Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο Ερντογάν δοκίμασε από τη θέση του οδηγού την Ευρασιατική σήραγγα

Ο Ερντογάν δοκίμασε από τη θέση του οδηγού την Ευρασιατική σήραγγα
Εχοντας για συνοδηγό τον Μπιναλί Γιλντιρίμ ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε τη σήραγγα που ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική πλευρά του Βοσπόρου
Τα εγκαίνια της Ευρασιατικής σήραγγας έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του. Ο Τούρκος πρόεδρος έχοντας για συνοδηγό τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, έκανε την πρώτη επίσης δοκιμή της σήραγγας η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποθαλάσσια σήραγγα που θα ενώνει την ασιατική με την ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη.



//

Ο Τούρκος πρόεδρος οδήγησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της προεδρίας της δημοκρατίας με συνοδηγό τον Τούρκο πρωθυπουργό. Τα επίσημα εγκαίνια τη σήραγγας θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στην είσοδο του Βοσπόρου από την Προποντίδα. Η πρώτη, που ονομάζεται «Μαρμαράι» και είχε εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2013, κατασκευάστηκε για τη σιδηροδρομική σύνδεση της ασιατικής με την ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη. Το υποθαλάσσιο τμήμα της «Ευρασιατικής Σήραγγας» κατασκευάστηκε σε απόσταση 1,8 χιλιομέτρων νοτίως της Σήραγγας Μάρμαραϊ.











Σήραγγα μήκους 14,6 χιλιομέτρων 
Η Ευρασιατική Σήραγγα είναι έργο συνολικού μήκους 14,6 χιλιομέτρων που ενώνει τα σημεία Καζλίτσεσμε και Γκόζτεπε. Υπολογίζεται ότι το έργο θα μειώσει το χρόνο κάλυψης της απόστασης αυτής οδικώς, από 100 λεπτά σε 15. Το υποθαλάσσιο τμήμα έχει απόσταση 3,4 χιλιομέτρων και ενώνει τα σημεία Σαράϊμπουρνου (ευρωπαϊκή ακτή) και Χάρεμ (ασιατική ακτή) στην είσοδο του Βοσπόρου.

Πρόκειται για διώροφη σήραγγα από όπου θα περνούν μόνο αυτοκίνητα. Μαζί με τις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, την υπό κατασκευή τρίτη γέφυρα και τη Σήραγγα Μαρμαράι, η Ευρασιατική Σήραγγα θα είναι η πέμπτη μη θαλάσσια σύνδεση της ασιατικής Κωνσταντινούπολης με την ευρωπαϊκή.


from anatakti.gr http://ift.tt/2deSIYO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου