Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πέμπτη καλύτερη γειτονιά στον κόσμο; Το Κουκάκι!

Το Κουκάκι, που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, βρίσκεται στη λίστα με τις 16 καλύτερες γειτονιές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.
Τον κατάλογο αυτό συνέταξε η εταιρεία Airbnb που αναλαμβάνει την εκμίσθωση κατοικιών για τουρίστες απευθείας από τους ιδιοκτήτες. Η λίστα στηρίχτηκε στα σχόλια περίπου 40 εκατομμυρίων ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο.



//
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το Κουκάκι κατέλαβε τη σημαντική αυτή θέση λόγω της γειτνίασής του με την Ακρόπολη ενώ ειδική αναφορά γίνεται στους κεντρικούς του δρόμους με τα σουβλατζίδικα, εστιατόρια, μπιραρίες κ.λπ.

Είναι προφανές ότι η διάκριση αυτής της ιστορικής αθηναϊκής συνοικίας μάς χαροποιεί κι ας πέφτει το Κουκάκι μακριά από τα… νότια προάστια.

Ας σημειωθεί ότι από τις 16 περιζήτητες γειτονιές, μόνο άλλες 4 βρίσκονται στην Ευρώπη (στο Μπορντό της Γαλλίας, στο Αμβούργο, στη Σεβίλλη και στη Βουδαπέστη). Οι άλλες βρίσκονται στην Ιαπωνία (Οσάκα), Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία) και αλλού. Η αλήθεια είναι ότι το Κουκάκι είναι μια ζωντανή γειτονιά, με νεανικό χρώμα, με καλή συγκοινωνιακή κάλυψη (σταθμοί Μετρό σε Ακρόπολη και Φιξ) και αρκετή ασφάλεια ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλά στέκια (μεζεδοπωλεία, σαντουιτσάδικα κ.λπ.) με προσιτές τιμές.


from anatakti.gr http://ift.tt/1SoOlre
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου