Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Απελπιστικές οι συνθήκες για τους διασωθέντες στο πλοίο San Giorgio




Στοιβαγμένοι σε στρώματα γυμναστικής, χωρίς νερό και σαπούνι 185 άνθρωποι - «Σωθήκαμε αλλά πόσες ημέρες θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα;» αναρωτιούνται.

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που διασώθηκαν από το πλοίο Norman Atlantic καθώς όπως καταγγέλλουν Έλληνες διασωθέντες οι καταστάσεις που συνεχίζουν να βιώνουν στο πλοίο San Giorgio είναι τραγικές.



Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr η κυρία Ειρήνη Βαρτζιώτη ο σύζυγός της και ο 24χρονος γιος του που βρίσκονται στο ιταλικό σκάφος, οι συνθήκες είναι τραγικές καθώς συνολικά 185 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων βρίσκονται στοιβαγμένοι πάνω σε στρώματα γυμναστικής, φορώντας πλαστικές φόρμες ενώ δεν τους έχουν δώσει ούτε νερό και σαπούνι για να βγάλουν την κάπνα από πάνω τους. Όπως της είπε ο σύζυγός της στην ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχαν, «δεν έχουμε καμία προοπτική να μετακινηθούμε, κανείς δεν μας λέει τίποτα» ενώ με παράπονο απευθύνεται στις ιταλικές και κυρίως της ελληνικές αρχές: «Σωθήκαμε αλλά πόσες ημέρες θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα;»



Ο θάνατός σου, η ζωή μου πάνω στο Norman Atlantic


Η κυρία Βαρτζιώτη, η οποία διασώθηκε το απόγευμα της Κυριακής μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 10 και 14 ετών, περιγράφει και αυτή σκηνές χάους πάνω στο Norman Atlantic με χειρότερες αυτές των στιγμών όταν έφταναν τα ελικόπτερα.



Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Κάποιες φορές αναλάμβανα ορισμένοι εκ των επιβατών να ορίσουν ποιοι θα επιβιβαστούν και ποιοι όχι. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Όταν δεις μια ηλικιωμένη να θέλει να σου κλέψει σειρά από τα παιδιά σου, δεν θα της πατήσεις το κεφάλι; Εγώ, πάντως, το έκανα» ομολογεί η κυρία Βαρτζιώτη επιβεβαιώνοντας όλες εκείνες τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εικόνες χάους πάνω στο καράβι τις κρίσιμες ώρες.



Ό,τι σας λένε οι Ιταλοί είναι ωραιοποιημένο, καταλήγει η διασωθείσα που πλέον βρίσκεται στο σπίτι της αφού επέστρεψε την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα.






from anatakti.gr http://anatakti.blogspot.com/2014/12/san-giorgio.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου