Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δανέζικο περιοδικό ζήτησε συγγνώμη γιατί δημοσίευσε φωτογραφία σκελετωμένου μοντέλου



«Το καημένο το κοριτσάκι θέλει ιατρική βοήθεια. Είναι προφανές ότι δεν είναι υγιές και πάσχει από διατροφικές διαταραχές», λέει αναγνώστη του περιοδικού.

Το δανέζικο περιοδικό Cover αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες του γιατί στο τελευταίο του τεύχος δημοσίευσε φωτογραφία μοντέλου που έμοιαζε περισσότερο με σκελετό παρά με γυναίκα.













Η εκδότης του περιοδικού Malene Malling αποκάλεσε την ημέρα της δημοσίευσης «θλιβερή» και ζήτησε προσωπικά συγγνώμη. «Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου ούτε σαν εκδότης, ούτε σαν γυναίκα, ούτε σαν μητέρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την φωτογραφία. Δουλεύω στα περιοδικά για περισσότερα από 10 χρόνια και αυτή ήταν μια ατυχής στιγμή. Η δημοσίευση της εν λόγω φωτογραφίας ήταν ένα μεγάλο λάθος».



Η φωτογραφία της 16χρονης Lululeika προκάλεσε οργή και δυσμενή σχόλια ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι τέτοιες φωτογραφίες σε περιοδικά μόδας αποτελούν κακό πρότυπο και μπορεί να οδηγήσουν πολλά νεαρά κορίτσια στην νευρική ανορεξία.





Το περιοδικό COVER δεν έχει συνηθίσει τους αναγνώστες του σε φωτογραφίες με ανορεξικά μοντέλα




Αναγνώστης του περιοδικού με το ψευδώνυμο «Keepitgoinglouder» έγραψε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι τα ρούχα μεγάλων σχεδιαστών δείχνουν καλύτερα όταν προβάλλονται από αδύνατα μοντέλα. Αλλά αυτό πάει πολύ. Η εικονιζόμενη κοπέλα δεν μοιάζει μόνο με σκελετό αλλά από την έκφραση του προσώπου της φαίνεται ότι είναι ετοιμοθάνατη. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του εκδότη για το θλιβερό θέαμα που παρουσίασε. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που βλέπουμε προάγει τη μόδα ή την τέχνη. Το καημένο το κοριτσάκι θέλει ιατρική βοήθεια. Είναι προφανές ότι δεν είναι υγιές και πάσχει από διατροφικές διαταραχές».



Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Φόρων της δανέζικης κυβέρνησης Benny Englebrecht λέγοντας: «Η βιομηχανία της μόδας πρέπει να καταλάβει ότι η νευρική ανορεξία είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της».








from anatakti.gr http://ift.tt/1LL58Pp

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου