Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ" ΣΠΑΤΩΝ–ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΜΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΓΓΡΑΦΑ Ο "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ" ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ  και επανέρχεται για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων πολιτών ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία, την ΕΥΔΑΠ, κλπ, τις οφειλόμενες απαντήσεις επί του περιεχομένου της απόφασης 330/27.11.2015 του Δ.Σ. Σπάτων - Αρτέμιδος (αυτή με έγγραφο του Γραφ.
Πρωθυπουργού 29.2.2016, διαβιβάστηκε ήδη στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων) και των υπ' αριθ. πρωτ: 36032/13.10.2014, 32101/27.10.2015, 2443/5.2.2016, 3804/9.2.2016 και 6862,7089/16.3.2016 εγγράφων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, στα οποία εμπεριέχονται και οι προτάσεις του ΣτΔΕ.



//
Απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Ι. Τσιρώνη αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, το Υπουργείο σας εξακολουθεί να μη δίνει συγκεκριμένες – έγγραφες απαντήσεις στα ζητήματα που παραθέσει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος όσον αφορά :
α) τις ευθύνες για την παράλειψη οφειλόμενων ενεργειών και διαχρονικές ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ,
β) τις οφειλόμενες προς τήρηση διαδικασίες και διατάξεις που αναφέρονται στην ωρίμανση έργων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων της περιοχής μας
γ) τις προτάσεις για επιλέξιμη και εφικτή (τεχνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά) λύση (αλλά και εναλλακτική λύση) του αποχετευτικού προβλήματος των πόλεών μας, 

Επανερχόμαστε επί του θέματος, υπενθυμίζοντάς σας ότι παρά την επιβαλλόμενη υποχρέωση των υπηρεσιών σας για γραπτή - υπεύθυνη απάντηση επί των διαλαμβανομένων στα επίσημα έγγραφα του Δήμου Σ-Α (βλ. υποσημείωση 1 στη σελ. 2 του παρόντος), οι δέουσες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί.
Παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή να απαντηθούν εγγράφως (και συγκεκριμένα) από τις υπηρεσίες σας τα προαναφερόμενα έγγραφα του Δήμου Σ-Α (βλ. υποσημείωση 1 στη σελ. 2 του παρόντος), προκειμένου εν συνεχεία να ενημερωθούν και οι δημότες – πολίτες, για λογαριασμό των οποίων γίνεται η παρούσα διαμεσολάβηση του «Συμπαραστάτη».

Όσον αφορά τις διαδικασίες αναζήτησης ευθυνών, είναι γνωστό ότι ο «Συμπαραστάτης» έχει ενεργήσει σχετικά και κατά νόμο, για τυχόν πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων που στοιχειοθετούν μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, διαπιστώνοντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια γύρω από την υπόθεση του αποχετευτικού των πόλεών μας, ενδεχομένως θα ήταν σκόπιμο ο αρμόδιος Υπουργός να προσφύγει με ερώτημά του στο Ν.Σ.Κ., για αναζήτηση των νομικά ασφαλέστερων απαντήσεων και λύσεων επί του θέματος της τηρητέας πορείας του αποχετευτικού, με βάση και τα αναφερόμενα στην υποσημείωση 1 της σελ. 2 του παρόντος, έγγραφα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος.
Παράκληση για την κατά το δυνατόν ανταπόκρισή σας, με συγκεκριμένες απαντήσεις στα ανωτέρω, λόγω κατεπείγοντος και προς χάριν κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος.

Υ.Γ.
Τη Μ. Δευτέρα νεότερα
Χ. Ποθουλάκης
ΣτΔΕ
22.4.2016
Τα έγγραφα αναλυτικά:


from anatakti.gr http://ift.tt/21825Ik
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου