Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

"Μια φορά κι ένα καιρό..." - Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος

"Μια φορά κι ένα καιρό..." - Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος
Κάποτε σ' ένα απομακρυσμένο χωριό της Αττικής, εκατομμύρια χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τον πολιτισμό, γεννήθηκε ένα μαυριδερό αγοράκι με πολλά προβλήματα.
Βρέθηκε ένα πονόψυχο ζευγάρι, το μάζεψε και του προσέφεραν όλα όσα μπορούσαν. 
Αυτό το παιδάκι, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που είχε, ήταν και είναι η τεμπελιά του.



//
Το ότι είναι βλάκας δεν φταίει αυτός, έτσι τον έκανε η φύση. Το ότι είναι κακός άνθρωπος, δεν φταίει, έτσι τον έκανε η φύση. Το ότι είναι τεμπέλης, ψεύτης και μεγαλοπιάνεται φταίει μόνο αυτός. 
Αυτό το αγοράκι κάποτε έγινε αντράκι και με χίλια ζόρια και ατέλειωτα λαδώματα κατόρθωσε να γίνει κλητήρας. Από εκείνη τη στιγμή τα μυαλά του πήραν τόσο αέρα που ήθελε να γίνει και δήμαρχος.
Με διάφορες κομπίνες και μαγειρέματα, στις δημοτικές εκλογές, κατόρθωσε, επιτέλους, να γελάσει τον κόσμο και να τον κάνει δήμαρχο!
Μόνο που αυτό το παιδάκι γεννήθηκε να είναι μόνο κλητήρας! Τώρα που έκατσε στην καρέκλα του δημάρχου παίζει όλη μέρα facebook και υπογράφει ότι χαρτί βρει. Όμως, ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά μόνο τη δουλειά του κλητήρα. Όλα τα άλλα τον δυσκολεύουν. 
Πρόσφατα έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο γρήγορο πλουτισμό, στον άμεσο πλουτισμό. Αυτό είναι ένα ταλέντο που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Ο κλητήρας που έγινε δήμαρχος δεν μπορεί να μένει στο δήμο που είναι δήμαρχος, έχει σπίτι και μένει  σε άλλο δήμο γιατί  φοβάται! Κάθε βράδυ που μετράει τα λεφτά που εισέπραξε από τις ανομίες του, μπορεί να το δει κάποιος συμπολίτης του και να ζητήσει κι εκείνος μερίδιο, εκτός από τα επίσημα μέλη της συμμορίας που διατηρεί.
Έτσι περνάνε οι μέρες και τα χρόνια.
Οι Δημότες απορούν που είναι ο δήμαρχος και τι κάνει όταν αυτοί τον χρειάζονται. Φωνάζουν, σκούζουν, καταγγέλλουν και "όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι" βγαίνει, κάνει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την βοήθεια του επιστήθιου φίλου του και ικανότατου γραφιά και "βουλώνει τα στόματα"...

- Τι έχεις μωρό μου; Γιατί δεν κοιμάσαι; Αγριεύτηκες; Έλα σώπα...θα σου πω το άλλο με την Κοκκινοσκουφίτσα...


Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική


from anatakti.gr http://ift.tt/1Jxb3dt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου