti.gr http://ift.tt/1nIQZKG

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου