Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ντύθηκε στα άσπρα η Αττική



Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις επόμενες μέρες θα χιονίσει και στο κέντρο Σε «λευκό κλοιό» βρίσκεται από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με την κακοκαιρία και το ψύχος να αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά.



Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 200 μέτρα, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.



Από νωρίς σήμερα το πρωί οι βόρειες περιοχές της Αττικής ντύθηκαν στα λευκά, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα κυρίως στη δυτική, βόρεια και ανατολική Αττική. Η εξασθένιση των φαινομένων θα ξεκινήσει σταδιακά από την Πέμπτη.



Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική και νότια) θα ενταθούν περαιτέρω και θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.



Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω και αύριο Τετάρτη θα φθάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ.



Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, και ο παγετός θα είναι ισχυρός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από -20 έως -10 βαθμούς).



Στο μεταξύ, λόγω της χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής και από την Τροχαία συνιστάται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης τα οχήματα να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που θα χρειαστούν.



Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.






from anatakti.gr http://anatakti.blogspot.com/2014/12/blog-post_5091.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου