Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μαργαρίτα Σταθάκη: Μοντέλο πρώτων βοηθειών



Η ζωή της 23χρονης Μαργαρίτας είναι γεμάτη αντιθέσεις. Από τη μια τρέχει σε διαδρόμους νοσοκομείων και από την άλλη οργώνει τις πασαρέλες και φωτογραφίζεται σε editorial

μόδας. Το σίγουρο είναι ότι απολαμβάνει εξίσου τόσο τον ρόλο της νοσοκόμας όσο και εκείνον του μοντέλου.

Η Μαργαρίτα εργάζεται ως νοσηλεύτρια όχι από σύμπτωση, ούτε από βιοποριστική ανάγκη, αλλά από επιλογή. Οπως άλλωστε λέει και η ίδια μεταξύ σοβαρού και αστείου, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της έπαιξε η ταινία «Saw» που περιέγραφε τη ζωή μιας εκκεντρικής νοσοκόμας: «Ηταν μια δουλειά που πάντα μου άρεσε κι έτσι βρέθηκα να δουλεύω σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ο πατέρας μου υπήρξε εισαγωγέας αυτοκινήτων, αλλά ποτέ δεν ήθελα να ακολουθήσω τα δικά του επιχειρηματικά μονοπάτια. Τελειώνοντας το σχολείο, χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο, επηρεάστηκα από την ταινία “Saw”, που παρουσίαζε βέβαια μια πιο ευχάριστη εκδοχή της δουλειάς μέσα από τον ρόλο μιας εκκεντρικής νοσοκόμας.



Κάπως έτσι, αποφάσισα να ακολουθήσω τη νοσηλευτική». Οι γονείς της δεν δείχνουν να διαφωνούν με την επιλογή της καθώς φαίνεται αποφασισμένη. Η ίδια βέβαια λέει ότι στην πράξη η δουλειά στην κλινική «Υγείας Μέλαθρον» δεν έχει και τόση σχέση με την ανάλαφρη εκδοχή της ταινίας, αφού εκτός από απαιτητική, είναι και ιδιαίτερα σκληρή. Η Μαργαρίτα ξυπνάει καθημερινά στις 5 το πρωί και για ένα -εξαντλητικό- οκτάωρο φροντίζει ανελλιπώς ασθενείς που έχουν την ανάγκη της. Μια δουλειά δύσκολη που συχνά τη φτάνει στα όριά της, αλλά στο τέλος την ανταμείβει με μια τεράστια ηθική ικανοποίηση: «Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς ανθρώπους που περνούν μια περιπέτεια υγείας και έχουν την ανάγκη σου. Είναι ένα είδος κοινωνικής προσφοράς και χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος της».







Η γνωριμία με τους MI-RO και η αλλαγή πλεύσης

Η καθημερινότητά της στους νοσοκομειακούς διαδρόμους και στους θαλάμους φροντίζοντας ασθενείς με κάθε είδους προβλήματα υγείας θα αλλάξει άρδην όταν θα την ανακαλύψει τυχαία γνωστός μάνατζερ, ο οποίος της πρότεινε να δοκιμάσει το μόντελινγκ. Η ένταξή της στον χώρο θα συμπέσει με τη γνωριμία της με το σχεδιαστικό δίδυμο των MI-RO, που ενθουσιάζονται μαζί της και της προτείνουν συνεργασία. Η Μαργαρίτα σύντομα γίνεται το κεντρικό πρόσωπο σε επιδείξεις και φωτογραφήσεις και ο θαυμαστός κόσμος της μόδας ανοίγεται μονομιάς μπροστά της. Σειρά έχουν τα πολυσέλιδα editorials σε περιοδικά μόδας με την ίδια πρωταγωνίστρια.







Από τη μια ο φωτεινός κόσμος της μόδας τη συναρπάζει, από την άλλη όμως, συνδυαστικά με τη νοσηλευτική, το πρόγραμμά της γίνεται ασφυκτικό. Εντούτοις δεν παραπονιέται λεπτό, αντιθέτως δείχνει να το απολαμβάνει. «Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ξεκούραση, ούτε για χόμπι. Δεν με νοιάζει, όμως, γιατί έχω δύο ενασχολήσεις που με γεμίζουν πολύ. Πρόκειται για δύο εντελώς αντιφατικά επαγγέλματα που με κάνουν να μη βαριέμαι ποτέ. Στο νοσοκομείο οι συνάδελφοι που γνωρίζουν ότι εργάζομαι και ως μοντέλο μού κάνουν συνέχεια πλάκα. Το παρατσούκλι μου είναι “μοντέλο-νοσοκόμα”», λέει η ίδια χαμογελώντας. Αυτή την εποχή κάποια πρακτορεία από το Μιλάνο και το Παρίσι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία μαζί της και η νεαρή καλλονή σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει στην άκρη τη λευκή στολή της νοσοκόμας - τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.



Γνωρίζει άλλωστε ότι οι προοπτικές για καριέρα στο μόντελινγκ είναι πολύ πιο διευρυμένες στο εξωτερικό και η μετοίκηση είναι προϋπόθεση. Οπως λέει και η ίδια, «δεν χωρούν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη».






from anatakti.gr http://ift.tt/1BSIJLv

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου